Haydarpaşa Numune'de Tuvaletleri Hastalar Temizliyor - Son Dakika
Güncel

Haydarpaşa Numune'de Tuvaletleri Hastalar Temizliyor

İstanbul'un en büyük hastanelerinden Haydarpaşa Numune'de, tuvaletlerin hastalara temizletildiği ortaya çıktı. Skandal, Bakanlığa şikayet edildi; ama sonuç yok.

19.09.2014 10:22  Güncelleme: 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da Anadolu yakasının en büyük hastanelerinden biri olan Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Fizik Tedavi Rehabilitasyon bölümünde sağlık skandalı yaşanıyor. Üstelik depreme dayanıksız olan binada yatılı fizik tedavi hastalarının bulunduğu katın duvarları, kirişlerdeki paslı demirler görülecek şekilde dökülüyor. Hastanede yeterli temizlik de yapılmıyor, tuvaletlerin temizliği bölümde yatan hastalara emanet. Tuvaletlerin temizlenmediğini, bu nedenle temizliklerini kendileri yaptıklarını söyleyen hastalar, sağlıklarından endişe duyuyor. Binadaki kirişlerin durumunu görüştüğümüz doktorlar ise bu bölümde deprem güçlendirilmesi yapılmadığını ve yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını ifade ediyor. Hastane doktorları Sağlık Bakanlığı'na konuya ilişkin defalarca şikayet dilekçesi yazmış ancak herhangi bir yanıt alamamışlar.

YENİLENMEYİ BEKLİYOR

Türk Tabipler Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde 22 yıl çalışmış olan Doktor Hüseyin Demirdizen, hastanede yaşananları anlattı. 15 yıldır yenilenme çalışmalarının sonuçlanamadığını belirten Demirdizen şöyle konuştu; "Hastanenin Acil Servis binası ve yeni yapılan poliklinikler dışındaki alanlar yenilenmedi. Buralar deprem riski taşıyor. Hastanenin yenilenmesi açısından Sağlık Bakanlığının projeleri var. Bir kısmının ihalesi de yapıldı ama bir türlü projeler başlamadı."

Taraf gazetesine konuşan Demirdizen, hastanedeki hijyen sorununa ilişkin de şunları söyledi: "Taşeron şirketlere bağlı çalıştırılan temizlik, yemek, güvenlik görevlileri çok ciddi bir performans baskısı altında çalışıyor. Burada mümkün olduğu kadar az sayıda insana çok sayıda iş yaptırmaya çalışıyorlar. Çalışma koşullarının güvensizliği, malzemelerin yetersizliği gibi pek çok durum göz ardı ediliyor."

SÜRÜLMEKTEN KORKUYOR

Haydarpaşa'da gözle görülen bu sıkıntıların birçok devlet hastanesinde var olduğunu söyleyen Demirdizen: "Her bir hastane bağlı bulunduğu kamu hastane birliğinin CEO'su tarafından gelir durumuna, kapasitesine ve personel durumuna göre sınıflandırılmış durumda. Hastane yöneticilerinin kendi koltuklarını koruyabilmek için bu sınıfı korumaları ya da hastaneyi bir üst sınıfa geçirmeleri gerekiyor. Yöneticilerin baskısı nedeniyle hekimler bu gibi sağlık riski, hizmet riski konularını konuşamıyorlar. Konuşanlar açığa alınıyor ya da sürülüyor" dedi. (Kaynak: Taraf)

Haydarpaşa Numune\'de Tuvaletleri Hastalar Temizliyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Haydarpaşa Numune'de Tuvaletleri Hastalar Temizliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • baksen: Yakinda sokaklara yapar millet bastaki arap hayrani yaa beter olun beter makarnaci toplulugu 7 3 Yanıtla
  • İşsiz Vatandaş: AKP nin Sağlık skandallarından biri daha. . ne beklenebilir ki, Genel Sağlık Sigortası (GSS) adı altında, topladıkları paraların hepsi haramdır. Vatandaş yeni yeni uyanıyor. . . Bu topladıkları paraları emeklilik primi diye ödediğini zanneden AKP seçmeni var, kandırılmış insancıklar daha bunun hesabı da verilecek. Vatandaşın duygularıyla oynadınız. 9 0 Yanıtla
  • baksen: Yakinda sokaklara yapar millet bastaki arap hayrani yaa beter olun beter makarnaci toplulugu 6 2 Yanıtla
  • nadir: Eminim bu site de yazan arkadaşların bir çoğu halen daha evinde hastası ve yaşlısı olduğu halde onun bakımını ve hizmetini yapamayacak kadar insani duygulardan uzak ve burada; içindeki edinilmişliği hizmet sayacak kadar da kalbi kapanmış kişilerdir. Gerçekçi olalım biraz . . 1 1 Yanıtla
  • Ahmet: Bu hastanede gozlemledigim tasoron islerine cok baski yapiyorlar ve onlari her ise kullaniyorlar temizlik iscileri temizlik disinda cok islere maruzkaliyor lar . Baska hastanelerde ozellikle askeri hastenelerde temizlikci elemanlar ayri hasta bakici olanlar ayri ve heryeri daha temiz ve tertipli herkez duzenli isi yapiyorlar . Calisanin arkasinda kimseler durmuyor sadece isi olmayan isleri yaptiriyorlar insanlara 1 0 Yanıtla

Advertisement