HDP'den Yalçın Akdoğan'a Çözüm Süreci Yanıtı - Son Dakika
Güncel

HDP'den Yalçın Akdoğan'a Çözüm Süreci Yanıtı

HDP\'den Yalçın Akdoğan\'a Çözüm Süreci Yanıtı

HDP'li vekil Baluken, Akdoğan'ın çözüm sürecine yönelik eleştirilerine "Samimi ise çıksın AK Parti'nin hükümetinin çözüm sürecini devam ettirip ettirmeyeceğini açıklasın." dedi.

06.07.2015 15:56  Güncelleme: 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, çözüm sürecine yönelik Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın "HDP sadece istemeye alışmış" sözlerine "Samimi ise çıksın AK Parti hükümetinin çözüm sürecini devam ettirip ettirmeyeceği, izlem heyetini oluşturup oluşturmayacağı, tecridi kaldırıp kaldırmayacağı, resmi müzakereleri başlatıp başlatmayacağı konusunda net bir açıklama yapsın." açıklamasıyla cevap verdi.

"ÇÖZÜM SÜRECİYLE İLGİLİ TIKANIKLIĞIN SEBEBİ AK PARTİ'NİN SAMİMİ VE CİDDİ DAVRANMAMASIDIR"

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın HDP'ye yönelik yaptığı eleştirileri değerlendiren İdris Baluken, HDP'nin barış ve çözüm istediğini kaydederek, bundan kimsenin rahatsız olmaması gerektiğini söyledi. "Yalçın Akdoğan biliyor ki, çözüm süreci ile ilgili tıkanıklığın sebebi AK Parti'nin bugüne kadar samimi ve ciddi davranmamasıdır." ifadelerini kullanan Baluken, izleme heyetinin kurulmasıyla ilgili, resmi müzakerelerin başlamasıyla ilgili, çözüm sürecini devam ettirip ettirmeyeceklerine yönelik, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılıp kaldırılmayacağı yönünde net bir tutumları olmadığını kaydetti. Baluken, "Bütün bu belirsizlikler içinde HDP'nin ortaya koyduğu tavır üzerinde kendi adım atmayan ve samimiyetsiz tutumlarını kamuoyunun gündeminden düşürmek istiyor. Biz bu polemikleri sürdürme meraklısı değiliz, Yalçın Akdoğan'a cevap yetiştirme gibi bir derdimiz yok. Samimi ise çıksın AK Parti hükümetinin çözüm sürecini devam ettirip ettirmeyeceği, izlem heyetini oluşturup oluşturmayacağı, tecridi kaldırıp kaldırmayacağı, resmi müzakereleri başlatıp başlatmayacağı konusunda net bir açıklama yapsın." dedi.

"HÜKÜMET KURMA GÖREVİ ERDOĞAN'IN YÖNETTİĞİ BİR SÜREÇ GİBİ DURUYOR"

Meclis Başkanlığı seçimlerinin yapılmasına rağmen hükümeti kurma görevinin tevdi edilmesinin gecikmesinin sanki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönettiği bir süreç gibi durduğunu belirten İdris Baluken, "Kendi görev alanında olmamasına rağmen koalisyon formülleri üzerine, hükümet arayışları üzerine yorumlar yapıyor. Bütün yorumlarda bir erken seçime çıkacak şekilde kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Başkanlık Divanı'nın geciktirilmiş olması muhtemeldir ki Cumhurbaşkanının bu arayışları ile ilgili olabilir." açıklamasında bulundu.

"AK PARTİ-MHP KOALİSYONU, ATIŞMAYI ARTIRACAK, SAVAŞI KÖRÜKLEYECEK BİR FORMÜLDÜR"

Celal Doğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etmesi ile ilgili sorulan sorulara cevap veren Baluken, "Kendi bireysel talebi ve bireysel inisiyatifi ile eski hukuka dayanarak bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi. AKP, MHP koalisyonu ile basında çıkan haberleri kendisi yalanladı." açıklamasında bulunurken, AK Parti MHP koalisyonunu değerlendirdi, "AKP-MHP koalisyonu çatışmayı artıracak, savaşı körükleyecek bir formüldür. Çünkü MHP'nin koalisyona gelme şartı son derece açık. Çözüm sürecinin bitirilmesi, Suriye'de Kürt karşıtlığı temelinde bir politikanın hayata geçirilmesini şart koşuyor. Daha önceden Cumhurbaşkanının anayasal sınırlara çekilmesi, yolsuzluklarla ilgili ortaya koyduğu şerhlerin tamamını neredeyse kaldırdı. Çatışmalı süreç açısından, savaşın başlaması açısından sakıncalı bir süreç."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel HDP'den Yalçın Akdoğan'a Çözüm Süreci Yanıtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • hdp li arkadaşlar: ne kadar aptalmisim. vicdanim cok rahatsiz. bunlara oy veren elim kirilaydi bunlara oy vermiyedim.konusmayi bilmeyen insanlar bunlar.bütün sehit düsen askerlerimizin annelerinden özur diliyorum... 1 7 Yanıtla
  • Tc sivas: Terörist Akp 4 3 Yanıtla
  • kommagene: hanzoya bak siz çözüm sürecini başlatığı için tayyip erdoğanı ve akp yi en büyük düşman ilan etmedinizmi..sizin çözüm mözüm diye bir derdinizin olmadığına kürtlerde inanıyor artık 2 4 Yanıtla
  • LO: Hani secimden sonra dagdan ineceklerdi,ne dedi bayik secimden sonra ne APOYU NEDE HDP yi takarim,yani ben size ne dersem onu yapacaksiniz,ya seve seve yada sevdire sevdire, hem hdp hem apoya,yoksa yanlismi anlamisim,DURUST OLUN LA, ERKEK OLUN, ADAM OLUN,MILLETI KANDIRMAKTAN BASKA BIR SEY YOK 0 5 Yanıtla
  • 54: bence. cuzum. olsun. çok. iyi.olur.akparti. yanaşmıyor. 4 0 Yanıtla
  • zaza: Yaw yuru git la,her ikinizde samimi deyilsiniz,hani secimden sonra silahlar susacakti,sizin yilanla bayik secimden sonraki aciklamalarinda ne apoyu nede hdp yi takmayacaklarini soylediler yoksa siz duymadinizmi,insanlarin gozlerinin icine baka baka yalan soyluyorsunuz 2 2 Yanıtla
  • BAFRALI: He he siz insanlıkdanmı anlıyorsunuz Van depreminde herkes yardım etti ak parti evlerinizi yaptı AKP nin sırtından vurdunuz şimdi süreçden konuşursunuz Konuşmayı bırakın filimini. ??yapın 0 3 Yanıtla
  • Selo: HDP milletvekili çok kültürlü çok iyi mükemmel insanlar akp nin yada başka partililer gibi okumayan sadece zenginler milletvekilleri gibi değiller o kapitalist şahıslar siyasettin s harfini bilmeden Türkiyeyi yönetiyor lar işte Türkiye gelişmiş lik durumu insan hakları ortada ancak ve ancak Hdp ile bu ülke güzel bir yere varabilir 1 2 Yanıtla
  • MOSAD: AKP SAHTAKER NE YEGIGI NE ICTIGI BILMIYORLAR 2 1 Yanıtla
  • akdeniz: yanıt bile vermeye değmez. 1 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı
    12:59 Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı

    Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, bir iş yerinden çıkış yaptığı sırada durdurulan H.Ö'nün üzerinde ve evinde yapılan aramalarda uyuşturucu, uyuşturucu hap, hassas terazi ve silah fişeği ele geçirildi. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı.

  • Ankara'da Otomobil Otobüs Durağına Çarptı: 3 Yaralı
    12:58 Ankara'da Otomobil Otobüs Durağına Çarptı: 3 Yaralı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil, otobüs durağına çarptı. Kazada biri ağır olmak üzere toplam 3 kişi yaralandı. Yaralılar çevre hastanelere nakledildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Yozgat'ta uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli tutuklandı
    12:58 Yozgat'ta uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli tutuklandı

    Yozgat'ta yapılan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada uyuşturucu madde ve kullanma aparatları ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden M.G. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanırken, E.G. serbest bırakıldı.

  • Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti 36. Yılını Kutluyor
    12:56 Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti 36. Yılını Kutluyor

    Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti'nin 36. kuruluş yıldönümü kutlandı. Başkan Serkan Gürtürk, gazetecilerin kent kalkınmasında önemli rol oynadığını belirtti.

  • Samsun'da sahte içki operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    12:55 Samsun'da sahte içki operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde gerçekleştirilen sahte içki operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ve Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada, şüphelinin evinde yapılan aramada 90 litre etil alkol, 0,5 litre sahte içki, 81 sahte içki bandrolü ve 83 sahte etiket ele geçirildi.

  • Samsun'da Tırın Dorsesine Çarpan Araçta Kaza: Koca ve Karı Hayatını Kaybetti
    12:54 Samsun'da Tırın Dorsesine Çarpan Araçta Kaza: Koca ve Karı Hayatını Kaybetti

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde, Mustafa Yıldız idaresindeki hafif ticari araç, kırmızı ışıkta bekleyen bir tırın dorsesine arkadan çarptı. Kazada araçta bulunan karı koca hayatını kaybetti. Cesetler olay yerinde çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

  • Domaniç Belediyesi Borçsuz Devredildi
    12:54 Domaniç Belediyesi Borçsuz Devredildi

    Domaniç önceki MHP'li Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, belediyeyi borçsuz ve hatta paralı devrettiğini ifade etti. CHP'li Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal da teşekkürlerini iletti.


Advertisement