HDP Genel Merkezi'ne Saldırıda Şüphelilere 11 Yıl Hapis İstemi - Son Dakika
Güncel

HDP Genel Merkezi'ne Saldırıda Şüphelilere 11 Yıl Hapis İstemi

HDP Genel Merkezine yönelik silahlı saldırı nedeniyle başlatılan soruşturmada iddianame tamamlanırken 2 şüpheli hakkında 11 yıla kadar hapis cezası istendi.

23.05.2015 00:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Genel Merkezine yönelik silahlı saldırı nedeniyle başlatılan soruşturmada iddianame tamamlandı. Savcılık, iki şüpheli hakkında, "Siyasi Hakların Kullanmasını Engellemeye Teşebbüs, Halkı Arasında Korku ve Panik Yaratmak Amacıyla Tehdit" suçlarında dava açarak, 11 yıla kadar hapis cezası istedi.

İddianamede, şüphelilerin HDP'nin siyasi faaliyetlerini engellemeye teşebbüs ettikleri savunuldu; kimliği tespit edilemeyen üçüncü kişi yönünden savcılık ayırma kararı verdi.

HDP MAĞDUR

18 Nisan'da HDP Genel Merkezine silahlı saldırı düzenlenmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcı Musa Yücel'in başlattığı soruşturma tamamlandı. Savcılık, şüpheliler Kenan Berkay Şipal ve Burak Karslı hakkındaki iddianamede, HDP mağdur; güvenlik görevlisi Ahmet Yavuz ve polis memuru Erdem Acar müşteki sıfatıyla yer aldı. İddianamede, Şipal ile Karslı'nın, olay günü saat 04.00 sıralarında HDP Genel Merkezi'ne geldikleri; Şipal'in yanında getirdiği av tüfeği ile binaya bir kez ateş ettikten sonra olay yerinden kaçtıkları anlatıldı.

TÜRK BAYRAĞI İSABET ALDI

İddianamede, HDP'den herhangi bir yetkilinin olay nedeniyle şikayetçi olmadığı belirtilerek, "Olay yeri inceleme ekiplerince HDP Genel Merkezi binasında yapılan incelemede binanın önünde bulunan Türk Bayrağı ile parti bayrağında saçma isabetine benzer delikler mevcut olduğu, bayrakların arkasındaki duvarda da av tüfeği saçmalarına isabetine benzer izlerin mevcut olduğu tespit edilmiştir. Suçta kullanılan av tüfeğinin şüpheli Kenan Berkay Şipal'in yer göstermesi ile çalıştığı otoparkta bulunan kulübede ele geçirilmiştir" denildi.

HDP'Yİ ENGELLEMEK İSTEDİLER

İddianamede, eylemde kullanılan araçta şüphelilere ait biyolojik örneklerin tespit edildiği kaydedildi. İddianamede, "Toplanan tüm deliller ile şüphelilerin beyanları birlikte değerlendirildiğinde, şüphelilerin silah kullanmak suretiyle HDP'nin siyasi faaliyetlerini engellemeye teşebbüs ettikleri ve halk arasındaki korku, kaygı ve panik yaratmayı amaçlayarak kamu barışını bozmaya çalıştıkları ve bu şekilde üzerlerine atılı bulunan suçları işledikleri anlaşılmıştır" değerlendirmesi yapıldı.

ÜÇÜNCÜ KİŞİ TESPİT EDİLEMEDİ

İddianamede, iki şüpheli hakkında mala zarar verme ve silahlı terör örgütüne üye olma suçlarında dolayı kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği belirtirken, "Kimliği meçhul şüpheli hakkında ayırma kararı verildi" denildi. Polis memuru Erdem Nacar ifadesinde, şüphelilerden şikayetçi olduğunu belirterek, "HDP Genel Merkez binası önünde koruma görevi yaptığım sırada bir el silah sesi duyarak, kulübeden dışarı çıktım. Bir araç içerisinde 3 kişi gördüm. Aracın ön koltuğunda oturan kişinin bana siyah renkli bir tabanca doğrultarak dolduruş yapması üzerine bu araca doğru 5 kez ateş ettim" dedi.

