HDP Genel Merkezine Silahlı Saldırı - Son Dakika
Güncel

HDP Genel Merkezine Silahlı Saldırı

HDP parti genel merkezine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölü ya da yaralı olmazken parti binasını koruyan polis saldırganlara ateşle karşılık verdi.

18.04.2015 10:23  Güncelleme: 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi sabaha karşı 04.00 sularında silahlı saldırıya uğradı. Güvenlik görevlisi polisin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada sokakta park halindeki araçlara da kurşun isabet etti.

POLİS KARŞILIK VERDİ

Alınan bilgiye göre, sabaha karşı saat 04.00 sularında Büklüm Sokak'ta bulunan HDP Genel Merkezi'ne yaklaşan araçtan ateş açıldı. Saldırganların açtığı ateş sonrası bina önündeki parti tabelasına kurşun isabet etti. Parti binasını koruyan polis saldırganlara ateşle karşılık verdi. Yaşanan çatışmada sokakta bulunan araçlara kurşun isabet etti. Saldırganlar geldikleri araçla olay yerinden uzaklaştı. HDP Genel Merkezi'ne gelen Olay Yeri İnceleme ve Terörle Mücadele ekipleri çalışma yapıyor. Polis saldırganların yakalanması için de çalışmalarına devam ediyor.

HDP'DEN İLK AÇIKLAMA

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sabah 04.00 sularında buradan geçen beyaz bir aracın üzerinden silahlarla ateş ediliyor. Bizim binada bekleyen görevli arkadaşlarımız ve binanın önündeki polisler müdahale ediyorlar. Araç uzaklaşıp gidiyor, polis civardaki güvenlik kameralarından aracın plakasını ve içindekileri tespit etmeye çalışıyor. Bu, HDP'nin barajı aşmaması için yapılan provokasyonlardır diye düşünüyoruz. Bütün bunlara karşı inadına ve ısrarla barışı, demokratik siyaseti savunmaya da kararlıyız. Saldırganlar ve onları örgütleyenlerin bilmesinde fayda var. Israrla barış, demokratik siyaset demeye devam edeceğiz" dedi.

POLİS KULÜBESİNİ DE HEDEF ALDILAR

Saldırganların birden fazla kişi olduğunu söyleyen Önder, saldırganların polis kulübesini de hedef aldığını ve polisin saldırganların arkasından bir iki el ateş ettiğini ifade etti.

İşte saldırı olayı sonrası kareler;




HDP Genel Merkezine Silahlı Saldırı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel HDP Genel Merkezine Silahlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (186)

  • Ülkücü: Akıllı olacaksınız kekolar 117 17 Yanıtla
  • akkürt: kendileri yapıyor oy arttırmak için inanmayın kardeşim dalavereci bunlar 62 10 Yanıtla
  • Emre yıldız: İnadına hdp inadına Demirtaş 46 18 Yanıtla
  • Hakkarili..: Google yazın ve görün selattin demirtaş ermenidir!!! 38 26 Yanıtla
  • barış: yeter yeter hdp den ne istiyorsunuz . yaşasın barış. inadına hdp 42 19 Yanıtla
  • AAA: DEMOKRASİ İÇİN ARTIK BİR CHP Lİ OLARKTA CEVREM AİLEM HERKES HDP DİYECEK TEK CARE HDP BAKIN BİR YA SERİKTE ANKARADA SİYASTE YAPAMIYORUZ BU NE YA İNSAN DÜRÜST OLUR İNSALARADA SAYGI DUYUN YA NERDE BARIŞ NERDE DEMOKRASİ İŞTE BUNLAR OLMASIN DİYE ARTIK HDP DİYORUZ TÜM TÜRKİYEDEN HDP YE SELAM DEMOKRASİ İÇİNDE BARIŞ İÇİNDE PRAVAKASYONA GELMEDEN ÇALIŞALIM HDP İÇİN SAYGILARIMLA 12 49 Yanıtla
  • KÜRT APO: KENDI KENDINE SIKKAN BIR PARTI VE O PARTININ MENSUPLARI CIKMIS HAVA CİVA YAPIYORLAR ONA BUNA TAŞ ATIYORLAR BEN BIR KÜRT OLARAK SİZE ŞEREFSİLER DİYORUM ÇÖZÜM SÜREÇİNİ BALTALAMAK İÇİN HER BOKU YERSINIZ SİZ, YILLAR ÖNCE İLK KURŞUNU PKK BENIM KÜRT KARDEŞİME SIKMIŞTI İLK CİNAYETİNİ O ZAMAN İŞLEMEYE BAŞLADINIZ VE SİZ BUGUN O KATILLERI SAVUYORSUNUZ, BİDE YETMIYORMUŞ GİBİ BU MİLLETİN OYUNU İSTİYORSUNUZ SİZİ KENDI KANINIZDA BOĞACAZ SİZİ VE YANDANLARINIZI DESTEKÇİLERİNİZİ GEBERTECEZ 38 12 Yanıtla
  • KARDEŞLİK İÇİN OYLAR HDP : Irkçılara inat Kardeşlik için oylar HDP ye ....... 10 32 Yanıtla
  • Defne fil: Bir Türk olarak oyum hdp ye bu kadar haksızlığa karşı 28 14 Yanıtla
  • Emre yıldız: İnadına hdp inadına Demirtaş 23 17 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement