Hayvancılığın Geleceği Diyarbakır'da Tartışıldı - Son Dakika
Yerel

Hayvancılığın Geleceği Diyarbakır'da Tartışıldı

Hayvancılığın Geleceği Diyarbakır\'da Tartışıldı

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü tarafından "Ülkemiz Hayvancılığının Geleceği" çalıştayında hayvancılık tartışıldı.

05.05.2015 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü tarafından düzenlenen "Ülkemiz Hayvancılığının Geleceği" çalıştayında, bölge ve ülke hayvancılığının sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı. Zootekni Bölüm başkanı Doç. Dr. Muzaffer Denli moderatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştaya, ülkemiz hayvancılık sektörlerinin temsilcileri katıldı.

Çok sayıda öğrenci, akademisyen ve hayvancılık kuruluşları temsilcilerinin katıldığı çalıştayda; Türkiye Zootekni Federasyonu Başkanı Prof Dr. Hasan Rüştü Kutlu, Zootekni bilimi hakkında genel bilgiler vererek, zootekni bilimi ve eğitimindeki gelişmelerin ülkemiz hayvancılığının gelişimi üzerine etkilerine değindi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar da son yıllarda Diyarbakır'da hayvancılığa yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Karacadağ Kalkınma Ajansı Sekreter V. Dr. Hasan Maral ise hayvancılığın belirli projeksiyonlar çerçevesinde gelişmesi için ajansın yaptığı katkılara değindi. Maral, ajans olarak hayvancılığın gelişimi için teknik ve doğrudan destekleme projelerine desteklerde bulunduklarını ifade etti.

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü de yaptığı konuşmada, ülkemizin yem hammaddeleri ve yem katkı maddelerinde dışa bağımlı olduğunu yılda yaklaşık 3 milyon ton soya fasulyesi ithal ettiğini belirterek, hayvancılığımızın gelişmesi için ülkemizdeki üretime dikkat çekti.

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan, ülkemizde kırmızı et tüketiminin ana kaynaklarından olan koyun ve keçi yetiştiriciliğinin önemine vurgu yaptı.

Tavukçuluk sektörünün mevcut durumu hakkında bilgi veren Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Prof Dr. İskender Yıldırım, tavukçuluğun ülkemiz hayvancılık sektörü içinde en gelişmiş sektör olduğunu belirterek, tavukçuluk hakkında yapılan spekülasyonlara değindi.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Zir. Yük. Müh. Bahri Yılmaz da arıcılığın önemine değinerek ülkemizde arı yetiştiriciliğinin yaygınlaştığını ve kayıt altına alındığı ifade etti. Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Merkez Başkan Yrd. Zir. Müh. İbrahim Karakoyunlu ise ülkemizde artık iyi kalitede damızlık hayvan üretebildiklerini belirterek çok yakın zamanda ülkemizin damızlık ihtiyacını karşılama bakımından bir sorun yaşamayacağını ifade etti.

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Derneği Genel Sekreteri Dr. İsmail Mert de konuşmasında süt ve süt ürünlerinin önemine değindi. Soru cevap şeklinde devam eden çalıştay katılımcılara plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Hayvancılığın Geleceği Diyarbakır'da Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement