Hdp'den Karayolları İşçileri İçin Meclis Araştırması İstemi - Son Dakika
Politika

Hdp'den Karayolları İşçileri İçin Meclis Araştırması İstemi

HDP Grup Başkanvekili Baluken, mahkeme kararına rağmen, Karayolları Genel Müdürlüğü'nde sürekli işçi kadrosuna alınmayan işçilerin bu sorunları için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

07.01.2015 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP, mahkeme kararına rağmen, Karayolları Genel Müdürlüğü'nde sürekli işçi kadrosuna alınmayan işçilerin bu sorunları için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, karayollarında çalışan taşeron işçilerin, iş kolunda örgütlü bir sendikaya üye oldukları, mahkemenin "bu işçilerin işe girdikleri tarihten itibaren asıl işverenin Karayolları Genel Müdürlüğü olduğuna karar verdiği, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin de bu mahkeme kararını onayladığı" belirtildi.

Yerel mahkeme kararının 2011'de alındığı, bu kararın 2013 yılında da Yargıtay tarafından onandığı kaydedilen gerekçede, kesinleşmiş bu mahkeme kararı ile yaklaşık 6 bin 500 işçinin, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işçisi olma hakkını elde ettiği ifade edildi.

Gerekçede, şöyle denildi:

"Bu karar, işçilere kamuda kadro verilmesi anlamına gelmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü'nde çalışan işçilerin yargı kararları ile elde ettikleri kadro hakkının üstünden yaklaşık 3.5 yıl geçmesine rağmen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yargı kararını takmayan, önemsemeyen tutum içindedir. Yeni yıla girerken, Karayolları 64. Niğde Otoyol Bakım İşletme Şefliği'nde çalışan üç ayrı taşerona ait 20 taşeron işçi işten atıldı. İşçiler kadrolu olmayı beklerken işsiz kalmışlardır.

42 aydır kadro hakları verilmeyen işçiler, yargı kararının uygulanmasını ve kadro verilmesini beklemektedir. İşçilerin mağduriyeti geciken adaletin sonucu haline gelmiş durumdadır. Bu gecikmenin devlete maliyeti de daha fazla tazminat ödeme şeklinde gerçekleşecektir." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp'den Karayolları İşçileri İçin Meclis Araştırması İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement