Hdp'nin Kadın Beyannamesinde "Eşitlik" Vurgusu - Son Dakika
Politika

Hdp'nin Kadın Beyannamesinde "Eşitlik" Vurgusu

Hdp\'nin Kadın Beyannamesinde "Eşitlik" Vurgusu

İSTANBUL (İHA) – Halkların Demokratik Partisi (HDP), dün 72 sayfadan oluşan seçim beyannamesini kamuoyuna duyurduktan sonra, bugün de kadın seçim bildirgesini açıkladı.

22.04.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL (İHA) – Halkların Demokratik Partisi (HDP), dün 72 sayfadan oluşan seçim beyannamesini kamuoyuna duyurduktan sonra, bugün de kadın seçim bildirgesini açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın açıkladığı beyannamede "eşitlik" vurgusu yapıldı.

HDP'nin İstanbul kadın adayları, Taksim Hill Otel'de bir araya gelerek seçim bildirgesini açıkladı. Toplantıya, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın yanı sıra Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile Emine Ayna'nın da aralarında olduğu kadın adaylar katıldı. Yüksekdağ tarafından açıklanan beyannamede, kadınlara yönelik parti politikaları ve seçim stratejisinde, eşitlik, kadın özgürlüğü konusunda ve çocuk istismarlarıyla mücadeleye dayalı projeler yer alıyor.

Programda konuşan Yüksekdağ, "Özgür bir yaşamı birlikte kurabiliriz" diye başladığı sözlerini, "Çünkü biz yüzde 50'yiz. Kadınlar için yeni bir Türkiye hayal ediyoruz. Barışın toplumsallaşması, yerelleşmesi ve sürekliliği biz kadınların barış ve müzakere sürecine eşit ve örgütlü katılımıyla mümkündür" diyerek sürdürdü.

7 Haziran seçimlerinin temel gündeminin yeni anayasanın yapılması olacağını ifade eden HDP Eş Genel Başkanı, devletin ve toplumun kendisiyle yüzleşmesinin bu yoldan geçeceğini kaydetti. Yüksekdağ, "Hakikat Komisyonları kurularak kadınlara yönelik JİTEM, korucular, askerler ve polisler tarafından işlenen suçlar gün yüzüne çıkarılacak. Bu suçların insanlığa karşı işlenmiş suçlar olarak tanımlanması sağlanarak toplum ve devletin kendisiyle yüzleşmesinin yolu açılacak. Biz kadınlar kadın eksenli yepyeni bir anayasayı hep beraber yapacağız. 7 Haziran seçimlerinin temel gündemi yeni anayasanın yapılması olacak. Kadınlar olarak yeni bir toplumsal sözleşmenin parçası olan anayasanın kadın eksenli olmasını savunuyoruz" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Aylık geliri yoksulluk sınırı altındaki kadınlara doğrudan gelir desteği sağlayacaklarını da anlatan Yüksekdağ, "Eşi vefat etmiş veya boşanmış kadınlara ücret uygulamasına geçilecek. Sosyal güvencesi ve geliri olmayan kadınlara yapılan sosyal destek asgari ücretten az olmayacak. Benzer destek eşi tarafından boşanmış, eşi tarafından terk edilmiş ve eşi cezaevinde olan yalnız kadınlara ve şiddet gören kadınlara da yapılacak. Kadın ve çocuklara yönelik her türlü cinsel ve fiziksel şiddet davalarına bakacak İhtisas Mahkemelerinin kurulması sağlanacak" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp'nin Kadın Beyannamesinde 'Eşitlik' Vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement