HDP'li Vekil, Amedspor ve Deniz Naki'ye Verilen Cezayı Meclis Gündemine Taşıdı - Son Dakika
Spor

HDP'li Vekil, Amedspor ve Deniz Naki'ye Verilen Cezayı Meclis Gündemine Taşıdı

HDP\'li Vekil, Amedspor ve Deniz Naki\'ye Verilen Cezayı Meclis Gündemine Taşıdı

Altan Tan, Amedspor ve Deniz Naki'ye verilen cezaları, 'asker selamı, rabia işareti' gibi hareketleri örnek göstererek Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan hesap sordu.

05.02.2016 13:59  Güncelleme: 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Amedspor ve Dersimli futbolcusu Deniz Naki'ye verilen cezaları, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ile TBMM'ye taşıdı. Tan, soru önergesinde "Hangi yönetmeliğe göre çocukların ölmemesi ve barışın temenni edilmesine yönelik sözler böyle bir astronomik ceza doğurmuştur?" dedi.

AMED'E 1 MAÇ SEYİRCİSİZ, DENİZ NAKİ'YE İSE 12 MAÇ CEZA

HDP'li Tan soru önergesinde, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Amedspor'a 28 Ocak tarihinde oynanan Medipol Başakşehir maçında 'ideolojik propaganda' yapıldığı gerekçesiyle kendi sahasında bir maç seyircisiz oynama ve 20 bin TL para cezası verdiğini, yine Bursaspor maçında Amed Sportif Faaliyetler oyuncusu Deniz Naki'nin, ideolojik propaganda yapması ve sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle, 12 resmi maçtan men edilerek 19 bin 500 lira para cezasına çarptırıldığını belirtti.

ALTAN TAN GEREKÇELERİNİ SIRALAYARAK HESAP SORDU

HDP Milletvekili Altan Tan'ın Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından cevaplanmasını istediği sorular şöyle:

-Amed Spora oynadığı maçlardan sonra verilen bu cezaların detaylı gerekçesi nedir?

-Bir futbol takımının galibiyeti kutlamasına ve bölgede yaşanan olaylardan dolayı barışı istemesine yönelik PFDK'nın verdiği cezaları uygun görmekte misiniz? Bu cezalara yönelik Bakanlığınızın tavrı nedir?

-"İnsanlar ölmesin barıştan başka çaremiz yok" diyen Deniz Naki'ye Türkiye Futbol tarihinde eşine az rastlanır bir cezanın verilmesini nasıl değerlendirmektesiniz?

-Futbol müsabakalarında daha önce farklı futbolcularca 'asker selamı, rabia işareti' gibi ideolojik davranışlar yapıldığı dikkate alınırsa bu futbolculara yönelik ne tür cezalar verilmiştir?

-Hangi yönetmeliğe göre çocukların ölmemesi ve barışın temenni edilmesine yönelik sözler böyle bir astronomik ceza doğurmuştur?













Kaynak: DHA

Son Dakika Spor HDP'li Vekil, Amedspor ve Deniz Naki'ye Verilen Cezayı Meclis Gündemine Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • 21: deniz naki ye 12 maç değil 12yıl hapis cezası verilmeliydi 18 64 Yanıtla
  • AZADİ: Lan faşizmin çocukları özgürlük ne zamndan beri bölücülük olmuş .Şunu itiraf edin kürt başarılarını hazmedemyorsunz HERBIJI AZADİ HERBIJI DENİZ NAKİ 29 25 Yanıtla
  • 5 Vakit Buluşma: iyi yapmıslar haine destek verene müstehak ;-) 26 25 Yanıtla
  • veli: adam haklı dagilin...buna ceza verdiysen asker selami Rabia isaretinede vereceksin... 26 21 Yanıtla
  • bursadan: Deniz naki biz seni tanidik ve sevdik ceza gecicidir bu dunyada ama ahirette gorurler zalimler yaptiklarini. 38 8 Yanıtla
  • Ülkücüler : Türkün gücünü göreceksiniz 11 28 Yanıtla
  • Dersimli: Fenerbahceliyim yalnız amex yenecek insallah 23 11 Yanıtla
  • TÜRK: Tanrı TÜRK ulusunu korusun ve yüceltsin. "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" Unutma ejdadında ejdadı var..HEPİMİZ GÖKTÜRKÜZ... 10 20 Yanıtla
  • HARRANLI KÜRT: DENİZ ACABA KÜRTMÜ YOKSA KÜRTLERİ KULLANAN BİR GİZLİ KAVMİN MENSUBUMU BUNU SORUN BİR DİĞER FUTBOLCULAR YAPMIYOR BU YAPIYOR BUNUN MEMLEKETLİLERİ HEP BÖYLE ATATÜRKÇÜYÜZ TÜRKMENİZ ASLIMIZ DERLER BATIDA DOĞUDA EZİLEN HALKIZ MİLLET BIKTI BUNLARDAN HAKİKATTEN SİYASETE GELİRLER ŞOVENLİK YAPARLAR FUTBOLA GİRERLER ŞOVENLİK YAPARLAR DİYARBAKIRI TUNCELİLİ YÖNETİR KOCA AMED DE ADAMMI YOK TUNCELİ İLE AMED İN SOSYOKÜLTÜREL FARKLARI MEZHEBİ FARKLARI ÇOK BİR DİYARBAKIRLI TUNCELİDEN ADAY BİLE OLAMAZ KİMİ KANDIR 4 17 Yanıtla
  • SİVAS İLBEYLİ - ELBEYLİ TÜRKMENİ: COKİYİ OLMUŞ TRKİYE FUTBOLDAN MEN EDİLMELİ 11 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement