Hazreti Mevlana'nın 741. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri - Son Dakika
Politika

Hazreti Mevlana'nın 741. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri

CHP İstanbul milletvekili Özkes: "Mevlanımızın gecesine siyasetin, ayrışmanın, kutuplaştırmanın gölgesi düşmüştür" CHP Konya Milletvekili Kart: "Mevlana'nın 7 öğüdünden bihaber olanların cumhurun başkanı, devletin başı görevlerini bihakkın yapmadıkları, yapamayacakları bir kez daha ortaya çıktı"

18.12.2014 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Hazreti Mevlana'nın 741. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenlerine ilişkin, "Mevlanımızın gecesine siyasetin, ayrışmanın, kutuplaştırmanın gölgesi düşmüştür" dedi.

Özkes ve CHP Konya Milletvekili Atilla Kart TBMM'de düzenledikleri basın toplantısında, Hazreti Mevlana'nın 741. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenlerine değinerek, törenlerin siyasete alet edildiğini savundular.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın törende yaptığı konuşmaya değinen Özkes, "Ünü sınırları aşan ve çağlar üstü olan Mevlanımızın gecesine siyasetin, ayrışmanın, kutuplaştırmanın gölgesi düşmüştür" dedi.

İktidarın dini törenleri "cemaati haklama arenasına dönüştürdüğünü" ileri süren Özkes, törenlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşma yapmasının da engellendiğini iddia etti. Özkes, "Dün akşamki Şeb-i Arus gecesi de maalesef nefret, hiddet, şiddet gecesine dönüşmüştür. Gönüller sultanı Mevlanamızın ruhu incitilmiştir" diye konuştu.

Atilla Kart da törenlere katılacak devlet protokolü nedeniyle kente çok sayıda polis sevk edildiğini ve neredeyse bir sıkı yönetim görüntüsünün oluştuğunu söyledi.

Erdoğan'ın törendeki konuşmasında ayrıştırma söylemini sürdürdüğünü ifade eden Kart, "17 Aralık günü ve gecesi Konya'da kibir, gösteriş, kutuplaştırma, nefret söylemi ve korkunun egemen olduğu Cumhurbaşkanlığı fotoğrafı bir kez daha bütün kareleri ile ortaya çıktı. Mevlana'nın 7 öğüdünden bihaber olanların bu öğütlerin içeriğini müdrik olmayanların cumhurun başkanı, devletin başı görevlerini bihakkın yapmadıkları, yapamayacakları bir kez daha ortaya çıktı" diye konuştu.

-İnönü ve Sarıgül görüşmesi

Özkes ve Kart açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladılar.

Özkes, bir soru üzerine bir süre önce İstanbul'da Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile bir araya geldiğini, İnönü'nün kendisine tehdit olayının söz konusu olmadığını, Sarıgül'ün ise İnönü'ye saygılı olduğunu, oğlunun bir kusuru olması halinde de gerekeni yapacağını söylediğini aktardı.

Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün bugün bir gazetede yer alan açıklamalarının sorulması üzerine de Özkes, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı İnönü ve Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül'ün Ankara'da kendisinin de katıldığı bir görüşme yaptıklarını belirten Özkes, "Basında bu gibi şeylerin yer aldığını Genel Başkanımız sordu. Ben şahidim ki Sayın Hayri İnönü kesinlikle böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söylemiştir. Benim şahit olduğum budur" diye konuştu.

CHP İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler'in partiye yönelik eleştirileri ve disipline sevk edilebileceği yönündeki açıklamaların sorulması üzerine de Kart, "Biz milletvekili arkadaşlarımızın partimizle ihtilaflı konuma düşmelerinden son derece rahatsız oluruz, üzüntü duyarız. Bu konuları da kamuoyu huzurunda tartışmayız. Bu konular partimizin yetkili organları tarafından zemini içinde konuşulacaktır, konuşulmalıdır. Bunun ötesinde bir tartışmaya girmek istemeyiz" değerlendirmesinde bulundu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hazreti Mevlana'nın 741. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement