Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika
Güncel

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı

Meclis üyelerinin yoklamasıyla başlayan toplantıya mazeret bildirerek katılmayan üyelerin mazeretleri kabul edildi ve saygı duruşunun ardından toplantıya geçildi.

14.10.2014 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAŞKAN SAVAŞ "Spora ve gençlere verdiğim önemi bilmeyen yoktur"
Ekim ayı gündem maddelerine geçilmeden AKP Grubu'ndan Grubunun verdiği önerge okunup değerlendirildi. Önergede; "İlimiz takımlarından Dörtyol Gençlerbirliği Spor Kulübü ve Reyhanlı Spor Kulübü'ne bir üst lige çıkmalarından dolayı spora teşvik anlamında her birine ayrı ayrı maddi olması yönünde yardımda bulunmanızı istiyoruz."Bu önergenin değerlendirilmesinin ardından oturumu yöneten HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş : "İkisi süper lig beşi de ikinci liglerde olan takımlarımıza destek bulduğumuz gibi bu iki takımımıza da destek buluruz. Benim spora ve gençlere verdiğim önemi bilmeyen yoktur.1500 sporcumuz var. Spor tesislerimizin yapımı devam ediyor.Yakında da Esentepe'ye güreş alanı yapacağız."diyerek bu konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdi.
İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ve Mali Hizmetler Daire Başkanlığı'nın sunmuş oldukları teklifler incelenip oylandıktan sonra ilgili komisyonlara havale edilmesi kararlaştırıldı.
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 10.09.2014 tarihli toplantısında 114 ve 115 nolu kararlarla kabul edilen Hatay ili sınırları içinde bulunan Karayolları Genel Müdürlüğü'nün görev, yetki ve sorumluluğu dışında kalan yolların yetki alanlarının belirlenmesi ve park,bahçe ve yeşil alanların yetki alanlarının belirlenmesi hakkındaki maddelerin görüşülmesinde AKP Grup Başkan Vekili Av. Mustafa Özpolat:" Biz bir önceki toplantıda aldığımız kararın arkasındayız."diyerek görüşlerini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi adında konuşan Genel Sekreter Remzi Oğuz Yılmaz:"Bu problem İstanbul ve Bursa Büyükşehir Belediyeleri dışındaki tüm büyükşehir belediyelerinin ortak sorunu. Gerekirse her ilçe kendine ait bir kıstas koysun.Tüm ilçe belediye başkanları ve büyükşehir belediye başkanı bir araya gelip ortak bir karar alsın."dedi.

BAŞKAN SAVAŞ "Hatay halkının hepsine eşit bir şekilde hizmet etmek istiyoruz"

Konu hakkında konuşan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş:"Biz Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerimiz için çalışma yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Onbeş ilçemiz için ihaleler yapıldı.Hangi ilçemiz için ne kadarlık ihale çıktıysa hepsi paylaşılacak.Biz gerek alt yapı gerek yolların yapımı gerekse yeşil alanlar için işimize dört elle sarıldık.Hatay halkının hepsine eşit bir şekilde hizmet etmek istiyoruz.Tüm ilçe belediye başkanlarının önerilerine açığız.Üstümüze düşen her neyse zaten yaparız."dedi.

Bu konularla ilgili maddeler HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından bir daha değerlendirilip görüşülmek üzere Ulaşım,Çevre,Sağlık ve Hukuk Komisyonu'na gönderilmesine karar verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement