Hattatlardan İhh Yararına Sergi - Son Dakika
Yerel

Hattatlardan İhh Yararına Sergi

Hattatlardan İhh Yararına Sergi

Eskişehir Vel-Kalem Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneği tarafından İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği yararına hüsn-i hat sergisi düzenlenecek.

12.04.2014 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Vel-Kalem Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneği tarafından İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği yararına hüsn-i hat sergisi düzenlenecek.

20 Nisan Pazar günü açılışı gerçekleşecek olan sergi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Eskişehir Vel-Kalem Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Seyhan Fidan "100 Eser, Bir Gönül Hüsn-i Hat" adlı sergi ile elde edilen geliri İHH İnsani Yardım Derneği'ne bağışlayarak kimsesizlere, yardıma muhtaçlara ve yetimlere yardım etmeyi amaçladıklarını belirtti. Bu kapsamda Kütahya Vav-Der tarafından düzenlenen sergiden elde edilen gelirin de İHH İnsani Yardım Derneği'ne bağışlandığını ifade eden Fidan, "Eskişehir'de düzenlenecek olan ve bundan sonra Bursa'da Bab-ı Nun Derneği çatısı altında gerçekleşecek olan sergi zinciri dördüncü kez de İstanbul'da ve Ankara'da devam edecektir. İstanbul'dan gelerek Eskişehir'de hüsn-i hat sanatına büyük katkıda bulunan Hattat Mahmut Şahin hocamız bu serginin de koordinatörlüğünü üstlenmiş durumdadır. Kütahya'daki sergide olduğu gibi Eskişehir'deki serginin de düzenlenmesinde, eserlerin seçilmesinde, talebelerin yazmış olduğu eserlerin kontrolünün yapılmasında çok büyük bir emek harcanmıştır" dedi.

Öte yandan Vel-Kalem Derneği'nin yetiştirdiği hattatlar Emre Özdemir, Çetin Avcı, Bedri Altan, Mehmet Bayram, Hasan Yige, Halil Karaca, Serap Tepedelen, Nesrin Uzar, Zeynep Kuşan, Şule Keskin, Gülay Keskin, Serap Hoşgör, Nilüfer Çelik ve Gülçin Yanarsoy'un da eserleriyle sergiye katkıda bulunduklarını kaydeden Fidan, şöyle devam etti:

"Bu sergimizin özelliği, hattat arkadaşlarımızın bu yazıları hiçbir karşılık gözetmeksizin hazırlamaları, ebruları, tezhipleri ve diğer harcamaları kendileri karşılamaları, tamamen hayır amaçlı olarak organize etmeleridir. Eskişehir halkının da bu sergimize ilgi göstermelerini, bu eserleri mümkün oldukça satın alarak İHH'nın daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmasında vesile olmalarını bekliyoruz. "100 Eser, Bir Gönül Hüsn-i Hat" sergimizin Eskişehir'imize, ülkemize ve tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyoruz."

Eskişehir İHH Sorumlusu Musa Karadaş ise, derneğin hibe ettiği 100 eserden elde edilecek gelirin Eskişehir'de yetim ve mültecilerin yanı sıra, Suriye'deki yardıma muhtaç çocuklara da gönderileceğini kaydetti. Vel-Kalem Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneği'ne teşekkür eden Karadaş, Odunpazarı Tiryakizade Süleyman Ağa Camii'nin altında bulunan sergi salonunda ziyarete açılacak olan serginin, 20-30 Nisan tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacağını sözlerine ekledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hattatlardan İhh Yararına Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement