Hdp'li Eş Başkanın Kararına Erzurum İdare Mahkemesi'nden İptal - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Eş Başkanın Kararına Erzurum İdare Mahkemesi'nden İptal

Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder’in evlendirme memuru Bülent Abak’ı ’Eş Başkan’ sıfatı ile ’Tahsildar memuru’ olarak ataması kararına, Erzurum 1. İdare Mahkemesi ’yürütmenin durdurulması kararı’ verdi.

20.11.2015 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder'in evlendirme memuru Bülent Abak'ı 'Eş Başkan' sıfatı ile 'Tahsildar memuru' olarak ataması kararına, Erzurum 1. İdare Mahkemesi 'yürütmenin durdurulması kararı' verdi.

Iğdır Belediyesi'nde nikah memuru olarak görev yapan Bülent Abak, Iğdır'ın HDP'li Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder tarafından 'Eş Başkan' sıfatı ile 'Tahsildar memuru' olarak atanmasına itiraz ederek, Erzurum İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Nikah memurunun yaptığı itirazı değerlendiren 1. İdare Mahkemesi, 'Eş Başkanlık' adı altında görev yapan Belediye Başkanları'nın işlemlerinin geçersiz olacağı yönünde yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

EŞ BAŞKANLARIN İŞLEMLERİ GEÇERSİZ SAYILACAK

Erzurum İdare Mahkemesi 2015/452 sayılı kararında 'Eş Başkan' adı altında görev yapan Iğdır Belediye Başkanı Şaziye Önder'in atama kararına yönelik ret kararında şu görüşlere yer verdi:

"Yukarıda açık hükümlerine yer verilen mevzuatın değerlendirilmesinden, belediye personeli atama yetkili ve görevinin münhasıran Belediye Başkanı'na verildiği, bu görevin ancak Belediye Başkanı'nın izin, hastalık veya başka bir sebeple görev başında bulunmadığı hallerde, belediye meclis üyeleri arasında birinin başkan vekili olarak seçmesi halinde başkan vekili tarafından kullanılabileceği görülmektedir. Bu durumda, Belediye Başkanı'nın personel atama yetkisini münhasıran kullanabileceği, mevzuatta bu yetkinin devredileceğine dair bir hüküm bulunmadığı, ayrıca mevzuatta belediye teşkilatı içerisinde 'Belediye Eş Başkanı' ve 'Belediye Başkan Vekili' şeklinde unvanlara da yer verilmediği anlaşılmakla, davacı hakkında yetkisiz konumda olan 'Belediye Eş Başkanı' ve 'Belediye Eş Başkan Vekili' imzası ile tesis edilen atama işleminde hukuka uyarlık görülmemiştir. Bu nedenle açıklanan nedenlerle dava konusu işlemin iptaline oy birliği ile karar verilmiştir."

Karar, Danıştay'a gönderildi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Eş Başkanın Kararına Erzurum İdare Mahkemesi'nden İptal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement