Havalimanları İstanbul'da Buluşacak - Son Dakika
Güncel

Havalimanları İstanbul'da Buluşacak

Havalimanları İstanbul\'da Buluşacak

Türkiye'de havacılığın büyümesine alt yapı sunan ve dünyaya model olan havalimanı işletmeciliği 12 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak toplantıda masaya yatırılacak.

01.04.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de havacılığın büyümesine alt yapı sunan ve dünyaya model olan havalimanı işletmeciliği 12 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak toplantıda masaya yatırılacak.

Avrupa ve Orta Asya'dan çok sayıda havalimanı yetkilisinin de katılacağı toplantıda, Türkiye'nin dünyaya model olan terminal inşaat ve işletmeciliği konusundaki tecrübeleri uluslararası arenada tanıtılacak.

World Airport Show Türkiye toplantısında amaçlarının edinilen tecrübelerin paylaşılması olduğunu söyleyen organizatör Super Event şirketinin Genel Müdürü Yalçın Avcı, "Türkiye'de Antalya ile 1999'da başlayan süreçte havalimanı inşaatı, terminal işletmeciliği konusunda bir dünya markası haline geldi. Örneğin TAV Havalimanları Holding, Atatürk Havalimanı'ndan sonra farklı ülkelerde havalimanları inşa etti. İşlettiği terminal sayısı 14'e ulaştı. Gelişmeler çevre ülkeler tarafından dikkatle izleniyor" dedi.

Almanya'dan Kazakistan'a, Rusya'dan Umman'a kadar geniş bir coğrafyaya hitap ettiklerini söyleyen Yalçın Avcı, World Airport Show Türkiye'de havalimanı işletmecileri sektörle bire bir görüşmeler ve toplantılar yapacağını belirtti.

İLK KEZ DÜZENLENECEK

Bölgede farklı toplantıların yapıldığını ancak Türkiye'nin tecrübelerini aktaracağı bir toplantının ilk dez düzenlendiğini belirten Yalçın Avcı, "Havalimanı sektörüne baktığınız zaman Dubai'den Frankfurt'a kadar olan coğrafyada bu tür bir eksiklik var. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından desteklenen organizasyonda hedefimiz 5 yıl içinde bu toplantıyı dünyanın önde gelen havalimanı toplantılarından biri haline getirmek" diye konuştu. Wyndham Grand Hotel'de yapılacak toplantının önce sürekli hale getirilmesi arkasından da başta Rusya, Azerbaycan ve Kazakistan olmak üzere bölgesel toplantılarla büyütülmesi planlanıyor.

HANGİ KONULAR ELE ALINACAK

Toplantıya konuşmacı olarak DHMİ Genel Müdürlüğü'ne atanan Serdar Hüseyin Yıldırım, Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve TAV Havalimanları Holding CEO'su Sani Şener katılacak. Ele alınacak konularda terminal işletmeciliğinden havalimanı özelleştirmesine geleceğe bakış, terminal yapımı ve operasyonunda Türkiye modeli, havalimanlarında daha hızlı operasyon gibi konular ele alınacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Havalimanları İstanbul'da Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement