HDP'li Bakan Doğan: Yeşil Yol Projesi Durdurulabilir - Son Dakika
Güncel

HDP'li Bakan Doğan: Yeşil Yol Projesi Durdurulabilir

Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, çevreciler ve yöre halkının tepkisini çeken Yeşil Yol projesiyle ilgili "Doğaya zarar verdiğine kanaat verirsek durduracağız." dedi.

31.08.2015 10:28  Güncelleme: 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiçeği burnunda Kalkınma Bakanı HDP'li Müslüm Doğan, çevreciler ve yöre halkının büyük tepkisini çeken Yeşil Yol projesini inceleteceğini söyleyerek, "Doğaya zerre kadar zarar verdiğine kanaat verirsek durduracağız." dedi.

GÖZLER ONDA

Görev süresi içinde Yeşil Yol konusunda nasıl bir tavır alacağı tartışılmaya başlayan Doğan, Karadeniz yaylalarını birbirine bağlaması planlanan Yeşil Yol projesini incelettikten sonra akıbetiyle ilgili karar vereceğini söyledi.

"TOPLUMDAN YANAYIZ VE..."

Doğan, "Ekolojik zarara büyük tepki koyuyoruz. Toplumdan yanayız, incelemelerden sonra doğaya zerre kadar zarar verdiğine kanaat verirsek durduracağız. Orada yaşayan insanlar buna karşı çıktığına göre doğaya zarar veriyor ama yine de inceleteceğim. HES projelerini de teker teker inceleteceğiz. Ülkenin elbette enerjisini doğaya zarar vermeden, doğal dengeyi bozmadan nasıl elde ederiz buna bakacağız. Ama HES'leri de öncelikle incelememiz, irdelememiz gerekiyor. Doğaya zarar verenleri engelleyeceğiz. Doğa bir daha elde edilemez. Çünkü doğaya verdiğimiz tahbirat Hopa'daki selle birlikte ortaya çıktı." diye konuştu.

DOKAP, ONA BAĞLI ÇALIŞIYOR

Karadeniz Bölgesi'nde çevrecilerin büyük tepki gösterdiği Yeşil Yol'u baştan sona kadar planlayan DOKAP, Bakan Doğan'a bağlı olarak çalışıyor. Ayrıca bölgede Doğu Karadeniz Projesi kapsamında aktif ve yapımı devam eden 270 lisanlı Hidro Elektrik Santrali (HES) bulunuyor.

8 ŞEHİRDEN GEÇECEK

Yeşil Yol, 2 bin 600 kilometre uzunluğuyla Karadeniz Bölgesi'ndeki 8 şehirden geçecek. Proje Artvin'den başlayarak Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Ordu, Rize ve Samsun'daki yaylaları birbirine bağlayacak. Doğu Karadeniz Turizm Master Planı'na göre projenin geçeceği noktalarda 38 turizm noktası oluşturulacak. Çevreceliren tepki gösterdiği proje kapsamında bölgede oteller, kültür merkezleri ve yeni tesislerin oluşturulması planlanıyor.

HDP\'li Bakan Doğan: Yeşil Yol Projesi Durdurulabilir

Son Dakika Güncel HDP'li Bakan Doğan: Yeşil Yol Projesi Durdurulabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (75)

  • urfali: Her şeyi durdur kardeşim, sizden , yatırım ve kalkınma beklenmiyoruz saden, sen ülke nasıl bölünür onu şöyle. 44 107 Yanıtla
  • Laz: Oyum hdp ye 75 30 Yanıtla
  • Ercan: Doğaya zarar verilirse durduracağız diyorsun peki insana zarar veren askeri polisi öldüren masum halka zarar veren kendi ermeni döllerinizi niye durdurmuyorsunuz onlar sizin köpekleriniz köpek sahibini dinler işinize gelmiyor tabii 37 31 Yanıtla DiyaR Li: Akp uşağı kaybol ospu ewladi 14 7
  • KARADENİZ: HELAL OLSUN BAKANIM YOLA İZİN VERMEYİN. VALLA YOLU İTAL EDİN TÜM RİZENİN OYLARII ALISINIZ 36 24 Yanıtla
  • kayserilialevi: Adam doğru söylüyor. Adamı destekliyorum ve oyum hdp ye. 37 22 Yanıtla
  • Mahmut tuğtağ: Sen kimsinki proje durduracan etin ne butun ne 16 42 Yanıtla
  • Lice: Size verdiğim oylar helal olsun seçimde sizin için çalıştım zorluklar yaşadık o zorluklar karşılığını buldu hiçbir zaman bizi mahçup etmediniz başarılar dilerim sayın bakanım 43 14 Yanıtla
  • HDP: Arkadaşlar hallen anlamadınız HDP, pkk desteklemiyor onun yaptığı şiddeti engelleyip barışçıl bir yol ile çözüm sürecini gerçekleştiriyor 36 17 Yanıtla ercan: sen kendin gib i milleti aptal sanıyorsun bu söylediklerinde doğruluık payı varmı 5 6
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement