Hdp'li Önder: Görüşmeler Çok Olumlu Geçti - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Önder: Görüşmeler Çok Olumlu Geçti

Hdp İmralı heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder, Irak'taki Kürt liderler Mesut Barzani, Celal Talabani ve KCK yönetimi ile yaptıkları görüşmelerin çok olumlu bir havada geçtiğini söyledi.

01.04.2015 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp İmralı heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder, Irak'taki Kürt liderler Mesut Barzani, Celal Talabani ve KCK yönetimi ile yaptıkları görüşmelerin çok olumlu bir havada geçtiğini söyledi. Önder, İmralı'da Öcalan ile görüştükten sonra bir kez daha Irak'a gideceklerini belirtti.

HDP İstanbul Milletvekili ve İmralı heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana ve Kürt Ulusal Kongresi Eşbaşkanı Nilüfer Koç ile birlikte, Irak Kürt Yönetimi Bölgesi'nde 3 gün süren temaslarının olumlu geçtiğini söyledi. Önder, temasları kapsamında Irak eski Cumhurbaşkanı ve IKYB Genel Sekreteri Celal Talabani, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani ile görüşteklerini belirterek, şöyle dedi:

"Görüşmelerde sayın Öcalan'ın mektup ve mesajlarınıda kendilerine ilettik. Görüşmeler çok olumlu bir havada geçti ve bölgedeki gelişmeler ve Kürt Ulusal Kongresi'nin toplanması ile ilgili görüşme gündemin ana maddeleriydi. Görüşmelerimiz çok olumlu bir havada geçti."

HDP'li Önder, Tabani ve Barzani görüşmesinden sonra Leyla Zana ve Nilüfer Koç ile birlikte Kandil Dağı'na çıkarak KCK yönetimi ile de bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. Önder, İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan ile yapacakları bir görüşmeden sonra yeniden Irak'a gideceklerini belirtti. Heyetin, özellikle Kürt Ulusal Kongresi'nin bir türlü toplanamaması ile ilgili Öcalan'a iletilmek üzere Mesut Barzani'nin mektubunu aldığı ve önümüzdeki günlerde İmralı'ya yapacakları ziyarette mektubu Öcalan'a vermeleri bekleniyor. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Önder: Görüşmeler Çok Olumlu Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement