Hazine Arazisi İhalesi Mahalleliyi İsyan Ettirdi - Son Dakika
Yerel

Hazine Arazisi İhalesi Mahalleliyi İsyan Ettirdi

Antalya’nın Muratpaşa Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Ermenek Mahallesi’nde hazine arazileri hakkında çıkarılan ihale kararı mahalleliyi isyan ettirdi.

01.09.2015 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Muratpaşa Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Ermenek Mahallesi'nde hazine arazileri hakkında çıkarılan ihale kararı mahalleliyi isyan ettirdi.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Ermenek Mahallesi'nde bulunan ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar planında konut alanı olarak ayrılan 618 metrekare yüz ölçümlü taşınmaz 339 bin 900.TL satış bedeli üzerinden, Ermenek Mahallesi'nde bulunan ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında konut alanı olarak ayrılan 540 metrekare yüz ölçümlü taşınmaz 270 bin TL satış bedeli üzerinden Antalya Defterdarlığı tarafından ihaleye çıkarıldı.

İhale haberini alan mahalle sakinleri evlerinin ve arazilerinin haksız yere ihaleye çıkarıldığını öne sürerek duruma tepki gösterdi. Sabah erken saatlerde belediye binası önüne gelen yaklaşık 250 kişi, belediye önünde pankart ve döviz açarak protesto ettiler. Vatandaşların zorla belediye binasına girmek istemesi üzerine polis ekiplerinden destek istendi. Bazı mahalle sakinleri 30 yıldır oturdukları evlerinin her seçim döneminde tapu verileceği yönünde sözlerle kandırıldıklarını belirtirken, Sibel Taş ise 25 yıldır Ermenek'te iş yerinin olduğunu ve vergilerini sürekli düzenli şekilde yatırdığını, ancak ihale kararıyla evinden ve iş yerinden olacağını söyledi. Çok yüksek oranda ihale bedellerinin istenmesi nedeniyle alım gücünün olmadığını ancak yine de ihaleye gireceğini belirten Taş, "İhaleyi kazanamazsam yapacak bir şey yok" dedi.

Mahalleli, saat 14.00'te başlayacak ihale görüşmelerine kadar belediye önünde bekleyeceklerini belirtti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hazine Arazisi İhalesi Mahalleliyi İsyan Ettirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement