Birleşik Arap Emirlikleri, Rus Savaş Uçağının Düşürülmesini Kınadı - Son Dakika
Güncel

Birleşik Arap Emirlikleri, Rus Savaş Uçağının Düşürülmesini Kınadı

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan, Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesini kınadı.

30.11.2015 22:41  Güncelleme: 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rus-BAE ortak bakanlık komitesi toplantısı açılışında konuşan Abdullah bin Zayid'in "başta Sina Yarımadası'nda düşen Rus yolcu uçağı ve Suriye'de Türkiye tarafından düşürülen Rus jeti olmak üzere, ülkesinin, son zamanlarda farklı ülkeleri vuran saldırıları kınadığı" belirtildi.

10 KEZ UYARILMIŞTI

Söz konusu toplantıda Rus Ticaret ve Endüstri Bakanı Denis Manturov'un da bulunduğu ifade edildi. Türkiye-Suriye sınırında Türk hava sahasını, 5 dakika içinde 10 kez uyarılmasına rağmen ihlal eden SU-24 tipi savaş uçağına angajman kuralları çerçevesinde bölgede devriye görevinde bulunan iki Türk F-16 uçağı müdahalede bulunmuştu. Rusya, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında Suriye'nin Bayırbucak bölgesine düşen uçağın kendisine ait olduğunu açıklamış, NATO, uçağın hava ihlali yaptığına ilişkin Türkiye'nin paylaştığı bilgilerin doğruluğunu teyit etmişti.

ANGAJMAN HATIRLATILMIŞTI

Ekim ayı başında da Rusya'ya ait savaş uçakları Türk hava sahasını ihlal etmiş, Rus yetkililer olayın ardından özür dileyerek benzer durumların tekrarlanmayacağını bildirmişti. Türkiye ise hava sahası ihlallerine askeri karşılık verilmesini içeren angajman kurallarının uygulanacağı uyarısını yinelemişti.

Birleşik Arap Emirlikleri, Rus Savaş Uçağının Düşürülmesini Kınadı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Birleşik Arap Emirlikleri, Rus Savaş Uçağının Düşürülmesini Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • turkmen: Bunlarda anlamışlar bizi teröristlerin yöbettiğini. 16 23 Yanıtla
  • Firatin su akar: Bu petrol elbet birgun bitecek !!!!! 30 1 Yanıtla
  • azül: Kınaya na degil. Kına da na lafım 6 5 Yanıtla
  • Bursa: Bunlar varya bunlar Hala OSMANLI yı hasmedemiyorlar..... 8 1 Yanıtla
  • kardeş: 1.dünya savaşında da arkamızdan vurdunuz la şeref yoksunlari misirda kanal taarruz savaşında bu hainler bize silah sıkıp ıngilizleri destekleyen adamlar başka ne beklenir halifeligi ellerinden aldığımızdan beri bunlar bize düşman 8 0 Yanıtla
  • Son mohikan: Bu Arap'ların işi bu hainlik 6 1 Yanıtla
  • Gurbetci: Cakallar nasil muslumansiniz lan siz 4 1 Yanıtla
  • Halil ali: Menfatçi yahudi piyonu 5 0 Yanıtla
  • azül: Kınaya na degil. Kinada na lafım. 4 1 Yanıtla
  • dddd: Ne desek boş.arab işte 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: Ölen ya da Yaralanan Yok
    20:48 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: Ölen ya da Yaralanan Yok

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı. Olayda 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi.

  • Gaziantep Şehidi Emirhan Şimşek'in Adı Okulda Yaşatılacak
    20:48 Gaziantep Şehidi Emirhan Şimşek'in Adı Okulda Yaşatılacak

    Gaziantep'te yaşanan kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı, memleketi Hatay'ın Belen ilçesindeki lisede yaşatılacak. Belen Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin adı 'Belen Şehit Emirhan Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi' olarak değiştirildi. Şehidin ailesi, adının okula verilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

  • Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor
    20:45 Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor

    Tokat depreminin Yozgat'ın Yelten Köyü'nde neden olduğu hasar, depremin boyutunu gözler önüne serdi. Yozgat'a bağlı Kadışehri, Çekerek ve Aydıncık ilçelerine bağlı yaklaşık 30 köyde hasar meydana geldi. Yaralanma ve ölüm olmazken, 147 ev, 15 ahır ve 5 camide hasar oluştu. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.


Advertisement