Hdp'den, Barış Günü Mitingine Çağrı - Son Dakika
Güncel

Hdp'den, Barış Günü Mitingine Çağrı

Hdp\'den, Barış Günü Mitingine Çağrı

Hdp İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Gündoğdu Meydanı'na düzenlenecek mitinge tüm İzmirliler'i kardeşce yaşamak için mücadeleyi yükseltmek için çağırdıklarını söyledi.

29.08.2015 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Gündoğdu Meydanı'na düzenlenecek mitinge tüm İzmirliler'i kardeşce yaşamak için mücadeleyi yükseltmek için çağırdıklarını söyledi.

Dünya Barış Günü nedeniyle İzmir'de barış mitingi düzenlenecek. CHP ve HDP milletvekillerinin de destek verdiği miting öncesinde, HDP il başkanlığında toplantı yapıldı. Basın açıklamasını İl Eş Başkanı Dilek Aykan ile birlikte yapan Cavit Uğur, partilerinin katılımcısı olduğu İzmir Barış Bloğu'nun 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Gündoğdu Meydanı'nda düzenleyeceği Barış Mitingi'ne İzmirlileri davet etti. HDP İl Eş Başkanı Cavit Uğur, "Asker, polis şehitleri ile gerilla ailelerinin de barış mitingine katılarak barışın sesini yükseltmesini istiyoruz. Bir şehit ailesi ile gerilla ailesi mitinge katılarak İzmir'den barış çağrısı yapacak" dedi.

KATILIM ÇAĞRISI YAPTI

İl Eş Başkanı Cavit Uğur, İzmirlilere çağrı yaparken şöyle devam etti:

"30 yıldır yaşanan savaşta ağır bedeller ödendi. AKP, 7 Haziran seçimlerinin ardından yeniden savaş politikasını uygulamaya başladı. 1 Kasım seçimlerinde de sonuç AKP için değişmeyecek. AKP hükümeti kürt sorunun çözümü konusunda önemli adım atmadı. Gezi direnişiyle de Türkiye'de tüm halkların özgürlük ve demokrasi talebi ortaya çıktı. Türkiye deli gömleğini girmeyecek ve özgürlük, kardeşçe yaşam için yoluna devam edecek. Halklar savaş haline izin vermeyecektir. İzmir Barış Bloku'nun 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde düzenleyeceği miting de bu kapsamda önemlidir. Anadolu'da kardeşçe yaşam ve eşitlik özlemi için tüm İzmirlileri Salı günü Gündoğdu Meydanı'nda saat 15: 00'de yapılacak mitinge katılımaya çağırıyoruz. Siyasi partilerin katılımın ötesinde barış için mitinge, asker, polis şehit anneleri ile gerilla annelerin katılmasını istiyoruz. Yapılacak mitinge hem bir şehit ailesi, hem gerilla annesi katılarak İzmirlilere barış çağrısı yapacak.

HDP İl Eş Başkanı Dilek Aykan da "1 Eylül mitingleri halkların barış çağrısı olacak. Bütün duyarlı İzmir halkını mitingi davet ediyoruz. Bize oy vermeyen ama barış için birlikte olmak isteyen herkesi bekliyoruz" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN YANIT GELMEDİ

İzmir Barış Bloğu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı davetle ilgili soruya ise Başkan Cavit Uğur, "Daveti İzmir Barış Bloğu daveti yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan resmi yanıt alınamadı" yanıtını verdi. Cavit Uğur, HDP İzmir Millevekili Müslüm Doğan'ın Kalkınma Bakanı olmasının parti örgütlerine moral verdiğini anlatırken, şunları söyledi:

"HDP, İzmir'de daha önce kendi potansiyelini gösterememişti 7 Haziran seçiminde 300 bine yakın oy aldık. Bu seçimde 2 değil, 4 milletvekili çıkarmayı bekliyoruz. HDP'nin yeni yaşam anlayışı İzmirliler için önemlidir. Tayyip Erdoğan ne kadar çok konuşursa İzmirliler'den HDP'ye o kadar oy gelecek. Milletvekilimiz Müslüm Doğan'ın bakan olması de anayasal zorunluluktur. Seçim hükümeti AKP hükümeti değil. Meydanı AKP'ye bırakmamak için hükümette görev aldık. Seçim güvenligi, kamu imkanlarının peşkeş çekilmemesi için HDP'nin Bakanlar Kurulu'nda görev alması çok önemli. 1 Kasım seçimleri için CHP ile HDP yükselen partilerdir. Bu yükseliş devam edecektir. İzmir'de aday listemiz birinci sıralar aynı olacak.Yeni aday önerilerine de açığız. Daha iyi bir aday listeyle yarışı göğüsleyeceğiz. Hazine yardımından mahrumuz. Arkamızda emekçiler var. Avrupa Birliği ve Kalkınma Bakanlığı gibi ihaleye dağıtmayan bakanlıklarda HDP'nin görev almasından da memnunuz. HDP'yi yok sayma, terörize ve kriminalize etme çabalarına bu bir cevaptır. Milletvekilimiz Müslüm Doğan'ın bakan olması örgütlerimiz için de moral oldu. Bakanımız da İzmir'de seçim çalışmalarımıza katılacak." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'den, Barış Günü Mitingine Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement