Hayvansever Tedavi Görüyor, Belediye 'İhmal Yok' Diyor - Son Dakika
Güncel

Hayvansever Tedavi Görüyor, Belediye 'İhmal Yok' Diyor

Hayvansever Tedavi Görüyor, Belediye \'İhmal Yok\' Diyor

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Gode Cengiz Parkı'nda 4 yaşındaki köpeği Linda'yı, tasmasıyla bağladığı aydınlatma direğindeki elektrik kaçağı sonucu yitiren 45 yaşındaki Güneş Akyıl psikolojik tedavi görmeye başlarken, Karşıyaka Belediyesi de parkta önlem aldı.

08.12.2014 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Gode Cengiz Parkı'nda 4 yaşındaki köpeği Linda'yı, tasmasıyla bağladığı aydınlatma direğindeki elektrik kaçağı sonucu yitiren 45 yaşındaki Güneş Akyıl psikolojik tedavi görmeye başlarken, Karşıyaka Belediyesi de parkta önlem aldı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, belediyenin ihmali olmadığını öne sürdü.

İzmir'de Eşrefpaşa Hastanesi'nde diyatisten olarak görevli Güneş Akyıl, oğluna ait  köpeği gezdirmek amacıyla cuma akşamı evinin önünde bulunan Gode Cengiz Parkı'na götürdü. 'Rottweiler' cinsi 4 yaşındaki 'Lina' adlı köpeğini demir tasmasından aydınlatma direğine bağlayıp, bankta oturarak telefonla görüşen Akyıl, birkaç dakika sonra direkte meydana gelen elektrik kaçağı nedeniyle köpeğinin can çekişerek öldüğünü gördü. Akyıl, yaşadığı travmayı atlatabilmek için psikolojik tedavi görmeye başlarken Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, TEDAŞ ekipleri ile birlikte parkta incelemede bulundu. Parkta bulunan çocuklar ve aileleriyle görüşerek, tedirgin olmamalarını belirten Akpınar, belediyenin ihmali söz konusu olmadığını öne sürdü. Teknik ekipler, aydınlatma direklerini besleyen trafoda inceleme yaparken Akpınar, şunları söyledi:

"Ben de bir hayvanseverim ve geçen yıl kedimi kaybetmiştim. O psikolojiyi yaşayan biri olarak hayvanseverin üzüntüsünü paylaşıyorum. Belediyemizin ihmali sözkonusu değil kaçak akım rölesi var. En ufak elektrik akımı kaçağında tamamen elektrik kesiliyor. Çocuk dokunsa bile akımdan etkilenmeyecekti. Sahibi Lina'yı direğe bağlarken kendisi de dokunuyor. Kaçak akım yok. Ne zaman ki Lina'nın demir tasması direğe temas edince 'Rottweiler' cinci güçlü bir köpekten söz ediyoruz direği sallıyor ve direğin altındaki kablolarda zedelenme oluyor. Anlık bir akım geliyor ve Lina hayatını kaybediyor. Lina'yı direkten çıkarırken de akım yok. Ekipler çalışıyor. İnceleme yapıldı. Direklerde kaçak yok."

Karşıyaka Belediyesi ekipleri yere döşenen elektrik hatlarını toprağı kazarak kontrol etti. Köpeğin çarpıldığı direğe enerji taşıyan kablo değiştirildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hayvansever Tedavi Görüyor, Belediye 'İhmal Yok' Diyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement