HDP'li Leyla Birlik: Hacı Birlik Yakalandığında Yaralıydı - Son Dakika
Güncel

HDP'li Leyla Birlik: Hacı Birlik Yakalandığında Yaralıydı

HDP'li Leyla Birlik, Şırnak'ta polis aracına bağlanıp yerde sürüklenen kayınbiraderi Hacı Birlik'in yaralı olarak yakalandıktan sonra tarandığını iddia etti.

06.10.2015 21:46  Güncelleme: 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Şırnak milletvekili Leyla Birlik, kayınbiraderi Hacı Birlik'le ilgili yapılan resmi açıklamaların yetersiz olduğunu söyleyerek "İçişleri Bakanı ve Şırnak Valisi'nin bizim için meşruiyeti kalmamıştır" yorumunu yaptı. BBC Türkçe'den Hatice Kamer'e konuşan Leyla Birlik, kayınbiraderi Hacı Birlik'in yaralı ele geçirildikten sonra infaz edildiğini savundu.

OLAY GECESİNİ ANLATTI

Üç aydır Şırnak'ta olduğunu ve hemen her gün çatışmalarda hayatını kaybedenlerin cenazelerini morglardan aldığını kaydeden Birlik, iki gün önce de şehir merkezinde iki sivilin öldürüldüğünü belirtti.

"Üç aydır Şırnak'tayım ve bu son süreçte Şırnak ve ilçelerinde çok sayıda çatışma ve saldırı oldu. İki gün önce burada iki sivil öldürüldü. O gün Şırnak Yeşilyurt ve Dicle Mahallelerinde de çatışmalar yaşandı. Polisler saldırıyordu. Saldırıda elektrik trafoları zarar görmüştü. Emniyeti arayıp ateşi kesmelerini ve trafo arızasının giderileceğini bildirdim. TEDAŞ'tan görevliler beni arayarak arızayı giderinceye kadar yanlarında beklememi istediler.

Bu sırada Dicle Mahallesi'nden beni aradılar, yaralı bir gerilla olduğunu ve Terörle Mücadele polisleri tarafından götürüldüğünü söylediler. Çatışmalardan dolayı Yeşilyurt mahallesinden Dicle mahallesine ancak yarım saatte varabildim. Terörle Mücadele Müdürü, hastane acil servis kapısında bekliyordu. Yaralıyı görmek isteyince tartıştık. Yaralının öldüğünü söylediler.

"TWİTTER'DAN 'ŞİMDİ GEL KAYINBİRADERİNİ AL' MESAJI YOLLADILAR"

Birlik, olaydan bir saat sonra Twitter'de JİTEM adlı hesaptan yerde sürüklenen cansız bir bedenin fotoğrafının Twitter hesabına gönderildiğini aktarıyor. "Çatışmalarda hayatını kaybedenlerin cenazelerini almaya gittiğimi bilen bu kişiler 'Şimdi gel kayınbiraderini al' diyerek fotoğraflı mesaj gönderdiler. Bana gelen o mesajlarda, vahşice katledilen o gerillanın kayınbiraderim olduğunu öğrendim" diyor HDP milletvekili.

Hacı Birlik'in, Ramazan Bayramı'nda PKK'ya katıldığını söyleyen Leyla Birlik, aynı hesaptan kendisine gönderilen fotoğraflarda akrabasının yaralı olarak çekilmiş fotoğraflarının olduğunu söylüyor: "Görgü tanıkları Hacı'nın yaralı ele geçirildiğini, hatta yarasını sardığını, daha sonra kobradan açılan ateşle tarandığını söylediler. Sonra da 100 metre yerde sürüklemişler. Yetmemiş zırhlı araçla üzerinden geçmişler. O hesaptan bana gönderilen bir fotoğrafta Hacı'nın yaralı olduğu görülüyor ve fotoğrafta vücudu sağlam."

"OTOPSİ RAPORUYLA DAVA AÇACAĞIZ"

Otopsi raporunu alıp kamu davası açtıklarını söyleyen Birlik şöyle devam etti. "Otopsi raporunda yüzünün parçalandığı, vücudundan 28 kurşun çıkarıldığı, kalçası ve kolunun daha büyük bir silahla parçalandığı, vücudunun sağ tarafının tamamen ezildiği, sıyrıklarla dolu olduğu yazılmış. Fotoğraflarda yaralı ve sağlam. Otopsi raporu da onun nasıl vahşi bir şekilde katledildiğini gösteriyor. Bu olayla ilgili kamu davası açtık. Olayın örgütlü yapıldığı, halkı kin ve nefrete sürüklediği için suç duyurusunda bulunduk."

DAVUTOĞLU'NUN AÇIKLAMASI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, söz konusu görüntüler ile ilgili tasvip etmelerinin mümkün olmadığını söyleyerek şu açıklamayı yapmıştı: "Şırnak'ta polise roketatarla saldırıda bulunurken emniyet güçleri tarafından etkisiz hale getirilen bir terör örgütü mensubuyla ilgili görüntüleri tasvip etmemiz mümkün değildir. "Terörle yürüttüğümüz mücadeleyi kararlılıkla sürdürürken, hukuki zemini ve meşruiyeti aşındırmaya yönelik bu tür davranış ve tutumlara müsamaha göstermeyeceğimizi milletimize taahhüt ediyorum. Türkiye , terör örgütünün her türlü barbarlığına karşın, terörle mücadelesini hukuk içinde yürütecektir."

Leyla Birlik Başbakan'ın bu açıklamasını yetersiz bulduğunu belirtti.

"BİZ BAŞBAKANI TANIMIYORUZ' DEMEK İSTEDİLER"

Başbakan'ın açıklamasından hemen sonra fotoğrafların video çekimini de yayınlandığını belirten Birlik şöyle devam etti.

"Başbakan açıklama yaptıktan hemen sonra yine benim Twitter hesabıma bu sefer videoyu gönderdiler. Kim gönderiyor, neyi amaçlıyorlar? Bu, biz Başbakanı da tanımıyoruz demektir."

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, bugünkü konuşmasında İçişleri Bakanı Selami Altınok'u da eleştirerek istifasını istemişti. Altınok ise Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti devleti, bir hukuk devleti. Terörle mücadeleyi hukuk sınırları içinde, hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yapacağız. Bu konuyla alakalı, sosyal medyada yansıdıktan sonra talimat verdim, 2 polis müfettişimizi bugün itibarıyla Şırnak'a gönderdik" dedi.

"ÖRGÜTLÜ, ÇETEVARİ, PLANLI BİR OLAY"

HDP Şırnak Milletvekili, İçişleri Bakanı'nın açıklamasıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

" Roboski'de de göndermişlerdi. Müfettişe gerek yok, bana gönderilen fotoğrafların birinde Hacı'nın cansız bedeni başında bekleyen yüzleri açık onlarca polis var. Hiçbir şeyi gizlememişler zaten. Her şey ortada. Bu organize, örgütlü, çetevari, planlı bir olay. Hiçbir şey tesadüf değil. İçişleri Bakanı ve Şırnak Valisi'nin meşruiyetinin kalmamıştır." (BBC Türkçe)

HDP\'li Leyla Birlik: Hacı Birlik Yakalandığında Yaralıydı

Son Dakika Güncel HDP'li Leyla Birlik: Hacı Birlik Yakalandığında Yaralıydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (259)

  • vatan : ellerine sağlık çok güzel olmuş 145 12 Yanıtla
  • Zuhal KESER: O polislerin gözlerinden öperim. 104 27 Yanıtla
  • Egeli 64: Nerden biliyon yaralı olduğunu sende yanında askere polise kurşun mu atıyordun 113 9 Yanıtla
  • ....: Eee leyla bacı su testisi su yokunda kırılır diyecrk fazla bir şey yok 98 7 Yanıtla
  • Diyarbekir: Sizde 6-7 Ekim olaylarında yaptınız ama...etme bulma dünyası değil mi 91 9 Yanıtla
  • CESUR TÜRK VATANDAŞI : iyi olmuş gebertmişler devlet bakacak sonra çıkacak tekrar askere polise kurşun sıkacak 90 7 Yanıtla
  • Hakan tekin: Akp sizi cok kudurttu alıştınız bu ülkede kafanıza göre at koşturmaya 83 11 Yanıtla
  • Firat: Bu vatana ihanet etti desene askere polise kurşun sıktı desene arşız bide çıkmış konusuyo 79 8 Yanıtla
  • WOLF: Bunu yapandan elbetteki halkimiz hesap soracaktir 29 52 Yanıtla .....: Bu bahsettiğiniz halk kim hacı kim nerde yaşıyor uzaylimisiniz siz ne ayaksiniz 3 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor
    18:14 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor

    Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatnamesi kapsamında Ordu'da ana arı yetiştiriciliği kursu düzenleniyor. Eğitimde, koloni bireyleri tanıma, üretim yöntemleri, kalite kontrolü gibi konular ele alınacak. Başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.

  • Tarım ve Orman Bakanı: Türk savunma sanayimizin ürettiği İHA'lar ve helikopterler orman yangınlarına güç veriyor
    18:13 Tarım ve Orman Bakanı: Türk savunma sanayimizin ürettiği İHA'lar ve helikopterler orman yangınlarına güç veriyor

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türk savunma sanayisinin ürettiği Bayraktar TB2 ve Aksungur İHA'lar ile T-70 NEFES helikopterlerinin orman yangınlarıyla mücadelede önemli bir güç olduğunu belirtti. Yumaklı, Türkiye'nin iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden biri olduğunu ve orman yangınlarıyla daha çok mücadele edileceğini söyledi. Ayrıca, orman teşkilatının teknoloji odaklı mücadelede önemli bir aşamaya geldiğini vurguladı.

  • Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor
    18:10 Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın turizmin yıl geneline yayılması açısından önemli olduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen karnaval, Adana ve Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Karnavalın, Kültür Yolu Festivali ile birlikte gerçekleştirilmesi ise daha da önemli hale geliyor. Adana'da düzenlenen etkinliklerin içeriğini artırarak 12 aya yaymayı hedefleyen Vali Köşger, karnavalın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde merkezi idare, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıldığını vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da karnavalın halk tarafından sahiplenildiğini ve Adana'nın tanıtımına katkı sağladığını belirtti. Karnavalın ekonomik değeri ise yaklaşık 5 milyar lirayı aşacak.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:09 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Sakatlığı bulunan Azizbek Turgunboev ise takımdan ayrı çalışmalarına devam etti. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek.

  • 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı
    18:09 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı

    14. Beijing Uluslararası Film Festivali, film sektörünün gelişimini ele almak ve sektördeki kültürel etkileşimi teşvik etmek amacıyla yurtiçi ve yurtdışından film yapımcılarını ağırlıyor. Festivalde 118 ülkeden 1.509 film başvurdu ve 15 film Tiantan Ödülü için seçildi. Brezilya, festivalin onur konuğu olarak dört filmle temsil ediliyor. Festival süresince 250'den fazla yerli ve yabancı film gösterilecek.

  • Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi
    18:09 Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi

    Başkent Ankara'da gerçekleştirilen Hentbol Erkekler 1. Ligi Dörtlü Finali'ni şampiyon bitiren Mihalıççık Belediyespor ile ikinci sırada tamamlayan Güneysu Spor Kulübü, önümüzdeki sezon Hentbol Erkekler Süper Lig'inde mücadele edecek. Maçlar sonrasında düzenlenen törende şampiyon olan Mihalıççık Belediyesi ile ligi ikinci sırada bitirerek Süper Lig'e yükselen Güneysu Spor Kulübüne kupa ve madalyalarını, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Asbaşkanı Ediz Erkovan ile THF Genel Sekreteri Gökmen Teyran takdim etti.

  • İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 33.970'e yükseldi
    18:09 İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 33.970'e yükseldi

    Hamas tarafından yönetilen Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 33.970'e yükseldiğini açıkladı.

  • Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti
    18:08 Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti

    Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Medine Porsuk'un kullandığı otomobil şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Porsuk'un hayatını kaybettiğini belirledi. Cenaze, otopsi için Isparta Şehir Hastanesi morguna götürüldü.


Advertisement