Havacılık Festivali" Düzce'de Başladı - Son Dakika
Yerel

Havacılık Festivali" Düzce'de Başladı

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde düzenlenen "Havacılık Festivali" başladı.

15.08.2015 20:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde düzenlenen "Havacılık Festivali" başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Düzce Valiliği, Gölyaka Kaymakamlığı, Gölyaka Belediyesi, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu, Türkiye Hava Sporları ve Martı Havacılık Kulübü tarafından gerçekleştirilen festivale yaklaşık 400 sporcu katıldı.

Sporcular, 970 rakımlı Bakacak köyü mevkisinden atlayarak yamaç paraşütü yaptı.

Düzce Martı Hava Sporları Derneği Başkanı Zeynep Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin bu yıl ilk kez gerçekleştirildiğini söyledi.

"Düzce'de böyle bir hava parkının olabileceğine inandık" diyen Kara, Türk Hava Kurumu ile bir protokol yaptıklarını belirtti.

Bölgenin kuzey rüzgarlarına doğru konumlandığını anlatan Kara, "Burası güneyde bir tepe ve sıra dağlar şeklinde. Buradan kalkan bir paraşütçü, çok iyi termik yakalayabilir, 5 bin metreye çıkabilir. Buradan Ankara'ya kadar yamaç paraşütü yapabilir ve rekorlar kırabilir. Böyle bir alana sahibiz" şeklinde konuştu.

Festivalin gerçekleştirildiği alanı eğitim sahası olarak kullanacaklarını ifade eden Kara, şunları kaydetti:

"Biz Düzce Martı Hava Sporları olarak burada bu festivali ilk defa yapıyoruz. Bu tabiki her yıl şampiyonalar ve yarışmalar bazında devam edecek. Uzun mesafe yarışmaları istiyoruz. Bunun için de gereken başvuruları yaptık. Hem ulusal hem de uluslararası yarışmalar düzenleyeceğiz. Burada ayrıca bir eğitim merkezi yapma planımız var. Burası havacılıkla ilgili sporseverlerin eğitim alabileceği bir yer haline gelecek."

Festival kapsamında ayrıca, microlight, ultralight, gyrocopter, paramotor, yelken kanat, yamaç paraşütü, serbest paraşüt, planör, mosquito, model uçak, model helikopter, multicopter uçuşları da gerçekleştirildi.

Festival, yarın sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Havacılık Festivali' Düzce'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement