Hayko Cepkin'den darp cezasına ilginç açıklama - Son Dakika
Magazin

Hayko Cepkin'den darp cezasına ilginç açıklama

Hayko Cepkin\'den darp cezasına ilginç açıklama

Ünlü Rockçı Hayko Cepkin, Beyoğlu'nda bar çıkışında bir kadını darp ettiği iddiasıyla ceza aldı. Hayko Cepkin kararın açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

01.12.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşte, Hayko Cepkin'in o açıklama!

Müvekkilimiz Hayko Cepkin , takribi 2 yıl önce bir bar çıkışında,hiç tanımadığı bir bayan ve beş kişi tarafından IRK ve DİNİ duyguları hedef alınarak saldırı ve tacize uğramıştır.Bayan aşırı sarhoş olup yaşanan arbedede yere düşmüş ve hafif derecede yaralanmıştır.

Bunun üzerine bayanın avukatı olduğunu söyleyen bey müvekkilimin eski menajeri ile görüşme talep etmiş ve resmen şantaj yaparak para istemiştir.Teklifin kabul edilmemesi üzere taraflar karşılıklı olarak Savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardır.

Suç, hakaret , sövme , şantaj ve darp tır.

Dava sonuçlanmış ve her iki taraf adli para cezasına mahkum edilmiştir.

Dolayısiyle ,Yargılamaya konu olay, kadına karşı şiddet değil, bu yüzyılda kimse tarafından tasvip edilmeyecek bir tutumla, Türkiye'deki azınlıklara yöneltilmiş hakaret,sövme ve ırkçı saldırıdır.

Ancak Basına da yer alan Haberler tamamen çarpıtılmış, Müvekkilim Hayko Cepkin'in üzerinden,haksız yere popüler söylem olan kadına karşı şiddet başlık yapılarak algı yönetimi oluşturularak , Müvekkilimin toplumdaki imajı baltalanmaya çalışılmakta, Mahkeme kararında da belirtildiği üzere tahrik altında yapmış olduğu basit yaralamaya giren fiilden dolayı durum, farklı platformlara taşınarak rant yaratılmaya çalışılmaktadır.

Kaldıki;Anılan bu fiil basında yer aldığı gibi kafa atma, yumruk atma gibi bir fiil olmayıp, iki tarafın ve çevredekilerin müdahil olduğu bir arbede sırasında meydana gelmiş basit yaralamadan ibarettir.

Önemle belirtilmesi gereken ve en üzücü olay ;Basına verilen CD görüntülerindeki kafa atıldığı iddia edilen kişi Müvekkilin dostu,arkadaşı olan bir hanımefendi olup,bu görüntünün basında "kadına karşı şiddet" olgusu altında yer bulmasıdır. Bu hususta, davanın tarafı olmayan ve tanık sıfatıyla dinlenen S. Z. isimli hanımefendinin Mahkemede vermiş olduğu beyanı "…arbede sırasında ben Hayko ile çarpıştım … Hayko Cepkin bana vurmadı…" biçimindedir. Bu hanımefendi ile Müşteki Sanık farklı kişilerdir.

Durum bundan ibaret olmasına rağmen karar farklı yönlere çekilerek, hem "kadına yönelik şiddet" karşısındaki toplumun duyarlılığı ve mücadelesi zedelenmekte, hem de Müvekkilimin uğradığı ırkçı saldırının üstü kapatılmaya çalışılmaktadır

Müvekkilim aksine her türlü şiddete ve ayrımcılığa karşı olduğunu her plartfomda dile getirmiş ve destek vermiştir.

Yargılamaya konu olmuş bu olayın farklı yorumlamalar ve görüntülerin farklı değerlendirilmesi suretiyle Müvekkilim üzerinden suçlamalara girişilmesi, hem yeni albüm çalışmaları içinde olan Müvekkilimin kariyerine hem de "kadına yönelik şiddet" karşısındaki mücadeleye zarar vermektedir. Yanlış anlaşılmanın önüne geçmek maksadıyla işbu basın açıklamasını yapma zarureti doğmuştur. Saygıyla Kamuoyuna duyurulur.

Hayko Cepkin Vekili
Av. Talat Güneş

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Magazin Hayko Cepkin'den darp cezasına ilginç açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement