Hdp'li Mehmet Aslan : Hasankeyf'in Sular Altında Kalması Anayasaya Aykırı Bir Şekilde Kanunlaştı - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Mehmet Aslan : Hasankeyf'in Sular Altında Kalması Anayasaya Aykırı Bir Şekilde Kanunlaştı

Hdp\'li Mehmet Aslan : Hasankeyf\'in Sular Altında Kalması Anayasaya Aykırı Bir Şekilde Kanunlaştı

Hdp'li Mehmet Aslan : Hasankeyf'in sular altında kalması anayasaya aykırı bir şekilde kanunlaştı HDP Batman Milletvekili Mehmet Aslan, Hasankeyf'in sular altında kalmasıyla yaşanacak sıkıntıları anlatarak "Hasankeyf'in sular altında kalması anayasaya aykırı bir şekilde kanunlaştı" dedi.

05.02.2016 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp'li Mehmet Aslan : Hasankeyf'in sular altında kalması anayasaya aykırı bir şekilde kanunlaştı

HDP Batman Milletvekili Mehmet Aslan, Hasankeyf'in sular altında kalmasıyla yaşanacak sıkıntıları anlatarak "Hasankeyf'in sular altında kalması anayasaya aykırı bir şekilde kanunlaştı" dedi.

HDP Batman Milletvekili Mehmet Aslan, Meclis'te yaptığı basın açıklamasında Ilısu Barajınınn Hasankeyf'i sular altında bırakmasının yanı sıra yerleşkenin tarihinin de sulara gömüleceğini bildirdi. Hasankeyf'in köklü bir tarihi olduğunu birçok medeniyetin yaşadığını vurgulayan Aslan, Ilısu barajının sadece 50-60 yıl aktif halde çalışacağını bölgedeki maddi ve manevi değerin devlet eli ile sular altında bırakılmasının büyür bir cinayet olduğunu söyledi. Hasankeyf'te hala Arap ve Kürtlerin yaşadığını aktaran Mehmet Aslan 'Barajın yapılması halinde demografik yapı olumsuz etkilenecektir. Taşınan Hasankeyf değil Hasankeyf halkıdır. Alternatif enerji temin etme yolları güneş ve rüzgar enerjisi sağlanabilir. Bugünki Hasankeyf gibi antik bir kent inşa edilmeye kalkışılsa katrilyonlar, sentilyonlar yetmez. Hasankeyf'te Hz. Ömer döneminden kalma birçok sahabe mezarının olduğundan haberdar mısınız' 10 binlerce mezarın sular altında kalması ile büyük bir manevi vebal üstleneceğiniziz farkında mısınız?" diye konuştu.

Hasankeyf'in sular altında kalmasının anayasaya aykırı bir şekilde kanunlaştığını ileri süren Aslan şunları söyledi: "Anayasaya açıkça aykırı olan Hasankeyf'i suya gömme projesinin kanunlaşması göz göre göre hükümetin ve AKP'nin alenen işlediği bir anayasal suçtur. Anayasaya aykırı bir kanunun meclise gelmesi ayrı bir suçtur. Bu aykırı kanunun onaylanması ayrı bir suç. BU kanunun oylanması ve kabul edilmesi apayrı bir suçtur. Yargı makamlarını göreve çağırıyoruz. Bakalım bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı alenen anayasaya aykırı olan Hasakeyf'i suya gömme kanun maddesini geri çevirecek mi?"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Mehmet Aslan : Hasankeyf'in Sular Altında Kalması Anayasaya Aykırı Bir Şekilde Kanunlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement