HDP'li Sakık'ın Kardeşi: Dağ Yolunu Biliyorum İsteyeni Gönderirim - Son Dakika
Güncel

HDP'li Sakık'ın Kardeşi: Dağ Yolunu Biliyorum İsteyeni Gönderirim

HDP\'li Sakık\'ın Kardeşi: Dağ Yolunu Biliyorum İsteyeni Gönderirim

AK Parti'nin Mardin adayı Orhan Miroğlu'nu desteklemek için Mardin'de gelen HDP'li Sırrı Sakık'ın kardeşi Namık Sakık, ezber bozan açıklamalarda bulundu.

25.05.2015 10:59  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Mardin milletvekili adayı Orhan Miroğlu'nu desteklemek için Mardin'de seçim çalışmalarına katılan HDP'li Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın kardeşi Namık Sakık, ezber bozan açıklamalarda bulundu.

Sakık, HDP'nin 35 milletvekilinden bir tanesinin bile oğlunun dağda olmadığını belirterek, "Ben oğlumu Kürdistan için öldürtmem. Kürtler silah bırakmaz diyen Cengiz Çandar, Hasan Cemal ve Ertuğrul Kürtçü'ye bir açıklamamda söyledim. Gitmek istiyorsanız ben sanayiciyim, dostlarım var, silahın nasıl satıldığını biliyorum, Kandil yolunu da biliyorum, siz gidin savaşın. Biz savaşmak istemiyoruz demiştim. 35 milletvekili var, hiçbirinin çocuğu dağda değil, İngiltere'de, Kıbrıs'ta eğitim görüyorlar" dedi.

"FIRSATI KAÇIRMAYALIM DESTEK OLALIM"

HDP'li Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın kardeşi Namık Sakık ile Sivil Toplum Gönüllüsü Asya Alpat, AK Parti Mardin milletvekili adayı Orhan Miroğlu'na destek vermek üzere Mardin'e geldi. Orhan Miroğlu ile birlikte seçmenlerle buluşan Alpat ve Sakık, Miroğlu'nun sağlam bir duruş sergilediğini ve bölge halkı olarak bu fırsatı kaçırmayıp destek olmalarını istedi. Miroğlu'na destek için Mardin'e gelen Asya Alpat, bu coğrafyayı çok sevdiğini ve buradaki insanları değerli, samimi gördüğünü söyledi. İnsanların her şeyin en iyisine layık olduğunu ifade eden Alpat, Miroğlu'nun sağlam duruşu ile bu değerli insanlara en iyi hizmeti verebileceğine yürekten inandığını kaydetti.

"BİZİM BELAMIZ KOKUŞMUŞ SOLCULAR, SAĞCILAR, SOSYALİSTLER..."

HDP'li Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın kardeşi Namık Sakık ise Miroğlu'na destek istedi. Vatandaşlardan Miroğlu'na destek vermelerini talep eden Sakık, yaptığı açıklamalarla ezber bozdu.

Solcular, sağcılar, komünist ve sosyalistlerin Türkiye'nin başına bela olduğunu belirten Sakık, "Bizim başımızın belası Türkiye'deki kokuşmuş solcular, sağcılar, sosyalistler ve komünistlerdir. Bunlar Türkiye'nin başına beladır. Cengiz Çandar, Ertuğrul Kürtçü, Hasan Cemal diyor ki Kürtler silahı bırakmaz. Ben bunlara yaptığım açıklamada, benim bir oğlum var, ben oğlumu Kürdistan için öldürtmem demiştim. Kendilerine gelin ben sanayicilik yapıyorum, dostlarım var, silahların nasıl satıldığını biliyorum dedim. Kandil yolunu da biliyorum, siz savaşın. Biz savaşmak istemiyoruz demiştim. 35 milletvekili var hiç birinin çocuğu dağda değil. İngiltere'de eğitim görüyor, Kıbrıs'ta eğitim görüyor. Benim içim yanmış ben anlatırım" diye konuştu.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ GELİRSE NE İKTİDARI GÖRÜRLER, NE DE BAKANLIĞI"

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adam gibi adam olduğunu söyleyen Sakık, barışı ancak bu liderin sağlayabileceğini dile getirdi. Sakık, Leyla Zana ve Abdullah Öcalan'ın bile buna inandığı bir durumda kendilerine konuşma hakkı bile kalmadığını kaydetti.

Sakık, "Recep Tayyip Erdoğan dedi ki 'Bu çözüm süreci için gerekirse gövdemi taşın altına koyarım'. Bu adam bu kadar onurlu davranıyorsa, bizde de haysiyet, onur, şeref varsa hem gövdemizi hem kellemizi koyarız taşın altına. Bu acıyı biz çekiyoruz bunu dedim diye bana kızıyorlar. Niye diyorlar, Cumhurbaşkanı adam gibi adam kardeşim, diğer liderlere bakıyorum hiçbir şey göremiyorum. Bu ülkenin kurtuluşu burada. Eğer Leyla Zana 3 yıl önce barışı Recep Tayyip Erdoğan çözer diyorsa ve gidip görüşüyorsa inandığı için gitmiştir. Abdullah Öcalan İmralı'da diyorsa hükümet bu yapıyla ben bu işi çözerim diyorsa başka sorun yok, bizim konuşma hakkımız da kalmıyor. Ama ulusalcılar bırakmıyor, solcular bırakmıyor, sosyalistler bırakmıyor. Başkanlık sistemine karşı geliyor çünkü, buna inanıyorlar ki başkanlık sistemi bu ülkeye gelirse artık sosyal demokratlar, solcular ne iktidarı görür, ne bakanlığı görür, onların dertleri budur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel HDP'li Sakık'ın Kardeşi: Dağ Yolunu Biliyorum İsteyeni Gönderirim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (47)

  • SERCIO: pkkpkk kafırdır yahudidir 41 13 Yanıtla
  • angaralı: adam doğru konuşmuş imzamı atarım 22 22 Yanıtla
  • ehli beyt: Ben yaptığım işten dolayı türkiyenin her kesimiyle görüşüyorum kürt,laz,çerkez hepsiyle dostluğumuz ayrı ben şunu anladım sırf korkudan kürt kardeşlerim oylarını veriyorlar oyuna gelmeyin HDP hepinizle oynuyor bölmek istiyor bizi helib canlar bir olalım birlik olalım hak din İslam çatısında ümmet olalım pkk ya prim vermeywlim ekmeğinizi beraber yiyelim gavurun esiri olmayalım güçlü olalım kürtlerin çoğu pkk nın ermeni İsrail kuruluşu olduğunu biliyor kulak verelim söylenene 19 23 Yanıtla
  • SERCIO: KAHROLSUN PKK BDP 28 11 Yanıtla
  • anılgan: nerde kürt varsa hepsi birgün ölümü tadacak ne mutlu türküm diyene 9 27 Yanıtla
  • adar can: Kurt Sorunu yoktur diyen bu zatin mesruiyeti bitmistir,,,. 20 9 Yanıtla
  • cewlik12: Senin makarnaci senin sakasukaci seni yalakaci seni komurcu seni seni ya allah askina kim sana ve mirogluna inanir Yav miroglu degilmiydi musa anterle beraber musa anteri sehid etiler yalakaci ihanetci miroglu sag kaldi ya siz hangi yuzle hangi sifatla bu halkin icin cikiyorsunuz size inat mardin halki gereken cevabi verecektir oylar hdp 14 14 Yanıtla
  • uretmek: Arkadaşlar gelin ak partiye oy verelim çünkü çok yerde hizmet var eğer oy vermezsek kendi üretken millet olmaktan çıkabiliriz hiç bir partiye on yargim yok hiçbbirine de kötü demiyorum ak partinin yaptiklari da ortada eskiden silahları helikopterleri imf den borç alarak amarikadan alırdık ama şimdi geldiğimiz nokta farklı ideolojiye değil üretkenliği hizmete verelim 16 11 Yanıtla
  • Lalo: hdp başka büyük yok her kesimim bartisi yaşasın 13 12 Yanıtla
  • hdp: HEla size oyum hdp ye . 7 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.


Advertisement