Hayati Vasfi Taşyürek, Doğduğu Mahallede Anıldı - Son Dakika
Yerel

Hayati Vasfi Taşyürek, Doğduğu Mahallede Anıldı

Afşin ilçesinde 26 yıl önce hayatını kaybeden halk ozanı Hayati Vasfi Taşyürek için anma etkinliği düzenlendi.

21.05.2015 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afşin ilçesinde 26 yıl önce hayatını kaybeden halk ozanı Hayati Vasfi Taşyürek için anma etkinliği düzenlendi.

Tanır Ayrendede Parkı'nda, Afşin Anadolu Lisesi, Tanır Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Tanır Ortaokulu tarafından "Hayati Vasfi Taşyürek, Hayatın Rengi" konulu anma etkinliği düzenledi.

Afşin'in Türkiye'de tanınmasını sağlayan, Türk edebiyatına ve Türk kültürüne önemli katkıları olan Hayati Vasfi Taşyürek, doğduğu mahallede düzenlenen etkinlikle anıldı. Etkinliğe katılan sevenlerini usta şairin ağaçlarda asılı eserleri karşıladı.

Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, burada yaptığı konuşmada, Afşin'e ve Türkiye'ye malolmuş en büyük değerlerden biri olan Hayati Vasfi Taşyürek'i anma etkinliğinde bir arada olmanın önemini anlattı.

Afşin Kaymakamlığı olarak, "Proje Kenti Afşin" çalışması kapsamında amaçlarının, gençlerin bölgede yetiştirmiş olduğu şairlerini, ozanlarını bilmeleri, tanıması ve onlar hakkında fikir sahibi olmaları olarak değerlendiren Aksoy, şunları kaydetti:

"Afşin genelinde yapmış olduğumuz projelerle ünlü ozanlarımızı ve şairlerimiz gençlerimizin daha çok tanıdığına inanıyorum. Afşin'de bu toprağın acılarına, dertlerine, özlemlerine ve sevinçlerine sazlarıyla, sözleriyle tercüman olmuş önemli değerlerin oldu. İlçemizde, Aşık Mahzuni Şerif'i ve Hayati Vasfi Taşyürek'i  anma etkinliği, Aşık Yener'i anma ve tanıma etkinliği okullarımız tarafından düzenlendi. Bu değerlerimiz yaşadıkları bu toprakların anlatmak istediklerine sazlarıyla ve sözleriyle tercüman olmuş büyük değerlerimizdir. Rahmete gitmiş bölgemizin önemli değerlerine Allah'tan rahmet diliyorum. Yaşayan değerlerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum."

Afşin Belediye Mehmet Fatih Güven ise Hayati Vasfi Taşyürek'in tüm Türkiye'nin yakından tanıdığı önemli bir değer olduğunu belirtti.

Gelenek ve göreneklerin savunucusu, hasret ve vatan şiirlerinin ünlü şairi Hayati Vasfi Taşyürek'i doğduğu bu topraklarda anmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Güven, "Aramızdan çıkan, bu topraklardan beslenerek gördüklerini kağıda dökmüş ve sadece Tanır'ın, Afşin'in, Kahramanmaraş'ın değil tüm Türkiye'ye malolmuş ulusal bir değerimizdir. Başka insanlarla bir araya geldiğimizde bana Afşin'i anlat dediklerinde Hayati Vasfi Taşyürek diyorum, Aşık Mahzuni Şerif diyorum, Aşık Ahmet Yener diyorum. Çünkü bu insanlar yaşadıkları yerleri o kadar güzel anlatmış ki, bizlere de bu değerleri anlatmak kalıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Afşin Anadolu Lisesi, Tanır Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Tanır Ortaokulu öğrencileri tarafından Hayati Vasfi Taşürek'in şiirleri, birbirinden farklı piyeslerle can buldu.

Etkinliğe, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, Afşin İlçe Emniyet Müdürü Recep Emol, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, AK Parti Kahramanmaraş milletvekili adayı İlker Çitil, Belediye Başkan Yardımcısı Nusrat Karataş,  okul müdürleri ile öğrenci ve  vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayati Vasfi Taşyürek, Doğduğu Mahallede Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement