HDP'li Sarıyıldız: Ölüm Fermanımı Manşetten Yayınladılar - Son Dakika
Güncel

HDP'li Sarıyıldız: Ölüm Fermanımı Manşetten Yayınladılar

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Faysal'ın Bombaları Suruç'u Patlatacaktı" başlığı yayınlanan haberlerle bir nevi ölüm fermanımı manşetten yayınladılar" dedi.

29.07.2015 14:29  Güncelleme: 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "HDP'li vekil silah kuryesi mi" alt başlığıyla yayınlanan habere Meclis'te düzenlediği toplantıda cevap vererek, "Bir nevi ölüm fermanımı manşetten yayınladılar" açıklamsında bulundu.

HDP'Lİ VEKİL İDDİALARA CEVAP VERDİ

HDP Şırnak Milletvekili Sarıyıldız, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, " PKK'ya verilmek üzere Suriye'den getirilen silahları teslim alacak kuryeye yardım ettiği" yönündeki iddialara cevap verdi.

ÇİRKİN İFTİRA

Hakkındaki iddialara cevap veren Sarıyıldız, "Şahsımı hedef alan gerçek dışı, karalama amaçlı, suçlayıcı, kurgusal bir habere yer verilmiştir. 'HDP'li vekil silah kuryesi mi' alt yazısı ile girilen haberde şahsımın silah kuryeliği yaptığı şeklinde çirkin bir iftirada bulunulmuştur. Ekrana yansıtılan ve nerede çekildiği belli olmayan mühimmat görüntüleri eşliğinde 'İşte HDP'li vekilin aracılık ettiği mühimmatın fotoğrafları, otomatik silahlar, bombalar, mermiler' denilerek, kurgusal bir içerik üretilmiş ve ismim ile söz konusu mühimmat görüntüleri yan yana getirilerek şahsım ve Partim hedef gösterilmiş, hem de kamuoyunda olumsuz bir algının oluşturulması hedeflenmiştir" diye konuştu.



İKİ AYRI YERDE ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAF

"AK Parti Hükümetinin basın alanındaki tetikçilerinin şahsını ve HDP'yi hedef alan kurgusal haberler uydurduklarını" savunan Sarıyıldız, "Buradan sormak istiyorum havuz medyasına hangi akıl, vicdan ve izanla iki ayrı yerden çekilmiş fotoğraflardan şahsımı sorumlu tutabiliyorsunuz? Benim üzerimde mi mühimmat yakalandı? Arabamda mı mühimmat yakalandı? Yanımdaki şahsın üzerinde mi silah yakalandı? Bunların cevabının koskoca bir 'Hayır' olduğunu kendileri de gayet iyi biliyor. Ama Saray'dan verilen emiri telaki etmekle mükellef olan bu paçavra gazeteler bir algı operasyonu yürüterek, 7 Haziran seçimlerinde krallarını başkan ve halife yaptırmadığımız için pervasızca, ahlaksızca saldırıyorlar" ifadelerini kullandı.

"ÖLÜM FERMANIMI MANŞETTEN YAYINLADILAR"

"Faysal'ın Bombaları Suruç'u Patlatacaktı" başlığı yayınlanan haberlerle hedef gösterildiğini belirten Sarıyıldız, şunları kaydetti:

"Bir nevi ölüm fermanımı manşetten yayınladılar. Yaptıkları kurmaca haberlerle IŞİD'i meşru kılmaya çalışıyorlar. Gazetecilik değil keskin nişancılık yapıyorlar adeta. Bir gazetenin emniyetin istihbarat örgütüyle bu kadar içli-dışlı olmasında hiçbir beis görülmeyen bir ülkede yaşamanın utancı içerisindeyim. Niyet ayan beyan ortada. Bizi kendi akıllarınca teşhir ediyorlar, tahkir ediyorlar. IŞİD'e 'bunlardır' deyip ölümcül hedefler yaratıyorlar. 7 ay önce olan ve şahsımla hiçbir ilgisi olmayan bir olaya takla attırarak, kılıf giydirerek, her türlü tezviratlanna gazeteciliği mesnet yaparak hakkımda ferman buyuranlara bir çift sözüm var: Mitlerin bir tane Gobbels'i vardı ve Hitleri sürüklediği mecra hepimizce biliniyor. Emir aldıkları savaş kliği ve havuz medyasına doluşan Gobbelscikler de bu ülkeyi her geçen gün felakete sürüklemektedir. Bunlar, barbar bir çete örgütüyle girdikleri kirli ilişkilerden ötürü her tarafları pislenmiş durumdalar. Bizi yalanlarının ve köktendinci çete örgütleri ile yaptıkları pisliklerinin kalkanları haline getiriyorlar. Seçimin yenilgisini hazmedememenin ağrısıyla kıvranıyorlar. 7 Haziran'da halkların büyük teveccühüne mazhar olan Türkiye Halklarının ortak evi olan HDP'yi kriminalize ederek, erken seçim telaşına düştüklerini çok iyi biliyoruz. Havuz medyasından daha çok nemalanmak için hakikat maşuku rolü yapıyorlar."



"KİRLİ VE AHLAKSIZ SALDIRI"

HDP'nin Türkiye halklarını savaşa sürükleyen kirli politikalara karşı göğsünü siper ettiği için her türlü kirli ve ahlaksızca saldırıya maruz kaldığını ileri süren Sarıyıldız, "Erdoğan kaybettiği iktidarı yeniden devşirmek için 400 vekile karşılık 400 bin canın gitmesini göze alacak kadar siyasi kontrolünü yitirmiştir. Evlatlarımızın dökülen kanını iktidarlarının harcı olarak kullanacak kadar gaddarlaşmış bir sivil cunta ile karşı karşıyayız" dedi.

"NEDEN HEDEF OLDUNUZ" SORUSU

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Sarıyıldız, "Neden hedef oldunuz?" sorusuna, "Bunu ben de çok düşündüm ama bu yılın başından itibaren biliyorsunuz Kobani üzerinde büyük bir çete kuşatması söz konusuydu. Biz birkaç vekil arkadaş orada halkla birlikte orada sürekli sınır nöbetinde yer aldık. Ne oldu? Zamanla Kobani'yi kazandı çeteler, orada kaybetti. Aslında çetelerle birlikte AKP hükümeti de kaybetti... Aslında HDP'nin seçimdeki başarısı onunla ilgili, hazmedemediler. Birini hedef göstermeleri gerekiyordu. Yoksa size soruyorum, 7 ay önce yaşanmış bir olayla ilgili ciddi hukuksal bir sorun bulsalardı şu ana kadar o fezleke Meclis'e gelmez miydi?" karşılığını verdi.

YARGIYA TAŞINIYOR

Sarıyıldız, hakkında çıkan haberlerle ilgili hem RTÜK hem de savcılık nezdinde suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Çözüm sürecine ilişkin soru üzerine Sarıyıldız, "3 yıldır barış sürecini biz çok önemsedik, kutsadık, hepimiz sürmesi için elimizden geleni yaptık. Son zamanlarda yaşanan ölümlerin istinasız hepsi canımızı çok yakıyor. Hepsi bu ülkenin evlatları. Bunların üzerinde ülke çok daha kayıpların yaşanacağı bir mecraya sürüklenmek isteniyor" yanıtını verdi.

HDP\'li Sarıyıldız: Ölüm Fermanımı Manşetten Yayınladılar
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel HDP'li Sarıyıldız: Ölüm Fermanımı Manşetten Yayınladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (55)

  • Kekowa: hdp akıllı, saftirikleri kandırdı meclise girdi, şimdi PKK nin avukatlığını yapıyor, bunlara oy veren zawallilari şehitlerimizin huzurunda kendi vicdanlarına ve allaha havale ediyorum 19 223 Yanıtla
  • Önce vatan: Senin girişine geberdi derler biriniz eksilir 11 150 Yanıtla
  • DİYARBAKIRLI: akilli olun sizin gibi teror destekcisi ve propagandistleri akli basinda hic bir kürdün temsilcisi olamaz 8 129 Yanıtla
  • Antalya: sırayla sırayla hiiiç canınızı sıkmayın DEVLETİN MİLLETİN GÜCÜ HEPİNİZE KADİR ÇOK ŞIMARDINIZ İŞİNİZE BAKIN ŞİMDİ HADİ ANAM HADİ ANAM HADİİİİ 20 50 Yanıtla
  • URFALI: Sen git babanı kandır ulan.Görüntülerde herşey ortada hiç kıvırma.Zaten düzgün adam olsaydın hdp seni milletvekili yapmazdı. 42 7 Yanıtla
  • M T antep: Yüzünde bir insan sıfatı yok konusuyor 30 10 Yanıtla
  • hasankeyf: pkk, kürtleri kulanan bir ingiliz alman ortak yapımı konsorsiyumdur. 28 11 Yanıtla
  • alo: Adamsin oylar hdpye 15 20 Yanıtla
  • Güzel : arkandayiz sayın vekilim .iftiralara boyun eğme. 7 28 Yanıtla
  • Obsesif: Allah belanızi versin hainler 23 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Sivas'ta Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor
    08:39 Sivas'ta Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan 'İstatistiklerle Yaşlılar 2023' çalışmasına göre, Sivas'ta yaşlı nüfus oranı artış gösterdi. Sivas'ta yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı yüzde 13,8'den yüzde 14,1'e yükseldi. Türkiye genelinde ise yaşlı nüfusun oranı yüzde 10,2 olarak belirlendi.

  • Twitch, teşhircilik yapan yayıncılara darbe vuruyor
    08:33 Twitch, teşhircilik yapan yayıncılara darbe vuruyor

    Twitch, müstehcen içeriklerin yayınlanmasını engellemek için yeni bir kural getiriyor. Platform, vücudun mahrem bölgelerine odaklanan yayınları yasaklayacak ve bu içerikleri yayınlayan yayıncıları da yasaklayacak.

  • Google Haritalar Yeni Güncelleme ile Kullanıcılarına Daha Fazla Öneri Sunacak
    08:33 Google Haritalar Yeni Güncelleme ile Kullanıcılarına Daha Fazla Öneri Sunacak

    Google Haritalar uygulaması, yeni güncellemesi ile kullanıcılarına gitmek üzere oldukları yerler için restoran ve eğlence mekanı tavsiyeleri sunacak. Ayrıca her şehir için ziyaret edilmesi gereken mekanları içeren listeler oluşturulabilecek ve bu listeler paylaşılabilecek. Bu özellik ilk etapta Amerika ve Kanada'da aktif olacak, daha sonra diğer ülkelerde de kullanıma sunulacak. Ayrıca uygulama, kullanıcıların gitmek istedikleri veya gitmiş oldukları yerlerin özel bir listesini yapmalarına olanak sağlayacak ve bu listeler sosyal medya uygulamalarında paylaşılabilecek. Yeni yapay zeka algoritmaları sayesinde kullanıcılar, diğer kullanıcıların yaptığı yorumları daha hızlı bir şekilde görebilecek ve kendi beğendikleri yerleri diğer kullanıcılara sunabilecekler. Bu güncelleme ile Google Haritalar'ın kullanıcı sayısının artması hedefleniyor.

  • Samsung Galaxy A55 5G için tanıtılan Exynos 1480 işlemcisi özellikleri
    08:33 Samsung Galaxy A55 5G için tanıtılan Exynos 1480 işlemcisi özellikleri

    Samsung, Galaxy A55 5G modelini tanıtırken sözünü ettiği Exynos 1480 işlemcisinin özelliklerini açıkladı. Bu işlemci, 4 nm fabrikasyon sürecinden geçen 8 çekirdekli bir yapıya sahiptir. Grafik birimi AMD RDNA tabanlı Xclipse 530 olan işlemci, daha verimli enerji harcaması ve yüksek GPU performansı sunmaktadır. Ayrıca, yapay zeka tarafında da dört kat daha yüksek performans sağlamaktadır. İşlemci, FHD+ çözünürlük ve 144 Hz yenileme hızını desteklemekte olup, LPDDR5 bellek ve UFS 3.1 depolama ile uyumludur. Ayrıca, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, USB Type-C gibi bağlantı özelliklerine de sahiptir.

  • Sony Xperia 1 VI Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı
    08:33 Sony Xperia 1 VI Özellikleri ve Tanıtım Tarihi Sızdırıldı

    Sony, akıllı telefon pazarındaki payını artırmak için Xperia 1 VI modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Sızdırılan bilgilere göre telefonun ekranı daha kısa ve geniş olacak. Ayrıca, düzeyde ince çerçeveler ve dikey üçlü kamera kurulumu gibi özellikler de bulunacak. Sony Xperia 1 VI'nin global lansmanı mayıs ayında yapılacak.

  • Ankara Çubuk'ta Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    08:29 Ankara Çubuk'ta Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Çubuk ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, 2 motosiklet çarpıştı ve biri ağır olmak üzere toplamda 3 kişi yaralandı. Kazada, sürücüler ile motosikletlerden birinde bulunan bir kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

  • 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu
    08:29 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer taraftarlarının katılımıyla dostluk iftarı düzenlendi. Pandemi nedeniyle evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Herkes kendi takımının formasıyla birlikte dostluk sergiledi.

  • Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor
    08:23 Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

    Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. TEM Otoyolu'nun Kınalı-Gümüşova kavşaklarında üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle şerit daraltması yapılırken, Ankara-Niğde Otoyolu'nun Emirler Kavşağı bağlantı yolu ve Aydın-Denizli Otoyolu'nun belirli kesimlerinde trafiğe kapatmalar gerçekleştirildi. Ayrıca, Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunda banket dışı ilave servis yolu yapım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılan kavşaklar bulunuyor. Turgutlu-Salihli yolunda drenaj kanalı yapımı ve İzmit-Düzce yolunda fiber optik kablo haberleşme altyapı çalışmaları devam ederken, Bandırma-Biga yolunda kavşak düzenleme çalışmaları sürüyor. İnebolu-Abana-Çatalzeytin yolunda heyelan ıslah çalışmaları yapılırken, Taşova-Erbaa-Niksar yolunda köprü yapım çalışmaları devam ediyor. Arhavi-Hopa-Sarp yolunda ise şev temizliği ve çelik ağ uygulama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

  • Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi
    08:22 Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar, Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplu iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Galatasaray taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarları da katılarak dostluk sergiledi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı
    08:15 İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şüpheli, polis ekiplerince saklandığı adreste gözaltına alındı. Ailenin suç duyurusu üzerine yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli Bayraklı ilçesinde yakalandı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.


Advertisement