Hayri İnönü'nün Eşi: Sarıgül Bizi Ölümle Tehdit Etti - Son Dakika
Güncel

Hayri İnönü'nün Eşi: Sarıgül Bizi Ölümle Tehdit Etti

Hayri İnönü'nün eşi Doç. Dr. Nazlı İnönü, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini belirterek "Çocuklarım için korkuyorum" dedi.

18.12.2014 08:13  Güncelleme: 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şişli'nin CHP'li Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşi Doç. Nazlı İnönü, Şişli Belediyesi'nde yaşanmakta olan çekişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Mustafa Sarıgül'ü kendilerini tehdit etmekle suçlayan İnönü, Sarıgül'ün "mafya tutmaktan" söz ettiğini de ileri sürdü. İnönü, "Benden çok çocuklarım için korkuyorum" dedi.

Hürriyet gazetesinden Gülden Aydın'a konuşan İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde Mantık Anabilim Dalı öğretim üyesi olan Doç. Nazlı İnönü, yaşanan sorunlar nedeniyle Mustafa Sarıgül'ü, oğlunun bu ay sonunda yapılacak olan düğününe davet etmediklerini de belirterek, "Çağırmadık çünkü bize büyük zor ve kötü anlar yaşattı. Üstelik oğullarımı ölümle tehdit etti" diye konuştu.

"EVE GİDEMEDİM"

"Mustafa Sarıgül oğullarımı tehdit etti" dediniz…

- Evet, eşimle konuştuğunda. Oğullarım ABD'de oturuyorlar. 2'si çalışıyor, 1'i okuyor. Eşim geçen ay belediyede bazı değişiklikler yapmıştı. Değişikliklerde tehdit etmiş ve oğullarımıza New York'ta 750 bin dolara mafyadan adam tuttuğunu söylemiş. Onun üzerine eşim apar topar ABD'ye gitti, çocukları bilgilendirmek amacıyla. Ve beni kaçıracağını da ima etmiş, 'Nazlı Hoca'yı aldırıyorum şimdi' demiş. Ben bir gün eve gelmedim. Eve gidemedim, başka bir yerde kaldım o gece. Devamlı arıyorlardı, telefonumu açmadım. Emir, Mustafa Sarıgül beni arıyorlar. Neredeyim, işte herhalde ne yapacaklarsa... Bizim şoförü de aradılar, ona da açmayın, dedim. Yerimi bulmasınlar diye. Ertesi akşam Hayri geldi, 'Ben yarın ABD'ye gidiyorum' dedi. Ben zaten o gün savcılığa gidiyordum, Çağlayan Adliyesi'nde durdurdu eşim beni. 'Gitme' dedi.

Neden?

- 'Panikle hareket etme, bir gün düşün. Yarın bakarız' dedi. Kendisi Ankara'daydı ve ben İstanbul'da yalnızdım. Ayrıca bana cep telefonumdan da mesaj attı Sarıgül.

Saklıyor musunuz o mesajı, duruyor mu?

- Evet. Ertesi sabah atmış. 'Benim çocuklarım uyumadılar, mutsuzlar. Seninkiler mutlu olsun...' diye bir mesaj.

Bunda bir tehdit yok...

- Evet, ama çocuklarla kel alaka... Durup dururken böyle bir mesaj atması ne alaka?

AĞZA ALINMAYACAK KÜFÜRLER

Sorunlar belediyedeki atamalardan mı kaynaklanıyor?

- Hayri, Emir Sarıgül'ün (Başkan Yardımcısı) bazı görevlerini almış. 10-12 müdürün görevini değiştirmiş. Bu da normaldir değil mi? Her belediye başkanı, kendi istediği kişilerle çalışır. Bütün kıyamet, yüzde 100 legal olan, haklı olarak yaptığı görev değişiklikleri yüzünden koptu. Hayri, değişikliklerin yapıldığı 4 Kasım Salı günü Ankara'ya gitmişti. CHP'nin grup toplantısı vardı. O akşam Sarıgül aradığında, Hayri, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü'nün yanındaymış. Açmayınca Özel Kalem'in cep telefonundan arayıp Hayri'yi istemiş. Hayri'ye ağza alınmayacak küfürler etmiş. Hayri tabii ki kapatmış telefonu yüzüne. İstenirse bunlar Özel Kalem'in telefon kayıtlarından bulunabilir.

"BUNU HAYATINLA ÖDERSİN"

Bu telefon konuşmasında mı oğullarınızla ilgili tehdit...

- Hayır. Sarıgül ertesi gün atlayıp Ankara'ya gitti. Adını vermek istemediğim bir milletvekili bir görüşme ayarlamış. O milletvekili gelmemiş toplantıya. Onun üzerine Sarıgül'le yalnız kalmış Hayri. Sarıgül, 'Cep telefonlarını dışarıda bırak' demiş. Ve işte bu tehditleri savurmuş. 'Sen benim 40 yıllık politik kariyerimi mahvedemezsin. Bunu hayatınla ödersin' demiş. Çocuklarımızla ilgili de 'Dün akşam bana 750 bin dolara mal oldu. Senin çocuklarına New York'tan mafya tuttum. Sana düğün müğün yaptırmam. Şimdi Nazlı Hoca'yı aldırıyorum' demiş. Hayri hemen beni aradı, 'Eve gitme bu akşam' diye. Böyle kötü şeyler yaşadık. Mafyavari tehditler. Bizim çocuklar Detroit'teler. Çok fakir, güvenilir bir yer değil. Aklım gitti. Düşünün, bütün olay Şişli'de birkaç müdürün yeri değişti diye.

"EMİR'İ GEÇİRMEK İSTİYOR YERİNE"

Sadece personel değişikliği mi bunun sebebi?

- Sadece personel değişikliği. Evet. Tabii yorum yapmam gerekirse çıkar ilişkileri var personelle herhalde. Demokrasilerde babadan oğula geçmez hiçbir mevki. Hele belediye başkanlığı. 15 sene belediye başkanlığı yapmış. Madem oğluna vermek istiyordu, oğlunu aday gösterseydi. Sonradan Hayri'yi zorlayıp istifa ettirip Emir'i geçirmek istiyor yerine.

Tehditten sonra eşiniz oğullarının yanına gittiğinde ABD makamlarına can güvenliğiyle ilgili herhangi bir resmî başvuruda bulundu mu? Mafyayla yüz yüze geldi mi, takip edildi mi?

- Hayır, bulunmadı. Oğlanlar işe gitmişler, Hayri yola bakmış. Arabaların içinde var mı bekleyen kimse diye. Fakat kimseyi görmemiş. Belki sadece tehdit olarak kaldı ama düşünün, çocuklarımız bizden uzak. Onları başka nasıl koruyacağız? Hayri bunu telefonda da konuşamıyor. Bizzat çocukların yanına gidip söyledi. Bir hafta kalıp döndü. Biraz olaylar da durulsun istedi.

"KANITLAYAMAM"

Bu anlattıklarınızdan sonra belki savcılık da harekete geçecek. Mustafa Sarıgül de 'Yalan, böyle bir şey olmadı' dediğinde nasıl kanıtlayacaksınız tehditleri?

- Kanıtlayamam... Sarıgül evdeki tehditte 'Cep telefonları dışarıda dursun' demiş. Ama Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalemi'nin cep telefonundaki konuşmanın kayıtları araştırılabilir. Yalanlayabilirler ama artık kamuoyu karar verecek, kimin doğru söylediğine. Demokrasiyle seçilmiş bir başkan, kaba kuvvetle düşürülmek isteniyor. Bu da demokrasiye uymaz. Partinin bir an önce harekete geçip disipline vermesi lazım.

Hayri İnönü\'nün Eşi: Sarıgül Bizi Ölümle Tehdit Etti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Hayri İnönü'nün Eşi: Sarıgül Bizi Ölümle Tehdit Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • ÇÖZÜM MÜ ARIYORSUN: ÇARE SARIGÜL 2 21 Yanıtla
  • LAZ: chp zıhnıyetıı 15 8 Yanıtla
  • ÇÖZÜM MÜ ARIYORSUN: ÇARE SARIGÜL 4 17 Yanıtla
  • laz: akp zıhnıyeti 4 16 Yanıtla
  • misafir: inönü ismi chp de sadece istismar için kulanılır çok şeyde olduğu gibi 4 7 Yanıtla
  • HODRİMEYDAN: chp alışıktır seçimle gelmişi darbe ile düşürmeye çalışmaya. . . hiç şaşırmadım . 8 2 Yanıtla
  • Guclu Aslan: yok canimm CARE SariGul yapmaz oyle seyler :)) 7 2 Yanıtla
  • niyazi şen: Sarıgül gerçeği 7 1 Yanıtla
  • gunes: hani demokrasıye inanıyordu chp liler seçimle gelen kim olursa olsun seçilmiş başkandır. onu kimse kaba kuvvetle başkanlıkta edemez demokrasi dersi veren kılıçdaroğlu bunu gün yüzüne çıkarsın adli makamlarda gerekeni yapsın 8 0 Yanıtla
  • amed: Alsana demokrasi. 7 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Antalya'da Türk Kızılay'ın binasında çıkan yangın söndürüldü
    09:41 Antalya'da Türk Kızılay'ın binasında çıkan yangın söndürüldü

    Antalya'da Türk Kızılay'ın bulunduğu binanın çatısında çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangının klimadan çıktığı ve maddi hasara neden olduğu belirlendi. Polis ve itfaiye ekipleri yangının çıkış nedenini araştırmaya devam ediyor.

  • Edirne'de köy halkı kurt nöbeti tutuyor
    09:40 Edirne'de köy halkı kurt nöbeti tutuyor

    Edirne'nin Süloğlu ilçesine bağlı Sülecik Köyü başta olmak üzere civar köylerde aç kalan kurtların köylere inip hayvanları telef etmesi üzerine köylüler silahlanarak kurt nöbeti tutmaya başladı. Kurtların köye girişi güvenlik kamerasına yansıdı. Sürülerine saldıran kurtlara engel olmak için av tüfeğiyle nöbet tutan köylüler, yetkililerden yardım talep ediyor.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Coşkusu
    09:40 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Coşkusu

    Adana'da bu sene 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda stantlar açılırken Adanalılar kendini karnaval alanına attı. Karnavala yerli ve yabancı yüz binlerce kişinin katılması beklenirken, esnafa da can suyu olması bekleniyor. Vatandaşlar stantları gezip hatıra fotoğrafı çekildi. Kebapçı ve dönerci esnafları yoğunluktan memnun olduklarını belirtti. Karnaval dolu dolu geçiyor ve herkesi bekliyoruz.

  • İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü operasyonunda DHKP-C'nin silahlı eylemlerine katılan Fehmi Oral Meşe yakalandı
    09:39 İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü operasyonunda DHKP-C'nin silahlı eylemlerine katılan Fehmi Oral Meşe yakalandı

    MİT'in koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube tarafından gerçekleştirilen operasyonda geçmiş dönemde DHKP-C'nin silahlı eylemlerine katılan Fehmi Oral Meşe yakalandı.

  • DHKP-C Sorumlusu Fehmi Oral Meşe Yakalandı
    09:37 DHKP-C Sorumlusu Fehmi Oral Meşe Yakalandı

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C sorumlularından Fehmi Oral Meşe'yi yakaladı. Operasyon, MİT'in koordinasyonunda gerçekleştirildi ve Meşe, örgütün silahlı eylemlerine katıldığı gerekçesiyle aranıyordu.

  • Çameli Belediyesi Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
    09:36 Çameli Belediyesi Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çameli Belediyesi Konferans Salonu'nda Belediye Başkanı Cengiz Arslan Başkanlığında, Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Arslan, 'Çameli'mizi ileriye götürmek için yapacak olduğumuz çalışmalarda gösterecek oldukları emekler için şimdiden teşekkür ederiz' dedi.

  • Melikgazi Belediyesi Salon Sporları Merkezi Projesi
    09:36 Melikgazi Belediyesi Salon Sporları Merkezi Projesi

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Salon Sporları Merkezi projesi ile sporu ve sporcuyu destekleyecek bir projeye daha imza atıyor. Proje sayesinde spor kulüpleri yer aramak zorunda kalmayacak ve gençlerin sağlıklı bir ortamda spor yapmaları sağlanacak.

  • Birlikte büyüyen koyun ile köpeğin kıyasıya mücadeleye sahne olan oyunları izleyenleri gülümsetti
    09:35 Birlikte büyüyen koyun ile köpeğin kıyasıya mücadeleye sahne olan oyunları izleyenleri gülümsetti

    Gümüşhane'de yaşayan Adil Bilgin'in 'Pamuk' isimli koyunu ve 'Boncuk' isimli köpeğinin kıyasıya mücadeleye sahne olan oyunları izleyenleri gülümsetti. Birlikte büyüyen ve her anı birlikte paylaşan koyun ile köpeğin birbirleriyle oyunları ise kıyasıya mücadeleye sahne olurken, koyunun köpeği uzaklaştırma çabası izleyenleri gülümsetti. Adil Bilgin, hayvanların birbirlerine çok yakın olduğunu ve birlikte büyüdükleri için bambaşka bir güzellikleri olduğunu belirtti.

  • Harmancık Belediyesi, kırsal mahallelerden gelen kadınlara hizmet verecek
    09:33 Harmancık Belediyesi, kırsal mahallelerden gelen kadınlara hizmet verecek

    Bursa'nın Harmancık ilçesinde bulunan belediyeye ait kafeterya, çarşamba günleri kırsal mahallelerden pazar alışverişi için gelen kadınlara hizmet sunacak. Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan, Çardı Mahfel Kafeteryası'nın çarşamba günleri kadınlara ücretsiz çay servisiyle hizmet vereceğini duyurdu.

  • 27 yıllık harik ustasından alternatif üretim
    09:32 27 yıllık harik ustasından alternatif üretim

    Bitlis'te 27 yıldır harik sanatıyla uğraşan Haydar Yılmaz, büyük boy hariklere alternatif olarak süs eşyası ve hediyelik mini harik üretimi yapıyor. Yıllardır bu sanatı yaşatmak için mücadele veren Yılmaz, destek bulamadığını belirtiyor. Mini hariklerin piyasasını oluşturmayı hedefleyen Yılmaz, bu sayede atölyesinde istihdam sağlamayı amaçlıyor.


Advertisement