HDP'den Bülent Arınç'a Jet Cevap: Merak Etme Hepimiz Bir Gün Öleceğiz - Son Dakika
Güncel

HDP'den Bülent Arınç'a Jet Cevap: Merak Etme Hepimiz Bir Gün Öleceğiz

Bülent Arınç'ın Suruç'ta ölenler arasında neden HDP'li yönetici yok sorusuna Selahattin Demirtaş, "Merak etme, hepimiz bir gün eninde sonunda ölenler arasında olacağız." diyerek yanıt verdi.

22.07.2015 23:00  Güncelleme: 23:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CNN TÜRK'te Şirin Payzın'ın sunduğu Ne Oluyor? programında konuk olan HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın Suruç'ta yaşanan saldırıyla ilgili HDP'yi çok sert ithamlarla eleştirmesine yanıt verdi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Bülent Arınç'a Twitter üzerinden yanıt verdi.

"CANLI BOMBALAR NASIL BU KADAR RAHAT DOLAŞIYOR"

Mithat Sancar, Arınç'ın sözleriyle ilgili şunları söyledi:

"Ben gerçekten çok şaşırdım. Çok üzüldüm. Sözlerin ne anlama gelmiyeceğini bilmeyecek bir insan değildir. Neden HDP yöneticileri yoktu? Neden onlar ölmediler? gibi sorular sordu. Ama ölenler içerisinde Maltepe Eş Başkanımız var. Bursa'da parti meclisi üyemiz var. Ve ESP'li gençler var. Bizim pek çok teşkilatımızda çalışır. Bunları bilmeden söylüyorsa da kötü bilerek söylüyorsa daha da kötü. Nasıl olur da istihbarat tespit edemedi bunları diye sormak gerekir. Bunları tespit etmek zor değil. Zaten bildirilmiş. 6 tane canlı bomba geldi diye. Diyarbakır'da bombayı patlatanla bu Suruç'ta bombayı patlatanla bunlar arasındaki ilişkiler şimdi ortaya konuyor. Neden bunlar tespit edilemedi. Canlı bombalar nasıl bu kadar rahat dolaşabiliyor."

BÜLENT ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısında basın mensuplarının sorularını cevaplamış ve şunları söylemişti:

"Hala polisi hükümeti hedef alan kan üzerinden terör örgütlerinin propagandasını yapmaya çalışan Türkiye üzerindeki kirli emelleri için insaların hayalleri Türkiye'de algı operasyonu yapılıyor. Türkiye DAEŞ'e müzahir hükümet olarak gösterilmeye çalışıyor. Burada hiçbir HDP yöneticisi yok. Halbuki bütün kayıtlar gösteriyor ki Suruç'ta en az 3 gösteri yapılıyor. Her gösteride olaylar nedeniyle HDP'liler açıklama yapıyor. Acaba bu grubun yanına neden gelmediler? Niye orada yoklardı? Masum gerekçeleri olabilir, öğrenmek isteriz ama "asker yoktu", "hükümet nerdeydi", "Katil Erdoğan" diyerek bu ülkenin cumhurbaşkanına hakaret yağdıran soysuzlara karşı herkesin dikkatli olmasını rica ediyorum. Hükümetimiz görev başında."

DEMİRTAŞ'TAN TEPKİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında yaptığı açıklamada, Suruç'taki patlama olayına ilişkin HDP'ye dönük eleştirilerine twitter'dan yanıt verdi. Demirtaş, Arınç'ın Suruç'taki patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada "Ölenlerin arasında ne belediyeden bir yetkili var, ne de HDP il ve ilçe yöneticileri var. Bunların o topluluk içine özel olarak sokulmadığı, uzakta bırakıldıkları da ayrı bir istihbarat konusu" sözlerinin ardından twitter'daki hesabından "Merak etme, hepimiz bir gün eninde sonunda ölenler arasında olacağız. Üzme kendini." diye tweet attı.

Demirtaş'ın bu tweet'i, 10 dakika içinde 900'e yakın kişi tarafından paylaşıldı.

İşte o tweet:

HDP\'den Bülent Arınç\'a Jet Cevap: Merak Etme Hepimiz Bir Gün Öleceğiz

Son Dakika Güncel HDP'den Bülent Arınç'a Jet Cevap: Merak Etme Hepimiz Bir Gün Öleceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (144)

  • komando35: Milyonda bir canli bombanin nasil dolastgini sorgulamayi biraksan da guneydogudaki yuzde doksan teroristleri sokaklarda nasil barindirdiginizi anlatsan ya demirtas. Her mitingde arama noktalarinda olaylar cikarip zaafiyeti biz yasattik desen ya. Hepiniz satilmissiniz lan, hepiniz amerikanin israilin iti olmus ermeni dollerisiniz 122 63 Yanıtla
  • Mutlu: Demirtaş böyle cevap olmaz ADAM OLDA cevap ver adam gibi 109 46 Yanıtla
  • duygu sömürüsü: Tıravestilerin eylemininde vardınız burda niye yoksunuz?? 100 21 Yanıtla
  • duygu sömürüsü: Tıravestilerin eylemininde vardınız burda niye yoksunuz?? 80 28 Yanıtla
  • 04: 32 kişi Arınça az gelmiş yavsak 59 22 Yanıtla
  • Habip : Bülent beyin dediklerini itibar edilmez.Akıcı ve Kokucu konuştuğunu bilmek lazım. 76 4 Yanıtla
  • taner: Selahattin demirtaş ölecegine sen ol bulo hem sen yaslisin.ahin gitmis bahin kalmiş 41 24 Yanıtla
  • duygu sömürüsü: Demirtaş yine duygu sömürüsü yapma tıravestiler için bile bulundunuz??? 33 23 Yanıtla
  • Baran: Rte selonun bir tirnagi etmez 27 25 Yanıtla
  • Polat alemdar: REIS seni biliriz bir Kurt olarak seninle gurur duyuyorum kurtlerin sénden bir istegi yok istekleri bitmeyen hdp pkk orgutleri 25 milyon Kurt var 2 milyonu pkk hdp yi destekliyor her sey ortada 18 33 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İranlı Siyasetçiler ve İş İnsanları İsrail-İran Krizini Değerlendirdi
    14:17 İranlı Siyasetçiler ve İş İnsanları İsrail-İran Krizini Değerlendirdi

    İranlı siyasetçiler ve bölgeye iş yapmaya giden iş insanları, İsrail-İran krizini ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. İran İş Bakanlığı çalışanı Şerif Nekizade, İran'ın ambargoya tahammül ettiğini ve İsrail'e karşı güçlü olduklarını belirtti. İran'da yaşayan iş insanları da İsrail ile mücadelede birlikte hareket edeceklerini ve hiçbir korkularının olmadığını ifade etti.

  • MOTUL 2024 Türkiye Karting Şampiyonası'nın 1. Ayak Yarışları Başladı
    14:15 MOTUL 2024 Türkiye Karting Şampiyonası'nın 1. Ayak Yarışları Başladı

    Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen MOTUL 2024 Türkiye Karting Şampiyonası'nın 1. ayak yarışları, Kocaeli'nin Körfez ilçesinde start aldı. Batı Kurumsal Karting Yarışı adıyla düzenlenen organizasyonda, 6-9 yaş micro, 7-12 yaş mini, 12-15 yaş arası junior, 14 yaş üzeri senior ve 30 yaş üzeri master kategorilerindeki ilk yarışlar gerçekleştiriliyor. Yarışlar yarın da devam edecek ve etkinlik ödül töreniyle sona erecek.

  • Balıkesir'de akarsuya düşen kişinin cesedi bulundu
    14:14 Balıkesir'de akarsuya düşen kişinin cesedi bulundu

    Balıkesir'in Altıeylül ilçesine bağlı Yenice Mahallesi'nde yaşayan N.G., Simav Çayı'nda ayağının kayması sonucu suya düştü. Olayın ardından başlatılan arama çalışmaları sonucunda N.G'nin cesedi, yaklaşık 1 kilometre ileride suyun içinde bulundu ve Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

  • Bakan Özhaseki, Belediye Başkanlarına Kentsel Dönüşüm Çağrısı Yaptı
    14:14 Bakan Özhaseki, Belediye Başkanlarına Kentsel Dönüşüm Çağrısı Yaptı

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, belediye başkanlarına kentsel dönüşüm yapmaları çağrısında bulundu. Özhaseki, depreme dayanıksız bölgelerde hazırlıklar yapmaları için belediye başkanlarını desteklemeye hazır olduklarını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu hatırlatan Özhaseki, deprem gerçeğiyle hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

  • İstanbul'da kuvvetli yağış nedeniyle trafik aksamaları yaşandı
    14:13 İstanbul'da kuvvetli yağış nedeniyle trafik aksamaları yaşandı

    İstanbul'da etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle Büyükçekmece'de su birikintileri oluştu ve sürücüler zor anlar yaşadı. D-100 kara yolu Güzelşehir mevkisinde su birikintileri nedeniyle araçlar manevra yapmak zorunda kaldı. Güzelşehir'deki alt geçit su altında kalırken, ana arterlerde trafik yoğunluğu yaşandı.

  • Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Engelsiz Spor Kulübü sporcularını ziyaret etti
    14:13 Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Engelsiz Spor Kulübü sporcularını ziyaret etti

    Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Engelsiz Spor Kulübü sporcularını ziyaret etti. Demirbaş, kulüp antrenörleri ve sporcuları kabul ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Demirbaş, sporculara her zaman destek olacaklarını belirtti ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Engelsiz Spor Kulübü Başkanı Ahmet Koçyiğit ise, Demirbaş'a verdiği destek için teşekkür etti.


Advertisement