HDP'li 10 Milletvekili Kobani'de! - Son Dakika
Güncel

HDP'li 10 Milletvekili Kobani'de!

HDP\'li 10 Milletvekili Kobani\'de!

HDP'li 10 milletvekili, Kürtlerin yönetimi yeniden ele aldığı Kobani'ye gitti.

27.01.2015 12:07  Güncelleme: 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

133 günlük çatışmaların ardından IŞİD'den temizlenerek tamamen Kürt güçlerinin eline geçen Kobani'de büyük bir coşku hakim. Bugün HDP'li 10 milletvekilinin de Kobani'ye geçtiği haberi geldi.

Aysel Tuğluk'un da aralarında olduğu isimlerle birlikte Kobani'ye giden HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Twitter hesabından fotoğraf paylaştı.​

İşte bölgede son durum...

IŞİD'in geçen yıl 15 Eylül'de saldırmaya başladığı Kobani'de, 133 günlük çatışmaların ardından Kürt birlikleri zafere ulaştı. Dün Türkiye ve Avrupa'nın çeşitli yerlerinde kutlamalar yapılırken, Kobani'de de coşkunun hakim olduğu ve köyleri IŞİD'den temizlemek amacıyla harekete geçildiği belirtildi.

Fırat Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, dün akşam YPG ve YPJ'nin Doğu Cephesi'nde başlattığı "Kobani'yi Özgürleştirme Operasyonu" kapsamında Helince köyü IŞİD'den temizlendi. Güneyde ise Seyran lokantası çevresi ve Minazê köyü de Kürt birlikleri tarafından kuşatıldı.

"ÖZGÜRLÜĞÜN IŞİD'E KARŞI ZAFERİDİR"

Kobani'nin kurtarılmasının ardından YPG'den yapılan açıklamada, "Bu özgürlük çizgisinin vahşi ve karanlık IŞİD'e karşı zaferidir" dedi. YPG Genel Komutanlığı bu savaşta kendisine destek verenler başta olmak üzere, tüm Kürt halkına, koalisyon, peşmerge, Burkan El Fırat ve ÖSO güçlerine teşekkür etti. YPG'nin açıklamasının bir bölümü şu şekilde:

"Bugün Rojava Kürdistanı'nın Kobani kenti tamamen IŞİD'den kurtarılmıştır. Güçlerimiz 133 günden bu yana IŞİD terörüne karşı destansı bir mücadele yürüterek halkımız ve insanlığın beklentilerini boşa çıkarmamıştır. Güçlerimiz başarı sözlerini yerine getirmişlerdir. Bu zafer Rojava devriminin başarısıdır. Bu zafer demokratik Suriye'nin başarısıdır. Bu başarı insanlığın başarısıdır. Özgürlük çizgisinin, vahşi ve karanlık IŞİD'e karşı zaferidir.

"GÖREVİMİZİN BİTMEDİĞİNİN FARKINDAYIZ"

133 günden bu yana YPG/YPJ savaşçılarımız, Kürdistan'ın kadınları ve erkekleri, dört parça Kürdistan'dan ve diğer ülkelerden gelen gönüllüler DAİŞ terörüne karşı şiddetli bir savaş ve büyük bir direniş sergilemişlerdir. Bu direnişte birçok değerli savaşçımız, Kürdistan'ın kızları ve oğulları şehit düştüler. Sonuçta zafere ulaşan şehitlerin ruhu ve iradesi olmuştur. Bir kez daha YPG Rojava devrimini kimsenin yıkamayacağını ispatlamıştır. YPG bir defa daha Kürt halkının ve bölge halkının gerçek savunma gücü olduğunu ispatlamıştır.

YPG olarak görevlerimizin bitmediğinin farkındayız. Kobanê'nin genelinin kurtarılması süreci önümüzdedir. Bizler bu görevimizi de başarı ile yerine getireceğimizin sözünü veriyoruz."

PEŞMERGE KOMUTANI: AĞIR SİLAHLAR KENTİN TÜM NOKTALARINDA

Öte yandan, Rudaw'a konuşan Peşmerge Güçleri Komutanı Muslih Zebari, ağır silahları ilk kez kentin tüm noktalarına taşıdıkları bilgisini verdi. Zebari de, Rojava'nın Kobani kentinin kurtarılmasının ardından, Kürt güçleri işgal altındaki köylere yöneldiğini vurguladı.

Roketler, havan topları ve diğer silahlar, muhtemel saldırılara karşı hazır halde bekletildiği bildirilirken,Komutan Zebari, Helince köyünün kurtarıldığını ve YPG ve ÖSO savaşçıları ile beraber Minaz û Mezreebrûş köylerine ilerlediklerini belirtti. Önceki günlerde ise Termik ve Memite köyleri kurtarılmıştı.




Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP'li 10 Milletvekili Kobani'de! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • KCK: PİS TÜRKLER 10 67 Yanıtla
  • ŞIRNAKLI: AMERİKAYA ŞÜKRETMEK LAZIM AMERİKA SAYESİNDE KAZANDIK 42 17 Yanıtla
  • hasan t.: Bu PKK'lı kadınların niye hepsi çirkin ? 27 8 Yanıtla
  • lo lo: Tabi savas varken niye gitmediniz, yemiyordu demi 11 19 Yanıtla
  • batmanlı çekdar: HER BIJİ BERXEDANA KOBANE. 19 6 Yanıtla
  • Deli: Suriye toprakları değil mi orası? 19 5 Yanıtla
  • Müslüman Türk.: Sancarhan>seni adi pislik,Irkçılık yapma,işid in yanındaysan defol git, 11 13 Yanıtla
  • Halil koc: Helal Sizee Bazı Faşist Türkler Size kurban Olsunlar inş 13 10 Yanıtla
  • haskürt: orada kalın sakın gelmeyesiniz istemiyoruz sizi ben bir kürt olarak söylüyorum 14 9 Yanıtla
  • ebrehe: bunlardan bir cacık olmaz . BU 5000 yıldır dünya medeniyetinde söz sahibi olan kürt milleti'nin en büyük başarısıdır. her millet tarihi başarıları ile övünür, gurur duyar. nasıl ki biz türkler şanlı tarihimizle övünüyor, istanbul'un fethi, sakarya savaşı gibi zaferlerle gurur duyuyor, piri reis'in haritası, ibni sina'nın tıp alanındaki çalışmaları ile dünyaya örnek oluyorsak. yine almanlar sanayi ve teknolojisi ile, goethe'si ile, paris'e 3 günde girmeleri ile övünüyorsa. ruslar stalingrad başarısı ile gurur duyuyorsa. çinliler pusulayı, barutu bulduysa, japonların pearl harbour baskını, teknolojisi, sanayisi nasıl büyük başarıysa. işte kürtlerin de böyle büyük başarıları olmalı. kadim kürt tarihinin de elbet büyük bir başarısı vardır. işte kürt milleti'nin 5000 yıldan beri sergilediği en büyük başarı şudur; evet, kürtlerin en büyük başarısı, diyarbakır belediyesine kürtçe tabela asmaktır. bu büyük bir başarıdır ve tabi ki akp döneminde olmuştur. 17 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement