Hdp İstanbul Milletvekili Tuncel - Son Dakika
Güncel

Hdp İstanbul Milletvekili Tuncel

Etkinlikten detaylar- HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in konuşması HDP İstanbul Milletvekili Tuncel: - "Kenan Evren'in kendisi öldü ama, bıraktığı uygulamalardan birisi olan seçim barajıyla da hesaplaşmak gerekiyor" HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Kenan Evren'in kendisi öldü ama, bıraktığı uygulamalardan birisi olan seçim barajıyla da hesaplaşmak gerekiyor" dedi.

12.05.2015 22:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Etkinlikten detaylar- HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in konuşması HDP İstanbul Milletvekili Tuncel: - " Kenan Evren'in kendisi öldü ama, bıraktığı uygulamalardan birisi olan seçim barajıyla da hesaplaşmak gerekiyor" HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Kenan Evren'in kendisi öldü ama, bıraktığı uygulamalardan birisi olan seçim barajıyla da hesaplaşmak gerekiyor" dedi.Tuncel, partisinin İl Başkanlığı tarafından Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi'ndeki amfitiyatroda düzenlediği toplantı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, HDP olarak uzun süredir 7 Haziran'daki seçimlere hazırlandıklarını belirterek, seçim takvimi başlamadan önce Halkların Demokratik Kongresi'nin kurulduğu günden bu yana 81 ilde örgütsel çalışmalarını yaptığını kaydetti.Seçimlere çok az kaldığını anımsatan Tuncel, şöyle konuştu: "Partimizin ortaya çıkarttığı yeni yaşam şiarı aslında çok geniş kesimlerden Arap, Ermeni, Azeri, Alevi, Sünni tüm halklardan çok kabul görmüş durumda. Bunun sokaktaki yansımalarını görüyoruz. Umarım bunlar sandığa yansıyacak. 12 Eylül ürünü olan yüzde 10 barajı yıkmak HDP'nin görevidir. Bu seçim sadece siyasi parti açısından değil, Türkiye siyasetinde ki baraj demokrasisini yıkmak, Türkiye üzerinden engel olan barajı yıkmak açısından çok önemli bir kazanım olacak. Kenan Evren'in kendisi öldü ama, bıraktığı uygulamalardan birisi olan seçim barajıyla da hesaplaşmak gerekiyor. Bu noktada halkımızın göstereceği HDP'ye desteği, barajın aşılması ve Türkiye'deki siyasetin önünün açılması açısından çok önemlidir."- Çözüm süreciTuncel, bir gazetecinin "Çözüm süreci ile ilgili gelinen son noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu, şöyle yanıtladı: "Çözüm süreci tüm Türkiye'ye ilgilendiren bir konu. Kürt sorunu çözümü yıllardır herkesin umutlar beslediği bir dönem. Bu başlatılan diyalog ve müzakere süreci 2012'den itibaren gelişen süreçte de Türkiye'nin yüzde 80'inin artık bu sürecin kalıcı barış konusunda ortak bir fikre vardığı AK Parti'nin bu süreç içerisinde çözüm sürecini zora sokacak özellikle seçim sürecinin önünde durduran, politikalarda büyük bir tepki aldı. Aslında Cumhurbaşkan'ı anayasal suç işleyerek, müdahale ettiği özellikle bir siyasi partinin başkanı gibi görüştüğü, konuştuğu bir dönemdeki Kürt sorunu yoktur sözü, geniş kesimlerden sadece Kürtlerden değil, Türkiye'deki geniş bir kesimden tepkiyle karşılandı. Bunun altında yatan şey de artık, insanlar savaş olsun, çatışma olsun istemiyor. Barış istiyor, halkların kardeşliğini istiyor. HDP bunun teminatıdır."Tuncel, daha sonra etkinliğe katılanlara hitap etti.

Hdp İstanbul Milletvekili Tuncel
Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Alanya'da balkondan düşen 10 yaşındaki Rus çocuk yaralandı
    14:18 Alanya'da balkondan düşen 10 yaşındaki Rus çocuk yaralandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan Cikcilli Mahallesi'nde oturan 10 yaşındaki Rus çocuk, balkonda oyun oynarken dengesini kaybederek zemine düştü. Sağlık ekibinin müdahalesinin ardından çocuk Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı ve hayati tehlikesi olduğu belirtildi.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Muhalefet partileri popülist vaatlerde bulunuyor
    14:17 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Muhalefet partileri popülist vaatlerde bulunuyor

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, muhalefet partilerinin popülist vaatlerine dikkat çekerek, Ankara ve İstanbul belediye başkanlarının vaatlerinin büyük bir kısmını gerçekleştiremediklerini söyledi. Tekin, seçim çalışmalarında karşılaştığı iki tür insanın farkına da değindi ve vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Ayrıca, Tekin Çat ilçesinde yeni bir öğretmenevi kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Antalya'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı
    14:15 Antalya'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı

    Antalya'da Muratpaşa Mahallesi'ndeki bir ikamette uyuşturucu madde imal edildiği ve satılacağı ihbarı üzerine yapılan operasyonda 1 milyon 520 bin kullanımlık 245 adet A4 kağıdına emdirilmiş sentetik uyuşturucu ele geçirildi, 3 şüpheli yakalandı. Ele geçirilen A4'ün, kullanım adedi olarak Antalya'da bugüne kadar ele geçirilen yüksek miktar olduğu belirtildi.

  • Erzincan'da uyuşturucu ticareti yapan zanlılardan biri tutuklandı
    14:14 Erzincan'da uyuşturucu ticareti yapan zanlılardan biri tutuklandı

    Erzincan'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan K.E. ve M.D. isimli zanlılardan M.D. tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları çalışmada zanlıların araç ve ikametinde 285 sentetik ecza maddesi ele geçirdi.

  • Şanlıurfa'da dereye kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor
    14:14 Şanlıurfa'da dereye kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor

    Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, dereyi geçerken yükselen suya kapılıp kaybolan 13 yaşındaki çocuğun arama çalışmaları 7. gününde de devam ediyor. AFAD ekipleri ve bölgedeki vatandaşlar, su altında ve su yüzeyinde arama yaparak çocuğu bulmaya çalışıyor. Çalışmalar, Mardin il sınırında yoğunlaştırıldı.

  • Kırıkkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    14:14 Kırıkkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Kırıkkale'de 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Vali Mehmet Makas başkanlığında İl Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçim sürecinin huzur ve güven ortamında geçmesi için alınan tedbirler, seçim günü yapılacak işlemler ve riskli durumlar değerlendirildi. Vali Makas, toplantıda her türlü tedbirin alındığını belirterek, sonuçların Kırıkkale ve Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bursa'da gövde gösterisi! Mitinge 90 bin kişi katıldı
    14:14 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bursa'da gövde gösterisi! Mitinge 90 bin kişi katıldı

    31 Mart seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçeceği konuşulan Bursa'daki mitinge katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alanda 90 bin kişinin olduğunu açıkladı. Erdoğan, "Durmak yok, yola devam. Pazar günü inşallah sandıkları gümbür gümbür patlatacağız. Bursa'yla birlikte Türkiye Yüzyılına hazırlanıyoruz. Biz biliyoruz ki Bursa'nın boş lafla işi olmaz" dedi.


Advertisement