HDP'li Altan Tan: Bülent Arınç Şövalyelik İddiasında - Son Dakika
Güncel

HDP'li Altan Tan: Bülent Arınç Şövalyelik İddiasında

HDP\'li Altan Tan: Bülent Arınç Şövalyelik İddiasında

HDP'li vekil Altan Tan, "Bülent Arınç şövalyelik iddiasında. Eğer gerçekten işlenmiş suçlar varsa, 8 Haziran'a kadar değil, 8 saniye bile sabretmemen lazım" dedi.

24.03.2015 12:21  Güncelleme: 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Bülent Arınç şövalyelik iddiasında. Eğer gerçekten işlenmiş suçlar varsa, 8 Haziran'a kadar değil, 8 saniye bile sabretmemen lazım" açıklamasında bulundu.

ORHAN VELİ'DEN ŞİİR OKUDU

Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, sözlerine, "Size şiir okuyacağım. Bakalım kimin olduğunu bilecek misiniz?" diyerek başladı.

Tan, Orhan Veli'nin, "Beni bu güzel havalar mahvetti, böyle havada istifa ettim evkaftaki memuriyetimden. Tütüne böyle havada alıştım, böyle havada aşık oldum; eve ekmekle tuz götürmeyi böyle havalarda unuttum; şiir yazma hastalığım hep böyle havalarda nüksetti; beni bu güzel havalar mahvetti" şiirini okudu.

ERDOĞAN ŞİİRİ

"Bir şiir daha okuyacağım, amam esas bunu bilirseniz... Orhan Veli'yi herkes bilir" diyen Tan, "Beni bu anketler mahvetti, demokrasi yolunda ağır aksak yürürken, beni bu anketler çıldırttı, çıldırttıkça saldırttı, saldırttıkça saptırttı, yalakalar malakalar, salya sümük şaklabanlar, tuzluklar, yağdanlıklar, her sofraya maydanozlar, rot balansını dağıttı, beni bu anketler mahvetti. 400 milletvekili beklerken 276'dan etti, feleğimi şaşırttı. Evet, beni bu anketler mahvetti" şiirini okuyarak, "Bu şiir kimin?" diye sordu.

Bir gazetecinin, "Erdoğan" demesi üzerine Tan, "Bildiniz, 100 puan" karşılığını verdi.

"DÜN GECEDEN BERİ TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ"

Altan Tan, şöyle konuştu:

"Dün geceden beri takke düştü kel göründü, bütün evin, bütün mahallenin bildiği sözde sırları ortalığa döküldü; gelin, kaynana, damat, oğlan, kız hepsi birbirine düştü. Bu yalakalar ve yağdanlıkların feleği şaştı. Ne yapacaklar, kimi tutacaklar, bu güç ve iktidar dengesinde kimden yana duracaklar? Bunlara istikamet vermek lazım. Her zamanki gibi malum zat mı kazanacak? Zaten kiralık katilliği ile meşhur birisi hemen kendini atıyor. Filmin sonu nerede bitecek belli değil. İşin bu kara mizahı bir yana, size şunu söyleyebilirim: Eskiden padişahların müneccim başları vardı. Padişah adımını atmadan önce, sokağa çıkmadan önce, elbise değiştirmeden, savaşa çıkmadan önce, müneccim başı ne diyorsa ona göre hareket ederdi.

"ANKETLERE GÖRE İSTİKAMET TUTTURAYIM DERKEN ÇOLUK ÇOUK BİRBİRİNE DÜŞTÜ"

Bizim başkan olmak isteyen Cumhurbaşkanımız da sürekli, 'anket ne oldu, CHP, MHP, HDP ne oldu, AKP ne oldu? Ankete bakalım, anket iyiyse biraz milliyetçilik, anket kötüyse demokratlık, öbürü bir şeyse biraz dincilik. Anketler şu an neyi gösteriyor? Anketlere göre HDP barajı geçiyor, MHP'nin oyları yükseliyor. AKP yüzde 44 bile alsa tek başına iktidar olamıyor, işte olan biten bu. Anketlere göre istikamet tutturayım derken, çoluk çocuk birbirine düştü. Sofra çatal bıçak devrildi, bakalım ne olacak? Ben size bu kavga karakolda bitecek demiştim. Karakolun yolu gözüktü, Allah vere karakolda doğru söylesin, mahkemede de şaşmasın. Sandık şaşmayacak inşallah."

"8 HAZİRAN'A KADAR DEĞİL, 8 SANİYE BİLE SABRETMEMEN LAZIM"

Tan, bir soru üzerine, "Bülent Arınç şövalyelik iddiasında. Eğer gerçekten şövalyelik iddiasında isen, gerçekten işlenmiş suçlar varsa, 8 Hazirana kadar değil, 8 saniye bile sabretmemen lazım. Vicdanı olarak da İslami inanca göre de ne biliyorsa bunları söylemek zorunda" dedi.

"48 SAATTİR TÜRKİYE'DE BAŞBAKAN YOK"

HDP'li Tan, "48 saattir Türkiye'de Başbakan yok; kayıp, aranıyor, wanted. Bulanlar insaniyet namına Meclis'e haber versin. Bakanlar Kurulu toplantı, izleme heyeti kimlerden oluşacak, nasıl olacak? Başbakan'ın çıkıp konuşması lazım. Bundan sonra konuşması gereken ne Melih Gökçek'tir, ne Bülent Arınç'tır ne Tayyip Erdoğan'dır; bu saatten sonra konuşması gereken Başbakan'dır" diye konuştu.












Kaynak: AA

Son Dakika Güncel HDP'li Altan Tan: Bülent Arınç Şövalyelik İddiasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • KÜRT ÜM VE ÜLKÜCÜYÜM:: KÜRT ÜM VE ÜLKÜCÜYÜM: üniversitede ülkücü oldum. . arkadaşlarım beni üniversitede reis seçtiler bee. pkk lılara basıyom zopayı. 8 26 Yanıtla
  • pierre van hooijdonk: bize barajmı dayanır en az yüzde 11. 27 3 Yanıtla
  • Vatandas: Bu teröristlere oy mu verilir la Allah yazdıysa bozsun Allahım fırsat vermesin bu vatan hainlerine 3 23 Yanıtla
  • Kurt kizi: Oylar hdp yeee 21 3 Yanıtla
  • ömer: lan bu insankar hakaten nankör.bu altan çok müslüman olsaydı.din islam için çalışıdı.hdp sosyalist ni parti...altan tan sen önce safını belli et .kalkıp orda kıt aklınla insanların lafasını karıştırma 3 21 Yanıtla
  • As: Sen konuşma senı adam yerıne koyanda suç törerısler sızı 3 20 Yanıtla
  • KIZILTEPELİ: Türkiyeyi ancak HDP kurtarır. Daiş hariç herkesle ilişkileri süperrrr. Deneyin ve görün 19 4 Yanıtla
  • YORGUN DEMOKRAT: GERÇEK ANA MUHALEFET HDP'TİR. DİĞERLERİNDEN SES YOK. BİZ DE SESİMİZE SES OLANA OY VERECEĞİZ. BU KADARRRRR 14 4 Yanıtla
  • FILANKES49: Hdp'nin ağır taşlarından ve islami çevreyi temsil eden biridir Altan bey. Malazgirtli.. 18 0 Yanıtla
  • Müslüman kürd: Size inat mhp diyecem 3 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement