Demirtaş: AKP 4 Yıl Daha Ülkeyi Yönetirse Türkiye Diye Bir Şey Kalmaz - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: AKP 4 Yıl Daha Ülkeyi Yönetirse Türkiye Diye Bir Şey Kalmaz

HDP Eşbaşkanı Demirtaş, AK Parti'nin 4 yıl daha ülkeyi yönetmesi durumunda "Büyük bir iç savaş, büyük bir kaos tehlikesi çıkacak." dedi.

17.12.2014 15:33  Güncelleme: 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Artık öyle bir noktaya geldi ki yüzde 10 barajları, bizim için engel olmayacaktır. Göreceksiniz, herkesi şaşırtan sonuçlar ortaya çıkacak" dedi. Demirtaş'ın bir de uyarısı vardı: "İnanın ki AKP iktidarı 4 yıl daha bu ülkeyi yönetirse ortada Türkiye diye bir şey kalmayabilir. Paramparça olacak ve ortaya büyük bir iç savaş, büyük bir kaos tehlikesi çıkacak."

"TÜRKİYE'NİN EN ÇOK BUNLARA İHTİYACI VAR"

Demirtaş, partisinin bir düğün salonunda düzenlenen 1'inci Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en çok barışa, huzura, kardeşliğe ve özgürlüğe ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Bu ihtiyaçları karşılayacak tek partinin HDP olduğunu savunan Demirtaş, cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'yi yöneten siyasi partilerin ülkenin sorunlarını çözmediğini söyledi.

"SORUNLAR 12 YILDIR DURUYOR"

AK Parti hükümetinin, son 12 yıldır devletin tüm imkanlarını elinde tuttuğunu belirten Demirtaş, "AKP hükümeti yönetimdedir, bu sürede devletin bütün imkanları bunların elinde, artık parti olmaktan çıkıp devlete dönüştüler ama çözülmüş tek bir sorun yok. 12 yıl önce iktidara geldiklerinde çözeceğiz dedikleri sorunların tamamı olduğu gibi duruyor" diye konuştu.

"KÜRDE DÜŞEN TEK ŞEY ERDOĞAN'IN CANI CİĞERİ OLMAK"

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başbakanlığı döneminde "Kürtler canımdır, ciğerimdir" dediğini anımsattı.

Geride kalan dönemde başka bir ilerlemenin olmadığını öne süren Demirtaş, "12 yıl geçti aradan halen sadece Tayyip Erdoğan'ın canı, ciğeriyiz. Halen Kürdün ana dilde eğitim hakkı yok, kendi kimliğiyle parti kurma hakkı yok. Yani 12 yıl boyunca Kürde düşen tek şey, Tayyip Erdoğan'ın canı ciğeri olmak. Başka da bir şey olmadı" ifadelerini kullandı.

"YÜZDE 10 BARAJI ARTIK BİZE ENGEL OLMAYACAK"

Demirtaş, AK Parti'nin sözünde durması halinde ülkede barışın hakim olabileceğini aktardı. Buna rağmen oyalama politikasının yapıldığına dikkat çeken Demirtaş, müzakerelerin başlatılarak kalıcı barışın inşa edilmesi gerektiğini kaydetti.

Demirtaş, ülkede yaşayan herkesin genel seçimlerde ortak bir görevi yürüteceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Genel seçimlerde hepimizin bir ortak görevi var. Bu hırsızlık ve katliam düzenini iktidardan indirmek zorundayız. Gerçek bir halk iktidarını kurmalıyız. O fırsat elimizde işte. Cumhuriyet tarihi boyunca halk, ülkeyi yönetemedi çünkü zengin değildi. Oysa bu ülkenin yüzde 80'i sizsiniz. Bu ülkenin yüzde 80'i ezilenlerdir ama ülkeyi yöneten değildir. O nedenle HDP'nin iktidarı, halkın iktidarı olacaktır. Artık öyle bir noktaya geldi ki yüzde 10 barajları, bizim için engel olmayacaktır. Göreceksiniz, herkesi şaşırtan sonuçlar ortaya çıkacak."

"TÜRKİYE DİYE BİR ŞEY KALMAYABİLİR"

Demirtaş, Türkiye'nin barış ve huzura kavuşabilmesi için HDP'nin iktidarına ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Türkiye artık bu şekilde gitmez, gidemez. İnanın ki AKP iktidarı 4 yıl daha bu ülkeyi yönetirse ortada Türkiye diye bir şey kalmayabilir. Paramparça olacak ve ortaya büyük bir iç savaş, büyük bir kaos tehlikesi çıkacak. Bizler gerçek barışı inşa edemezsek, el ele veremezsek Suriye'ye çevirecekler. Suriye gibi her gün insanların birbirini boğazladığı bir ülkeye dönüştürecekler. IŞİD'in yaptığını, daha dün Taliban'ın Pakistan'da yaptıklarını gördünüz. Çoluk çocuk demeden insanları gece gündüz katleden bir anlayışın, bu ülkede yer edinmesine güç kazanmasına izin vermeyeceğiz."

Demirtaş: AKP 4 Yıl Daha Ülkeyi Yönetirse Türkiye Diye Bir Şey Kalmaz
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demirtaş: AKP 4 Yıl Daha Ülkeyi Yönetirse Türkiye Diye Bir Şey Kalmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (41)

  • Dersim : Doğru lafa ne diyecen adam sonuna kadar HAKLI demirtaş seninle Ölüme gideriz 27 44 Yanıtla
  • Bilal çakmak: Bir Türk olarak seninle ve sizinle gurur duyuyorum Say'ın demirtaş ve hdp 37 31 Yanıtla
  • şırnaklı: haklısın başkan seninleyiz sonuna kadar. 12 54 Yanıtla
  • Reco: İç savaş çıkarsa önce sen düşün,ilk bunun acısını sen ve senin gibi olanlar öder... 23 25 Yanıtla
  • BATMANLI: Keşke Kürt halkı sizi tanısa, kimlere hizmet ettiğinizi bilse, siz kürtler için değil Ermeniler için çalışıyorsunuz 27 20 Yanıtla
  • Tax: Bosuna kizmayin gercekten dogru söylemis. 25 19 Yanıtla
  • alevi: Cok dogru soyluyor, bir kayserili alevi olarak oyum HDP ye, adamlar gercekten siyaset yapiyorlar. . . . artik bazen gercekleri gormeliyiz. . . . 24 20 Yanıtla
  • sercan tutuğ: slm millet şu adama kesinlikle inanmayın bende kürdüm bunların kürtlükle alakası yakından uzaktan yoktur. barıştan bahsediyorlar 6 7 eylül olaylarını biliyorsunuz bitlis belediyesinibu parti 30 marta kazandı bu şiahısın partisi ne yaptı biliyormusnuz eyy türkiye insanları fişlemişler kim ak partili diye120kişi işten atılar sebebide şu ak partili olmaları yada ak partiye oy vermeleri şimdi çıkmış barıştan huzurdan bahsediyor. bu adama sakın inanmayın işten atılanlardan biride benim endek görevlisiydim beni atmalarının nedeni ak partili olmam dedilerki bana ak partiden istifa et bdp ye üye ol bdp ye aylık 350tlş aidat verecen eylemlere katılacaksınız dediler bana kabul etmeyinde sabahıda işten atılar beniallah rızası için artık şu tabela partisine inanmayın selıoş demirtaş katıl bir si inanmayın 6 7 eylülde 50 kişinin ölümünden sorumlu bu şahıs inanmayın 28 13 Yanıtla
  • merakli: Her dedigine muhalif oldum. ama bu dedigin cok dogru selahattin . bir bolucu bunu diyorsa gerisini siz dusunun koyunlar. onlar kacar ama siz ne yapacaksiniz, unutmayin diktatorun yalamalarinin, yandaslarinin omrude diktatorun omru kadar olur. o kacip saltanati bitince siz ne yapacaksiniz. 22 18 Yanıtla
  • ASILTURK: Bu ulkede bi temizlik vakti gelmisti zatenn 25 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Antakya'da Otomobilin Motor Bölümüne Sıkışan Kedi Yavrusu Kurtarıldı
    18:24 Antakya'da Otomobilin Motor Bölümüne Sıkışan Kedi Yavrusu Kurtarıldı

    Hatay'ın Antakya ilçesinde park halindeki bir otomobilin motor bölümüne sıkışan kedi yavrusu, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Kedi yavrusu, yapılan kontrollerin ardından doğal ortamına bırakıldı.

  • Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi
    18:23 Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan kovanlarda üretilen narenciye balının sağımı için hasat etkinliği düzenlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan'ın da katıldığı etkinlikte, Mersin'in Türkiye genelinde arı kovanı sayısıyla 4. sırada yer aldığı ve yıllık yaklaşık 115 bin ton bal üretiminin 3 bin 500 tonunun burada gerçekleştirildiği belirtildi.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor
    18:14 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor

    Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatnamesi kapsamında Ordu'da ana arı yetiştiriciliği kursu düzenleniyor. Eğitimde, koloni bireyleri tanıma, üretim yöntemleri, kalite kontrolü gibi konular ele alınacak. Başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.

  • Tarım ve Orman Bakanı: Türk savunma sanayimizin ürettiği İHA'lar ve helikopterler orman yangınlarına güç veriyor
    18:13 Tarım ve Orman Bakanı: Türk savunma sanayimizin ürettiği İHA'lar ve helikopterler orman yangınlarına güç veriyor

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türk savunma sanayisinin ürettiği Bayraktar TB2 ve Aksungur İHA'lar ile T-70 NEFES helikopterlerinin orman yangınlarıyla mücadelede önemli bir güç olduğunu belirtti. Yumaklı, Türkiye'nin iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden biri olduğunu ve orman yangınlarıyla daha çok mücadele edileceğini söyledi. Ayrıca, orman teşkilatının teknoloji odaklı mücadelede önemli bir aşamaya geldiğini vurguladı.


Advertisement