Hayvan Haklarına Dikkat Çekmek Motosikleriyle Yollarda - Son Dakika
Güncel

Hayvan Haklarına Dikkat Çekmek Motosikleriyle Yollarda

Hayvan Haklarına Dikkat Çekmek Motosikleriyle Yollarda

Mersinli 60 yaşındaki Semih İğdigül, hayvan haklarına dikkat çekmek için 2 ay önce yollara düşerek ülkenin birçok kentini turlayarak 10 bin kilometre yol yaptı.

15.09.2015 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersinli 60 yaşındaki Semih İğdigül, hayvan haklarına dikkat çekmek için 2 ay önce yollara düşerek ülkenin birçok kentini turlayarak 10 bin kilometre yol yaptı. Son olarak Çanakkale'ye ulaşan İğdigül, buradaki hayvan severlerle bir araya geldi. İğdigül, hayvanların sesi olmak için mücadele verdiğini söyledi.

Barınaklardaki hayvanların bakım sorunu ile sokak hayvanlarının durumuna dikkat çekmek için Mersin'in Erdemli İlçesi'nden üzerinde "Hayvanlar için biraz vicdan, biraz merhamet" yazılı motosikletiyle iki ay önce yollara düşen Semih İğdigül, bugüne kadar 10 bin kilometre yol yaptı. Son olarak Çanakkale'ye ulaşan İğdigül, kentteki halk bahçesinde yer alan kedi barınağında Çanakkale Hayvan Hakları Derneği kurucularından Esen Öztürk ve gönüllü hayvanseverlerle bir araya geldi.

"HAYVAN KATLİAMLARINA SON DİYORUZ"

İğdigül yaptığı açıklamada, "Hayvan katliamlarına Dur', "Hayvan katliamlarına son" demek istiyoruz. Ama 'son' diyemiyoruz. Mersin Erdemli'den yola çıktım. İç Anadolu bölgesinden Sinop'a kadar gittim. Bütün Karadeniz'i dolaşarak, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye kadar ufak bir motorsikletle hayvan hakları için koşturuyorum. Gittiğim yerlerde barınak, belediyeleri dolaşıyorum. Farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bu hayvanların dili yok. Biz bu mücadelemizde onların sesi olmaya çalışıyoruz. Hayvan katliamlarına son diyoruz" diye konuştu.

Çanakkale Hayvan Hakları Derneği kurucularından Esen Öztürk de kentte 10 yıldır hayvanların korunması için mücadele ettiklerini söyledi. Belediyeyle işbirliğine dikkati çeken Öztürk "Hayvanların korunması için belediyeden kısırlaştırma talebi, mama yardımı, hasta hayvanların bakımı için destek istiyoruz" dedi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hayvan Haklarına Dikkat Çekmek Motosikleriyle Yollarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement