Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması

"Hükümetten İmralı heyetinin genişlemesiyle ilgili negatif bir yaklaşım görmedik" "En geç bir hafta on gün içinde İmralı ziyaretinin gerçekleşmesini bekliyoruz" "Bizim arzuladığımız, siyasi aidiyeti olan kişilerden çok genel kamunun vicdanını temsil eden şahsiyetlerin, akil insanların izleme heyetinde.

18.11.2014 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümetten, İmralı heyetinin genişlemesiyle ilgili negatif yaklaşım görmediklerini, bir hafta on gün içinde İmralı ziyaretinin gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

Demirtaş, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmralı heyetine Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanık'ın dahil olacağı haberleriyle ilgili bir soru üzerine Demirtaş, şunları söyledi:

"Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanık'ın heyete girmesi konusunda bizim de talebimiz var. Bu konuda hükümetin zorluk çıkarmayacağını düşünüyoruz. Çünkü artık bu türden basit şeyleri tartışarak, bunları gündemleştirerek, kriz, sorun haline getirerek ilerlemek mümkün olmaz. Esaslı işlere bakmak lazım. Bunlar detaylardır. Bu detayları hızlı bir şekilde aşmakta fayda var. Biz, müzakerelerin bir an önce başlayabileceği ortam için katkı sunuyoruz. Hükümetin de şu ana kadar heyetin genişlemesi, geniş heyetlerin İmralı'ya gitmesiyle ilgili yaklaşımını negatif görmedik ama tarih konusunda netlik yok."

İzleme heyetinin oluşturulmasına yönelik bir soru üzerine de Demirtaş, "Bu bir yıldır tartışılan bir konu, son haftanın tartışması değil. Fakat bizim arzuladığımız, doğrudan siyasi kimliğe sahip veya siyasi aidiyeti olan kişilerden çok biraz genel kamunun vicdanını temsil eden şahsiyetlerin, akil insanların bu heyette yer alması şeklindedir. Politik kimliğiyle angaje olmuş, belli bir partiyi temsil ettiği bilinen insanlar bu tür heyetlerde çok fazla katkı sunamazlar. Biraz daha herkesin ortak kabulü olacak insanlardan oluşması konusunda biz ısrarcıyız" dedi.

Bunların ne zaman gerçekleşeceği sorusu üzerine Demirtaş, "Tarihi biz veremeyiz. Bu kararları verecek olan hükümettir. Ne kadar hızlı hareket edilirse o kadar hızlı sonuç alınır" diye konuştu.

Gelecek hafta normal periyotta İmralı'ya gidilmesi gerektiğini belirten Demirtaş, "Henüz bize hükümetten geri dönüş olmadı. Biz mümkünse bugün gitmek isteriz ama en geç bir hafta on gün içinde İmralı ziyaretinin gerçekleşmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin "Gezi Parkı'nda çekimser kalmakla eleştirilmiştiniz. Topçu Kışlası inşaatına karar vermiş görünüyor İstanbul Belediyesi. HDP'nin tavrı ne olacak?" sorusuna, "Gezi Parkı'nda kim çekimser kaldı bilmiyorum ama bir HDP'liydi kepçenin önündeki. Kepçe tekrar oraya tekrar girerse önünde öncelikle yine bir HDP'li olur. Biz çekimser değildik" karşılığını verdi.

Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçiminde harcama evraklarının YSK'ya ibraz edilmediği haberinin anımsatılması üzerine, haberin yanlış olduğunu ve tekzip ettiklerini söyledi. Demirtaş, "Zaten bize yapılan bağış 1,2 milyondu. Bu Tayyip Erdoğan'ı seçim döneminde kullandığı benzinin, mazotun karşılığı bile değil. Bizden şaibe yaratıp hesap soracaklarına kendi patronlarına baksalar daha iyi olur. Belgelerimiz teslim edildi, sorun yok" dedi.

"1 aydır kürsüye çıkmamıştınız, bugün de çözüm sürecinden kürsüde bahsetmediniz, bunun sebebi var mı?" sorusu üzerine Demirtaş, "Anlattığım her şey aslında çözüm sürecinin içeriğiyle ilgili. Çözüm süreci dediğimiz sadece Kürtlerin haklarıyla ilgili mevzu değil. Her konu çözüm sürecinin bir parçasıdır. İşsizlik, yoksuzluk, Alevilerin, kadınların sorunları da çözüm sürecinin bir parçasıdır" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement