Hdp Kars Milletvekili Bilgen: Cumhurbaşkanı ile Hükümet Arasındaki Sorunların Tarafı Değiliz - Son Dakika
Güncel

Hdp Kars Milletvekili Bilgen: Cumhurbaşkanı ile Hükümet Arasındaki Sorunların Tarafı Değiliz

Hdp Kars Milletvekili Bilgen: Cumhurbaşkanı ile Hükümet Arasındaki Sorunların Tarafı Değiliz

Hdp Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Ak Parti'ye yaptıkları bayram ziyaretinde yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı "Dolmabahçe mutabakatını tanımıyorum" açıklamalarına yönelik, "Cumhurbaşkanı ile hükümet arasındaki sorunların tarafı değiliz. Barış kalıcı olmalı, demokratik bir şekilde eşit şartlarda yaşamak istiyoruz.

18.07.2015 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Ak Parti'ye yaptıkları bayram ziyaretinde yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı "Dolmabahçe mutabakatını tanımıyorum" açıklamalarına yönelik, "Cumhurbaşkanı ile hükümet arasındaki sorunların tarafı değiliz. Barış kalıcı olmalı, demokratik bir şekilde eşit şartlarda yaşamak istiyoruz. Halk barış istiyor. Bu tartışmanın tarafı değiliz" dedi.

Ak Parti'ye bayram ziyaretinde bulunan HDP heyetinden Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, MYK üyesi Zeynep Karaman, PM üyesi Ahmet Karataş'ı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Ankara milletvekilleri Murat Alparslan, Jülide Sarıeroğlu, Nevzat Ceylan ve Gençlik Kolları MYK üyesi Zeynep Yıldız karşıladı.

Ziyarette HDP heyetine Çalık, kendi elleriyle Malatya'daki bahçesinden topladığını belirttiği kayısı ikramında bulundu.

"HADİS'Lİ MESAJ: HAYIRLI İŞLERİNİZDE ACELE EDİN"

Bilgen, buruk bir bayram yaşadıklarını belirterek, "Ne yazık ki IŞİD dolayısıyla Irak'ta çocuklar çoğunluğunu oluşturmak üzere 100 civarında insanımızı kaybettik. Bayram, huzur, esenlik, güven ortamı vesilesi olsun diye umut ediyoruz" dedi.

Bu coğrafyada daha fazla kan akmaması, gözyaşı dökülmemesi konusunda bu bayramın vesile olması temennisinde bulunan Bilgen, "Bu arada Hazreti Peygamber'in güzel bir sözü var, 'Hayırlı işlerinizde acele edin' diye. Türkiye'de de bir huzur ve güven ortamı olması konusunda da galiba hızlı hareket etmek gereken bir dönemden geçiyoruz" dedi.

HDP heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek ve bayramların kardeşlik, sevgi, hoşgörü anlamına geldiğini hatırlatan Çalık, İnşallah bu bayramın yüzü suyu hürmetine hem ülkemizde hem Ortadoğu'da hem de tüm dünyada insanlık adına, kardeşlik, barış tesis olur, özellikle Ortadoğu'daki coğrafyada yaşanan süreç, üzüntüler son bulurö diye konuştu.

Çalık, "Başta IŞİD olmak üzere, tüm terör örgütlerinin bu anlamda insanlara yapmış oldukları zulümleri, katliamları ortadan kaldırması lazım. Bayramların bayram gibi yaşanabilmesi için terörün tamamen, IŞİD dahil olmak üzere bütün terör örgütlerinin insanlık adına yapılan katliamları, zulümleri bırakması lazım"

Bir gazetecinin, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın bazı açıklamaları oldu, Dolmabahçe mutabakatıyla ilgili 'tanımadığını, kabul etmediğini' ifade etti, nasıl bakıyorsunuz" sorusu üzerine Bilgen, şunları söyledi:

"Biz Sayın Cumhurbaşkanı ile hükümet arasındaki sorunların tarafı değiliz. Biz sonuç itibarıyla Türkiye'de barışın kalıcılaşmasını, çözümün başarıya ulaşmasını ve demokratik bir ülkede farklılıklarımızla eşit şekilde yaşamak istiyoruz. O açıklamaların muhatabının bizden çok hükümet olduğunu düşünüyoruz. Biz doğru işlerin arkasında hem devlet iradesinin olması gerektiğini hem de toplumsal talebin daha da güçlendirilmesi daha da cesaretlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Halkımız barış istiyor, sorunlarının diyalog yoluyla konuşulmasını istiyor."

Öznur Çalık da Milli Birlik ve Kardeşlik Projesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Çözüm Süreci, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi başladığı andan itibaren bugüne kadar getirilmesinde en büyük etken ve en önemli roldür. Dolayısıyla 2005'ten bu yana çok önemli adımlar atıldı ve demokratikleşme adına atmış olduğumuz adımlar bizim için çok önemliydi. Bundan sonraki çalışmalarda da silahların demokrasiyle yan yana durmayacağını herkesin bilmesi lazım. Bu anlamda, 'Biz bırakın demekle bırakmayacaklarını biliyoruz' cümlelerinin arkasına saklanmadan, çok açık ve net bir şekilde silahların tamamen susturulması ve devre dışında bırakılması, demokrasiyi tesis etmek için hepimizin bu anlamda ciddi çaba sarf etmesi gerekir.

İnşallah biz Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi, Çözüm Süreci diye başlattığımız süreci Türkiye adına, 780 bin kilometrekare adına, 78 milyon vatandaşımız adına kardeşliği tesis etmek istiyoruz, ötekileştirmelerin tamamen son bulduğu bir Türkiye istiyoruz. AK Parti 12 yıl boyunca çok önemli yollar katetti. Bundan sonra da inşallah bu tecrübeyle yolumuza devam edeceğiz." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp Kars Milletvekili Bilgen: Cumhurbaşkanı ile Hükümet Arasındaki Sorunların Tarafı Değiliz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.

  • İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı
    17:35 İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

    Bahçelievler'de E5'ten yan yola geçmek isteyen iki inatçı sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı. Olay saat 14.00 sıralarında Bahçelievler yan yol girişinde meydana geldi. Seyir halindeki iki inatçı sürücü, E5'ten aynı anda yan yola girmek istedi. Sabırsız sürücüler, birbirlerini beklemeyince iki araç, bariyerlere sıkıştı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla sıkıştıkları yerden çıktığı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    17:33 Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.


Advertisement