HDP'nin Seçim Sloganı Belli Oldu, Diyanet Vaadine de Rötuş Geldi - Son Dakika
Güncel

HDP'nin Seçim Sloganı Belli Oldu, Diyanet Vaadine de Rötuş Geldi

HDP, 1 Kasım seçimlerinde "İnadına HDP, İnadına Barış" sloganını kullanacak. Yeni bildiride tartışmalı "Diyanet kaldırılacak" vaadi yerini koruyor ancak, rötuş yapıldı.

02.10.2015 10:37  Güncelleme: 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'nin seçim bildirgesi bugün kamuoyuna açıklandı. "Büyük İnsanlık Büyük Barış" başlığı altında 52 sayfadan oluşan bildirgede, Cumhurbaşkanının yetkilerinin sembolik düzeye indirilmesi ile seçim barajı, MGK ve milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması gibi vaatler yer alıyor.

DİYANET VAADİNE RÖTUŞ

HDP'nin 7 Haziran bildirgesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılacağı vaadi yer almış, bu vaat büyük tartışma yaratmıştı. HDP, 1 Kasım bildirgesinde yine Diyanet'in kaldırılacağı vaadini korudu. Ancak 7 Haziran'a göre bir rötuş yaptı. Kaldırılan Diyanet'in yerine "Din ve İnanç İşleri Kurulu" oluşturulacağı bidiride yer aldı. Bildiride, "Diyanet İşleri Başkanlığı, Din ve İnanç İşleri Kurulu olarak yeniden yapılandırılacak. Devletin din ve inanç alanından elini çekmesi sağlanacak, din ve inanç işleri topluma, inanç sahiplerine bırakılacak" denildi.

YENİ SLOGAN

7 Haziran seçimlerinde "Bizler Meclis'e" sloganını kullanan HDP, 1 Kasım seçimlerinde "İnadına HDP, İnadına Barış" sloganını kullanacak.

HDP'NİN YENİ VAATLERİ

"1 Kasım'a giderken, hepimizin yediğimiz ekmek, içtiğimiz su, soluduğumuz hava kadar barışa, demokrasiye, adalete ihtiyacı var" ifadesine yer verilen bildirgede, şunlar kaydedildi:

"Kalıcı bir barışı, köklü bir demokrasiyi, yerel demokrasinin inşasını, hayatın her alanında kadın-erkek eşitliğini, emekçilerin sosyal haklarının sağlanmasını, güvenceli çalışma ve yaşam koşullarını, ekolojik bir yaşamı, bütün ezilen kimliklerin özgürleşmesini sağlayabilecek halkçı, demokratik bir hükümetin inşası için HDP sorumluluk almaya hazırdır."

8 MART RESMİ TATİL

Bildirgede, kadınların yaşamın her alanında erkeklerle eşit şekilde yer almasının sağlanacağı vurgulanırken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün ise resmi tatil ilan edileceği açıklandı.

SİLAHLAR SUSTURULACAK, MÜZAKERE MASASINA DÖNÜLECEK

"Kalıcı barışta ısrarcı" olunacağı belirlenen HDP bildirgesinde, "Derhal silahların iki taraflı susturulması, akan kanın durdurulması ve yeniden müzakere masasına dönülmesini istiyoruz" ifadesi kullanıldı.

ÖZ YÖNETİM MODELİ

"Öz yönetimin 21. yüzyıl Türkiye'sinin inşası bakımından yaşamsal olduğu" öne sürülen bildirgede, "öz yönetimin, özerk ve demokratik yerinden yönetim modeli olduğu ve Türkiye'nin üniter devlet yapısı içinde gerçekleşmesinin de mümkün olduğu" değerlendirildi.

CUMHURBAŞKANININ YETKİLERİ SINIRLANDIRILACAK

Cumhurbaşkanının yetkilerini sınırlandırarak, sembolik düzeye çekme vaadinde bulunan HDP, eş genel başkanlık sistemini uygulayan partilerin iktidara gelmesi halinde, eş başbakanlık sisteminin de hayata geçirileceğini bildirdi.

MGK KALDIRILACAK

Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) anayasal ve yasal çerçevesi ile özel yetkilerle donatılmış mahkemelerin kaldırılacağına vurgu yapılan bildirgede, her türden işkence ve kötü muamelenin de insanlık suçu sayılacağı kaydedildi.

ANA DİLDE EĞİTİM

Bildirgede, ana dilinde eğitimi bir kamu hizmeti olarak almanın herkes için bir hak olarak kabul edileceğine işaret edilerek, "Eğitimin tüm aşamalarında resmi dil olan Türkçe'nin öğretilmesinin yanında, ana dilinde eğitimi bir kamu hizmeti olarak alma imkanı sağlanacak" açıklamasında bulunuldu.

KORUCULUK KALDIRILACAK, KORUCULARA İSTİHDAM SAĞLANACAK

HDP, bir "özel savaş aygıtı" olarak oluşturulduğunu iddia ettiği köy koruculuğu sisteminin de kaldırılacağını bildirdi. Köy korucularının çeşitli işlerde istihdamının sağlanacağı, ayrıca JİTEM, kontrgerilla gibi tüm uygulamalara ise son verileceği vurgulandı.

DIŞ POLİTİKA

Bildirgenin "dış politika" başlığında ise HDP'nin başta Ortadoğu olmak üzere, tüm dünya halklarının kendi siyasi geleceklerini özgürce belirlemeleri ve halkların kendi kendilerini yönetecekleri demokratik, eşitlikçi ve özgürlükçü bir yönetim anlayışını geliştirmeleri için çalışacağı aktarıldı.

Suriye'deki iç savaşın sona erdirilmesi, halkların kardeşliğine ve eşitliğine dayalı demokratik bir çözümün ortaya çıkarılması için çaba harcayacağını bildiren HDP, "Rojava halkı"nın açığa çıkardığı demokratik yönetim iradesinin tanınarak demokratik Suriye yönetiminin yaşam bulması için çalışacaklarının sözünü verdi.

KIBRIS SORUNU

Kıbrıs'ta Türk ve Rum halklarının Ada'nın bölünmüşlüğüne son vermek ve politik çözümü sağlamak için ortaya koydukları çözüm önerilerini ve çabalarını desteklemeye devam edecekleri belirtilen bildirgede, Ermenistan üzerinde uygulanan ekonomik ambargonun da kaldırılarak, gerekli ekonomik, politik ve diplomatik ilişkilerin geliştirileceği ifade edildi.

BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİT VERİLMEYECEK

Bildirgede, HDP'nin demokratik bir anayasanın yapılmasına öncelik vereceği vurgulanırken, "HDP, açık bir biçimde karşı olduğu başkanlık sisteminin anayasa değişikliklerinin temel koşulu haline getirilmesini kabul etmeyecek, başkanlık sistemine geçit vermeyecek" değerlendirmesi yapıldı.

SEÇİM BARAJI KALDIRILACAK

Seçim barajını kaldırmayı vadeden HDP, Meclis'te bütün partilerin aldıkları oy oranında temsil edilebilmesinin yolunun açılacağını duyurdu.

MİLLETVEKİLLİĞİ DOKUNULMAZLIĞI DA KALDIRILACAK

Cinsiyet kotası ile yönetimde temsil kademelerinde eşitlik sağlanıncaya kadar pozitif ayrımcılık yapılacağını da işaret eden HDP, milletvekili dokunulmazlıklarının da kaldırılarak sadece ifade özgürlüğü çerçevesinde kürsü dokunulmazlığının korunacağını bildirdi.

HSYK ÖZERK BİR KURUM OLACAK

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısının yeniden düzenleneceği ifade edilen bildirgede, kurul aracılığıyla hakimler ve savcılar üzerindeki siyasi baskıya ve atamalarda ideolojik tutum ile partizan yaklaşımlara son verileceğini duyurdu.

"Adalet Bakanı'nın vesayetine son verileceği ve HSYK'nın özerk bir kurum haline dönüştürüleceği" açıklanan bildirgede, herkesin anadilinde hizmet alabileceği yargı koşullarının oluşturulacağı, mahkemelerdeki tercümanların parasının ise yargılananlar tarafından ödenmesi uygulamasına son verileceği aktarıldı.

BASIN ETİK YASASI DÜZENLENECEK

HDP, "Basın, iletişim ve bilişim özgürlüğü" başlığında ise medya kuruluşları sahiplerinin başka sektörlerde faaliyet göstermesine izin verilmeyeceği, yazılı, görsel ve dijital medyanın tümünde mesleki, etik ve özgür habercilik ilkelerinin desteklenmesi için "basın etik yasası"nın düzenleneceği vurgusu yapıldı.

SİYASİ TUTSAKLARA GENEL AF

İktidar olunması durumunda "siyasi tutsaklara" genel af getirileceği açıklanan bildirgede, "hasta tutsakların" ise serbest bırakılacağı, dışarıda tedavi edilebilmeleri için tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınacak raporların ise yeterli görüleceği kaydedildi.

ÇOCUK CEZAEVLERİ KAPATILACAK

Çocuk cezaevlerinin kapatılacağını da açıklayan HDP, suça itilmiş çocuklar için çocuk destek ve eğitim merkezleri kuracaklarını duyurdu.

SOYKIRIM VE KATLİAMLAR İÇİN ÖZÜR DİLENECEK

"Tarihte yaşanmış soykırımlar, katliamlar, infazlar, kayıplar ve benzeri uygulamaların araştırılması ve hakikatlerin gün ışığına çıkarılması" amacıyla "Hakikat Komisyonları"nın ivedilikle kurulması için gerekli çalışmaların da yapılacağı sözü verildi.

Bildirgede, şunlar kaydedildi:

"HDP, tarihte farklı halklara yapılan soykırım ve katliamlar karşısında, bu halklardan devlet adına özür dilenmesi için gerekli çalışmaları yapacak. Bir halkın diğerine üstünlüğünü empoze eden ırkçı, şoven ve milliyetçi politikalar karşısında eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir perspektifi geliştirmek için çalışacak."

VİCDANİ RET HAKKI

HDP bildirgesinde gençlerin zorunlu askerlik yapmama hakkının güvence altına alacağı belirtildi. Bildirgede, vicdani ret hakkının yanı sıra gençlerin askerlik yerine kamu hizmeti yapabilmeleri için gerekli yasal düzenlemelerin de hayata geçirileceği kaydedildi.

ZORUNLU DİN DERSİNE SON

Zorunlu din dersi uygulamasına son verilerek, her öğrencinin kendi inancı doğrultusunda seçmeli olarak ders ve eğitim alma hakkının gözetileceği belirtilen bildirgede, sivil din eğitiminin ise tümüyle serbest bırakılacağı vurgulandı.

DİYANET YAPILANDIRILACAK

Diyanet İşleri Başkanlığının, Din ve İnanç İşleri Kurulu olarak yeniden yapılandırılacağını açıklayan HDP, devletin din ve inanç alanından elini çekmesinin sağlanarak, din ve inanç işlerinin topluma, inanç sahiplerine bırakılacağını duyurdu.

ALEVİLERE İBADET MÜJDESİ

İnanç topluluklarının örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılacağını anımsatan HDP, başta cemevleri olmak üzere, Alevilerin bütün ibadet mekanlarının "ibadethane" olarak tanınacağını ve kamu güvencesi altında olacağını bildirdi. Bildirgede ayrıca kapatılmış dergah ve benzeri ibadet mekanlarının önündeki engellerin kaldırılacağını, bu konuda yerel yönetimlere inisiyatif tanınacağı vurgusu yapıldı.

KILIK KIYAFETE HİÇBİR ALANDA MÜDAHALE EDİLMEYECEK

HDP bildirgesinde devlet tarafından el konulmuş vakıf malları ve taşınmazların iade edileceği, dini inançların gereği olarak tercih edilen kılık ve kıyafete hiçbir alanda müdahale edilmeyeceği değerlendirildi.

- SELAHATTİN DEMİRTAŞ'TAN MESAJLAR -

Bildirgenin açıklandığı toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bizler, siyasetin bize sunduğu imkanları öç almak, intikam almak, cezalandırmak için kullanamayız. Siyasi gücümüzü ancak ve ancak toplumun temel sorunlarının çözümü noktasında harcamak, emeğimizi bu doğrultuda halkımızın huzuruna sunmak zorundayız." dedi.

"HDP BİRİCİK HALK PARTİSİ"

Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye gibi bir cadı kazanı, Türkiye gibi bir kan deryası ve siyasetin bu kadar kirlendiği bir ortamda biz niye varız? HDP işte biraz önce sayın eş başkan ifade etti, bütün bu karamsar tabloyu aydınlatmak için yola çıkmış biricik halk partisi. Bizler varız, toplumsal bir ihtiyaç sonucu ortaya çıktık. Ezilen yığınların sesi olmak için yola çıktık. Ortak vatan olarak bellediğimiz bu topraklarda yepyeni bir yaşam kurmamız gerekir diyerek yola çıktık. Partimizi tıpkı Türkiye gibi, rengarenk bir çiçek bahçesine inşa ettik.

"BİZİ YÖNETENLER HEP 2 SEÇENEK SUNDULAR"

Bizi yönetenler hep iki seçenek sundular. Ya teklikte buluşacağız dediler ya da terk edeceksiniz dediler. Sürgünle işkenceyle katliamla eziyetle bize ikinci seçeneği dayattılar ve biz maalesef bu iki seçenek yani inkar ve isyan kısır döngüsü arasında çok uzun yıllardır büyük acılar çektik, evlatlarımızı kaybettik, emek kaybettik.

"HDP 3. SEÇENEK İÇİN YOLA ÇIKTI"

Şimdi HDP bu iki seçeneğe mahkum değiliz diyen üçüncü seçenek için yola çıktı. Biz birbirimizden farklıyız. Kürt olarak doğduk, Türk olarak. Ermeni, Azeri olarak. İnançlarımız birbirinden farklı olabilir. Bizler cinsiyet olarak birbirimizden farklıyız. Temsil ettiğimiz kültür medeniyet farklı. Son derece normal. Biz insanlığın ilk var olduğu coğrafyada yaşıyoruz. Kuzey kutbu değil burası, Mezopotamya Anadolu toprakları. Onlarca medeniyetin mirasçıları olarak buradayız. Bizi teklik etrafında birleştirmeye çalışmak, büyük bir hataydı. Ve bu hataya karşı direniş ortaya konulması da o kadar meşruydu.

"BİZ BUNLARA MECBUR DEĞİLİZ"

Teklik politikalarına karşı birlik politikalarını savunduk. O nar gibi dediğimiz, bir kabuğun içinde binlerce tane, birbirini zorlamadan, bir arada nasıl yaşanabileceğini gösteren, nar tanesi gibi. Bir arada yaşayabiliriz dedik. Yer üstünde yer altında kültürel doğal zenginliklerimizle insan yapımızla eşsiz bir ülkede yaşıyoruz. Ama çok mutsuzuz, huzursuzuz. Ama biz bunlara mecbur değiliz. Yoksullar ordusu olarak bunu bir kader olarak belirleyemeyiz. Bütün bunları birbirimize karşı acımasız birer argüman olarak her gün suçlama aracı da yapmayız yapamayız. Siyasetin dilini de biçimini de değiştirmek zorundayız.

"BUGÜNLER ÇOK KISA SÜRE İÇİNDE GEÇECEKTİR"

Siyaset bunun için siyasi partiler bunun için kurulmamıştır. İşte biz HDP olarak siyaset toplum için, toplumun mutluluğu için varsa anlamlıdır diyerek yola çıktık. Toplumdaki temel bütün mesele ve başlıklarda büyük bir değişim, tarihsel süreciyle karşı karşıyayız. Bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Bunları yaşamak zorunda değildik elbette ki. Ancak geçiş sürecinin demokratik bir kazanıma dönüşmesi için sabırla metanetle birlikte çalışmaya ihtiyacımız var. Emin olun ki bugünler çok kısa süre içinde geçecektir.

"1 KASIM AKŞAMI 7 HAZİRAN'DAN DAHA BÜYÜK BİR GÜNEŞ DOĞACAK"

1 Kasım akşamı 7 Haziran'dan daha büyük bir güneş doğacak. Bize oy versin ya da vermesin bütün Türkiye'nin HDP'nin başarısıyla gurur duyduğu o anı 1 Kasım'da çok daha güçlü şekilde Türkiye'ye armağan etmek zorundayız. Biz bunun için yola çıktık. Bizler siyasetin bize sunduğu imkanları öç almak, intikam almak için kullanamayız.

"SİYASET HIRSLA, KİNLE YAPILACAK BİR İŞ DEĞİL"

Siyasi gücümüzü ancak ve ancak toplumun temel sorunlarının çözümü için harcamak zorundayız. Siyaset bizler açısından hırsla kinle yapılacak bir iş değildir. Kendinden sonraki nesillere en az sorun bırakan siyasetçiler olmayı başarırsak ancak bir başarıdan söz edilebilir. Kendi hırsları uğruna, toplumdaki sorunların üstüne bir de kendisi sorun bırakan siyasetçiler tarih karşısında suçlu olmaktan kurtulamayacaklar.

"BİR AN HDP'SİZ BİR TÜRKİYE HAYAL EDİN"

Türkiye'nin HDP'ye ihtiyacı var. Bu bir gerçek. Türkiye'nin en yalın, hakiki gerçeği. Halklar ne kadar gerçekse, halk otobüsünde omuz omuza işe gittiğiniz, bağda bahçede yan yana çalıştığınız emekçi kardeşleriniz, okuldaki sırada öğrenci arkadaşınız ne kadar gerçekse HDP o kadar gerçek bir Türkiye partisi. Bir an HDP'siz bir Türkiye düşünün. HDP'nin olmadığı bir Türkiye hayal edin. İşte öyle bir Türkiye tehlikeli sulara sürüklenen bir gemi gibidir. Bugün eğer bu gemi bu kadar saldırıya rağmen batmıyorsa, alabora olmuyorsa, HDP'nin bu gemide sağladığı dengeden dolayıdır. HDP'yi bu gemiden atmaya çalışanlar, HDP bu gemide olmazsa gemi batar. O yüzden Türkiye'nin HDP'ye ihtiyacı var. HDP'ye sahip çıkmak demek bugün Türkiye'nin aydınlık geleceğine sahip çıkmaktır. Tehlikelerden Türkiye'yi korumanın yoludur. Biz hırs ve kibirle donatılmış siyasetçiler değiliz.

GANDHİ'NİN SÖZÜYLE MESAJ

Biz bugüne kadar halkların yararına her kim olumlu ne iş yaptıysa, taş üstüne kim taş koymayı başardıysa onlara ancak teşekkür edebiliriz. Ama yolun bundan sonrasına HDP ile devam edeceğiz. Doğru rejim değişecek kama adaletli bir rejim inşa edeceğiz. Eşitlikçi bir rejim inşa edeceğiz. Siyasetle akılla barış yoluyla devam etmeliyiz yoluyla. Gandhi'nin dediği gibi 'Adaletsiz rejimi adaletle yıkınız ve alkışlar önüne kansız elle çıkınız.'

İnadına HDP, inadına barış. Tekrar uyananların partisine hoş geldiniz."

HDP\'nin Seçim Sloganı Belli Oldu, Diyanet Vaadine de Rötuş Geldi

Son Dakika Güncel HDP'nin Seçim Sloganı Belli Oldu, Diyanet Vaadine de Rötuş Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (159)

  • veysel erdoğan: HDP den başkası asla 179 21 Yanıtla
  • Yaw He He : sırf Diyanet vaadi için bile oyum HDPye, başka bir şey söylemesi gerek yok..en azından 6 katrilyon luk bir soygun önlenmiş olacak. 59 12 Yanıtla
  • Kayserili: 7 Haziran seçiminden sonra anladımki oy verecek tek parti HDP. 13 56 Yanıtla
  • respect: Tarihe bakın pkk terör örgütü ençok kürtleri katletmiştir bunlarda sırtını teröre dayamışlar haala yüssüz bir şekilde kürtlerden oy istiyorlar. 10 57 Yanıtla
  • ExKonyali: gelde oy verme 54 8 Yanıtla
  • IREM: ALLAH YAR VE YARDIMCISI OLSUN MHP NIN TEK CAREMIZ MHP 12 50 Yanıtla IREM: irkci diyene bak aynaya bak görursun irkciyi 7 0
  • salim: terörist cenazesine gidenler barışdan bahsediyor.bu ne yuzsüzlük. 49 12 Yanıtla
  • kürt: HDP HDP HDP VAZGECMIYECEZ 24 35 Yanıtla
  • rte: inadina RTE bakin bu sefer tek basina gelirse yediniz valalhi ne yedigoniz amladiniz siz gucu gucular 51 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Niğde'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    12:56 Niğde'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Niğde'de 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimi öncesi son tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, 31 Mart yerel seçimlerinde Niğde genelinde 645 jandarma ve bin 2 polis memuru görevlendirildi. Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü.

  • Sanatçı Okan Bayülgen:
    12:55 Sanatçı Okan Bayülgen: "Buradan İngiltere'ye giden de topraklarımıza gelen de aynı 'öteki' kaderi paylaşıyor"

    Oyuncu, yönetmen, fotoğrafçı ve komedyen Okan Bayülgen, "Buradan İngiltere'ye giden ya da güneyimizden, güney doğumuzdan bizim topraklarımıza gelenler, aslında ortak bir kaderi paylaşıyor 'öteki' olarak. Biz göç alıyor, sığınmacı alıyoruz, onlara öteki muamelesi yapıyoruz.

  • Isparta'da Yeni Otogar 15 Nisan'da Hizmete Açılıyor
    12:55 Isparta'da Yeni Otogar 15 Nisan'da Hizmete Açılıyor

    Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yaklaşan asker sevkiyatı ve Ramazan Bayramı dolayısıyla yeni otogarın 15 Nisan'da hizmete açılacağını duyurdu. Başdeğirmen, esnaf ve otobüs firması temsilcilerinin taleplerini olumlu karşıladıklarını belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Demre'de vatandaşlarla buluştu
    12:55 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Demre'de vatandaşlarla buluştu

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Demre'de vatandaşlarla buluştu. Akşam geç saatlerinde gerçekleşmesine rağmen meydana sığmayan coşkulu kalabalık, Başkan Muhittin Böcek'e yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Başkan Böcek, Demre'de yapılması gereken çalışmaları ve projeleri anlattı.

  • Rusya Soruşturma Komitesi, Crocus City Hall saldırısındaki teröristlerle Ukraynalı milliyetçiler arasında bağlantı olduğunu açıkladı
    12:54 Rusya Soruşturma Komitesi, Crocus City Hall saldırısındaki teröristlerle Ukraynalı milliyetçiler arasında bağlantı olduğunu açıkladı

    Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova'nın banliyösündeki Crocus City Hall binasına düzenlenen saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, gözaltına alınan teröristlerin Ukraynalı milliyetçilerle bağlantısı olduğuna dair kanıtlara ulaşıldığını belirtti. Komite, teröristlerin Ukrayna'dan büyük miktarlarda para ve kripto para aldığını ve bunları suça hazırlık aşamasında kullandığını teyit etti.

  • Kayseri'de yerel seçimlere hazırız
    12:54 Kayseri'de yerel seçimlere hazırız

    Türkiye'de 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere hazırlıklar tamamlandı. Kayseri'de ise 1 milyon 39 bin 710 kişi oy kullanacak.

  • Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaptı
    12:54 Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaptı

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, ayrışmaları aşabileceklerini ve güçlü olduklarını belirtti. İftara çölyak hastaları için glütensiz yemekler de ikram edildi.

  • Fatih'te silahla bacağından vurulan kişinin 110 bin doları gasbeden 3 şüpheli tutuklandı
    12:53 Fatih'te silahla bacağından vurulan kişinin 110 bin doları gasbeden 3 şüpheli tutuklandı

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, motosikletle geldikleri otoparkta tekstil işiyle uğraşan M.A.Y'yi bacağından vurduktan sonra yayında bulunan 110 bin dolarını alıp kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma yürüttü. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ve saha çalışması yapan ekipler, olayda kullanılan motosikletin plakasını tespit etti. Motosikletin Eyüpsultan'dan çalındığını saptanırken, olayı gerçekleştiren şüphelilerin adres ve kimlikleri belirlendi. Polis ekipleri, İstanbul ve Sakarya'da düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 5 şüpheliyi yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • KKTC Üniversitesi Bölüm Başkanı Interpol Tarafından Aranıyor
    12:52 KKTC Üniversitesi Bölüm Başkanı Interpol Tarafından Aranıyor

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) bir üniversitede bölüm başkanı olan Prof. Dr. Fadi Al-Turjman'ın Interpol tarafından 'cinsel saldırı' ve 'öldürmeye teşebbüs' suçlarından arandığı ortaya çıktı. KKTC Bakanlar Kurulu, Al-Turjman'ın kamu düzenini, yönetsel düzeni, genel ahlakı tehlikeye sokacak biçimde davranması nedeniyle yasaklı göçmen ilan edilmesi kararı aldı.

  • Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Aşı Polikliniği Hizmete Girdi
    12:51 Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Aşı Polikliniği Hizmete Girdi

    Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılan Erişkin Aşı Polikliniği, yetişkin yaş grubundaki hastalara bağışıklama danışmanlığı ve aşı hizmeti sunmayı amaçlamaktadır. Poliklinikte gebeler, diyabet, kanser, diyaliz, kronik kalp, akciğer, karaciğer ve böbrek hastalığı ile 65 yaş ve üzerindeki yaşlılar, bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullananlar ve organ nakli hastaları için aşı programları oluşturulacak. Aşılar, aşı takip sisteminden kontrol edildikten sonra poliklinikte yapılacak ve hastalara aşı kartları verilerek randevuları oluşturulacak. Ayrıca, risk altında olan meslek grupları ve Hepatit A ve B hastaları da aşılarını yaptırabilecek.

  • Silifke'de Otomobil Bijuteri Dükkanına Daldı
    12:50 Silifke'de Otomobil Bijuteri Dükkanına Daldı

    Mersin'in Silifke ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, fren yerine gaza basılması sonucu bijuteri dükkanına daldı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, iş yerinde ve araçta maddi hasar meydana geldi. Olay anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.


Advertisement