Hayvan Katliamlarına 'Dur' Demek İçin Yollara Çıktı - Son Dakika
Güncel

Hayvan Katliamlarına 'Dur' Demek İçin Yollara Çıktı

Hayvan Katliamlarına \'Dur\' Demek İçin Yollara Çıktı

Hayvan katliamlarına "dur" demek üzere motosikletiyle Mersin’den Azerbayca’nın Başkenti Bakü’ye gitmek için yola çıkan Hayvan hakları savunucusu Semih İğdigül Niğde’ye geldi.

21.07.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayvan katliamlarına "dur" demek üzere motosikletiyle Mersin'den Azerbayca'nın Başkenti Bakü'ye gitmek için yola çıkan Hayvan hakları savunucusu Semih İğdigül Niğde'ye geldi.

İğdigül, Niğde Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakım evinde incelemelerde bulundu.

Hayvan Barınaklarını ölüm kamplarına benzeten Hayvan hakları savunucusu Semih İğdigül, Çin'de hayvanların yendiğini ve yakıldığını, imkanı olsa Çin'e bile gİdebileceğini söyledi.

Önceki yıllar Türkiye'nin bir çok bölgesini motosikleti ile gezdiğini belirten İğdigül, "Türkiye'nin bir çok bölgesini 15 bin kilometre yaparak dolaşmıştım. 70-80 tane barınak gezmiştim. Bu sene yeni bir proje vardı motorla. Ama bu sene Bakü'ye gitmeye niyetlendim. "Neden Bakü Türkiye'de hayvanlar bitti yurtdışına mı başlıyorsun" dediler. Şuan benim imkanım olsa Çin'e giderim. Çünkü orada hayvanlar yakılıyor yeniyor. Azerbaycan'da hayvan hakları diye bir şey yok. Hayvan hakları kanunu yok. Hayvanları çok sever arkadaşlarımız, vatandaşlarımız var. Çünkü biz iki devlet bir milletiz. Onlarda da bizim gibi vicdan ve merhamet var. Türkiye'de bir yasa var 5199 sayılı hayvanları koruma yasası var. Ama uygulayan var mı çok az. Burada da kanun yok aslında. Adı var kendisi yok. Orada yapılan Olimpiyatlar öncesi bayağı bir hayvan katliamı olmuştu onları duyduk. Devlet tarafından deniliyor, belediyeler tarafından deniliyor. Ben neyin ne olduğunu pek bilmiyorum. Vatandaşlar tarafından deniliyor. Gidip orada bir araştırma yapacağım. Ben denetleme kurulu değilim. Ben sadece iki ülke arasında hayvan hakları arasında bir köprü oluşturmak istiyorum" dedi.

Hayvan Barınaklarını ölüm kamplarına benzeten Hayvan hakları savunucusu İğdigül, "Bakım evi demiyorum. Barınakta demiyorum. Bunlar birer ölüm kampıdır. Benim gözümde hep ölüm kampıdır. Ama içeride fazla bir köpek yok. Eğer köpekler alınıp kısırlaştırılıp, aşıları yapılıp küpeleri takılıp dışarıya salınıyorsa o zaman mesele yoktur. O belediye il ilçe görevini yapmıştır. Hayvanlarda kurtulmuştur dışarıdadır. Ama şu da var; götürüyorlar küpeli hayvan dışarıda bu seferde vatandaş rahatsız. Ben vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum. Kulağında küpe olan hayvandan rahatsız oluyorlar. Diyorlar ki: "bunun kulağında küpe var bu hayvan hastalıklı. Bu hayvan kuduz mu" değil arkadaşlar. Küpeli hayvan zararsızdır. Kısırlaştırılmıştır, aşıları yapılmıştır. He türlü tedavisi yapılmıştır. O küpe onun belirtisidir. Bunlardan çekinmeyin zaten bu hayvan bir tek karnının doyuracak yemek ister. Bide su ister. Ondan sonrada uzanır bir kenara yatar. Kimseye rahatsızlık vermez bunlardan rahatsız olmayın" diye konuştu.

59 yaşında gençlere örnek olmak için yolları düştüğünü ifade eden İğdigül, "Ufacık motorla o kadar yolu gitmek gelmek kolay bir şey değil. Benim yaşım 59 biraz vicdan merhamet varsa benim yaptığımda gençlere örnek olsun bir şeyler yapabilelim. Bu canlıları da yaşatmak için çaba gösterelim. Allah rızası için şu yaz gününde sıcak günlerde kapınız önünden bir kap suyu eksik etmeyin. Bu hayvanlar aç 3 gün yaşayabilirler ama susuz 8 saatten fazla yaşayamazlar" dedi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hayvan Katliamlarına 'Dur' Demek İçin Yollara Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AŞTİ'de Ramazan Bayramı Yoğunluğu
    14:20 AŞTİ'de Ramazan Bayramı Yoğunluğu

    AŞTİ'ye 5-15 Nisan 2024 tarihleri arasında 17 bin 662 otobüs giriş-çıkış yaparken, toplam 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu gerçekleşti. Bayram tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar peronları doldururken, toplam 17 bin 662 otobüs de AŞTİ'ye giriş-çıkış yaptı. Yoğunluk nedeniyle tatil öncesinde ve tatil boyunca temizlik, güvenlik, trafik gibi konularda tüm önlemler artırılırken süreç boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Yargıtay Başkanlığı Seçimi 19. Turda Sonuçlanamadı
    14:20 Yargıtay Başkanlığı Seçimi 19. Turda Sonuçlanamadı

    Yargıtay Başkanlığı için bugün yapılan seçimin 2 turundan da sonuç alınamadı. Yarın yapılacak 19. turda Mehmet Akarca ve Ömer Kerkez yarışacak.

  • Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi
    14:20 Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi

    Bursa PERDER'in yeni döneminde de başkanlığa aday olan Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden başkan seçildi. Kılıç, önümüzdeki iki yıl boyunca Bursa PERDER'in başkanlık görevini üstlenecek. Seçim öncesi geçmiş dönemin idari ve mali tablosunu açıklayan Kılıç, et fiyatlarındaki indirimin süreceğini ve yeni projelerle güçlü birlikteliği hissettirmek istediklerini belirtti.

  • Yozgat Çamlığı'nda doğaseverler ve motor tutkunları buluştu
    14:19 Yozgat Çamlığı'nda doğaseverler ve motor tutkunları buluştu

    Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen etkinlikte doğaseverler ve motor tutkunları Yozgat Çamlığı'nda bir araya geldi. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, ilin turizm potansiyelini artırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Balıkesir'de Ramazan Bayramı denetimlerinde 3 milyon TL ceza kesildi
    14:18 Balıkesir'de Ramazan Bayramı denetimlerinde 3 milyon TL ceza kesildi

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Ramazan Bayramı tatili dahil olmak üzere son bir haftada gerçekleştirdiği denetimlerde 417 aranan şahıs ve 925 araç sürücüsüne toplamda 3 milyon 232 bin TL para cezası kesti. Ayrıca, yapılan denetimlerde çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 417 şahıs yakalandı.


Advertisement