AĞRI OLAYLARINDA ETKİLENDİM

Tutuklu olan Şipal ise ifadesinde, HDP'nin Ağrı'daki seçim kampanyası sırasında askerlere ateş edilmesi ve 5 askerin yaralanması ile sonuçlanan olayın kendisini çok etkilediğini belirterek, "Burak Karslı, beni eve bırakmak için aracı ile çalıştığım otoparka geldi. Burak Karslı'ya Esat Caddesine doğru gitmek istediğimi söyledim. Araçla HDP Genel Merkezi önüne geldiğimizde binasının duvarına doğru bir kez ateş ettim. Olayı ben planladım. Burak Karslı önceden haberdar değildi. Bu olayı gerçekleştirmek için herhangi bir örgüt veya kişiden talimat almadım" dedi. Karslı da ifadesinde, saldırı konusunu Şipal ile daha önceden konuşup anlaşmadıklarını ifade etti.

11 YILA KADAR HAPİS

İddianamede iki şüpheli için ayrı ayrı olarak, "Siyasi Hakların Kullanmasını Engellemeye Teşebbüs, Halkı Arasında Korku ve Panik Yaratmak Amacıyla Tehdit" suçlarında 5 yıldan 11 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Şipal'in daha önce de DTP binasına molotof attığı için aldığı ceza nedeniyle "tekerrür hükümlerinin" uygulanması da talep edildi.

HDP Genel Merkezi\'ne Saldırıda Şüphelilere 11 Yıl Hapis İstemi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel HDP Genel Merkezi'ne Saldırıda Şüphelilere 11 Yıl Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • afyonlu 03: Ceza değil ödül vermek lazim bu PKK lilar az can yakmadilar 4 11 Yanıtla
  • Kayserili: Pompalı tufekle 2 el ateş etmiş sabahın 4ünde. Burda hdp.nin olmayan siyasetini engelleyecek bi durum yok. 11 yıl hapis çok bence. magandalık yapmislar. bence cezaya bile gerek yok. 10 3 Yanıtla
  • Şırnaklı : Oylar hdp ye 7 5 Yanıtla
  • Şırnaklı: BU MEMLEKETTE ADALET YOK ULAN BINLAR O KADAR DEVLETE VE MİLLETE SALDIRIYOR BUNLARA NIYE CEZA YOK ASİL VE ŞEREFLİ VATAN VE MİLLET SEVDALISI KÜRT KARDEŞİM HARİÇ DİĞERLERİNİ ALLAH KAHREYLESİN 2 6 Yanıtla
  • ülkü ocakları kapatılsın: ülkü ücakları silahlı eleman yetiştiren bir yapılanmadır kesinlikle kapatılması lazım! dhpc neyse onlar da aynısıdır! bu ülkeye en çok zararı onlar veriyor kin düşmanlık yaratıyorlar halklar arasında 5 2 Yanıtla
  • KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....: KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....:KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI....KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIYDI.... 2 2 Yanıtla
  • idam istiyoz şipal teröristine: idam şart bunun gibilerine abi. baksana kimse ölmüyorken kan durmuşken bunlar olayları tetikleyip siyaset yapmaya çalışıyorlar. idam şart bunun gibilerine! 3 1 Yanıtla
  • TURAN: AKP HİRSİZ DİYORLAR..ULAN BEYNAMAZLAR BU KADAR HİZMET NASİL OLUYOR...DİYELİMKİ HİRSİZ,HAİNLERİ DESTEKLİYECEGİME AKP Yİ DESTEKLERİM..CHP VE HDP HAİNDİR..ASKERİMİZİ,POLİSİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERÖRİST DEMİYORLAR..BİRAZCİK VATANİNİ,BAYRAĞINI, DİNİNİ SEVEN AKP YE OY VERİR...CHP VE HDP ERMENİ SOY KİRİMİNİ TANİYOR..BEN TÜRKÜM DİYEN BUNLARA NASİL OY VERİR.... 2 2 Yanıtla
  • vatansever: Erdoğan olduğu sürece işid e kimse ceza veremez 2 1 Yanıtla
  • JamaL Dersîm: O kadar mahsum insanı devlet cezaevinde çürüttü. Bunlar suclu ve daha ağır ceza verilmeli. Yoksa önüne gelen silahı alıp bir yerlere saldıracak... 2 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement