Hasta Kızı İçin Yasa Değiştirtti, Mobbing Davasını AİHM'e Götürdü - Son Dakika
Güncel

Hasta Kızı İçin Yasa Değiştirtti, Mobbing Davasını AİHM'e Götürdü

Hasta Kızı İçin Yasa Değiştirtti, Mobbing Davasını AİHM\'e Götürdü

İzmit'te 2004 yılında kızı 7 yaşındaki Esin Köse'ye yurt dışında ilik nakli yapılabilmesi için verdiği büyük mücadeleyle yasanın değiştirilmesini sağlayan Ahmet Köse, çalıştığı şirkete karşı açtığı ve kaybettiği mobing davasında iç hukuk yolları tükenince Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurdu.

21.02.2015 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit'te 2004 yılında kızı 7 yaşındaki Esin Köse'ye yurt dışında ilik nakli yapılabilmesi için verdiği büyük mücadeleyle yasanın değiştirilmesini sağlayan Ahmet Köse, çalıştığı şirkete karşı açtığı ve kaybettiği mobing davasında iç hukuk yolları tükenince Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurdu.

İzmit'te Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yan kuruluşu olan İzaydaş'ta mühendis olan Ahmet Köse, 11 yıl önce kızı Esin'de saptanan hemotolojik hastalığın tedavisi ve ilik nakli yapılabilmesi için, o tarihteki Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mevzuat uygun olmadığından yurt dışına gönderemedi. Ahmet Köse, başlattığı mücadeleyle Emekli Sandığı sigortalıları gibi SSK'lılara da bu hakkın tanınması için TBMM'nin yasa değişikliğini yapmasını sağladı. Böylece 'Esin Yasası' denilen yeni düzenlemeyle SSK'lılara da yurt dışında bu tedavi olanağı sağlandı.

Esin Köse bu sayede gönderildiği Almanya'da bir dizi kontrollerden sonra 23 Nisan 2005 tarihinde Frankfurt Goethe Üniversitesi'nde gönüllü bir Alman öğretmenden alınan kemik iliğinin nakledilmesi ile sağlığına kavuştu.

MOBİNG DAVASINI KAYBETTİ

Ahmet Köse, ağır operasyonlar geçiren kızı Esin'in tedavisi sırasında, daha önce kullanmadığı izinleri aldı, ardından refakatçi izni kullandı, rapor aldı. Ancak performans düşüklüğü gerekçesiyle İzeydaş, Ahmet Köse'nin görev yerini sık sık değiştirdi, evi İzmit'te olmasına rağmen Gebze'de görevlendirdi, 2008 yılında da raporlu olduğu halde iş akdini feshetti.

Ahmet Köse, açtığı işe iade davasını kazandı ancak özel statüdeki İzeydaş bu kararı uygulamadı. Bunun üzerine emekli olan Ahmet Köse, 2009 yılında Kocaeli İş Mahkemesi'nde mobbing davası açtı. Mahkeme davayı reddetti, Yargıtay'da bu kararı onayınca Ahmet Köse, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkını kullandı, oradan da sonuç alamadı.

Şimdi mobbing davasını AİHM'ye taşıyan Ahmet Köse, "2004 yılından başlayarak SSK yönetime karşı açtığım 8, İzaydaş'a karşı 3 davayı kazanmıştım. İlk kez mobbing davasını biz burada kaybettik. Yargıtay da mahkeme kararını onadı. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundum. Yapılan ilk incelemede Anayasa Mahkemesi raportörleri tarafından kapsam dışı bulunduğuna dair bir karar geldi. Onun üzerine de AİHM başvurduk. Bugün itibariyle başvuru dosyalarımız teslim edildi" dedi. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hasta Kızı İçin Yasa Değiştirtti, Mobbing Davasını AİHM'e Götürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kadıralak Yaylası'nda doğa gezisi düzenlendi
    16:49 Trabzon'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kadıralak Yaylası'nda doğa gezisi düzenlendi

    Trabzon'da faaliyet gösteren doğa ve spor dernekleri üyeleri, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kadıralak Yaylası'na doğa gezisi düzenledi. Yaylada yürüyüş yapan katılımcılar, fotoğraf çekti. Tonya Kaymakamı Adem Eser, yaylanın tanıtımını yapmaya çalıştıklarını belirtirken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan ise turizmin ekonominin büyük bir kısmını oluşturduğunu vurguladı.

  • Fatih'te Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze Saldırılarını Protesto Etti
    16:48 Fatih'te Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze Saldırılarını Protesto Etti

    Fatih'te bir araya gelen sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi.

  • Kastamonu'da Fırtına Sebebiyle Binaların Çatıları Uçtu
    16:46 Kastamonu'da Fırtına Sebebiyle Binaların Çatıları Uçtu

    Kastamonu'da etkili olan fırtına sebebiyle bazı binaların çatıları uçtu. Bir binanın çatısının uçma anı ise vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

  • Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü
    16:43 Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü

    Uşak'ta sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle Sivaslı ilçesi Cinoğlu köyü ile merkeze bağlı Fakılı köyünde evlerin çatısı uçtu. Eşme ilçesi Elvanlar Mahallesi'nde iki ahırın çatısı ile Banaz ilçesi Ulupınar köyünde de bir evin çatısı fırtına nedeniyle zarar gördü. Olaylarda can kaybı ya da yaralanma olmadığı belirtildi.

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu
    16:39 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor ile Tuzlaspor arasında oynanan maçın ardından iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında konuştu. Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, hedeflerinden sapmadıklarını ve süper lige çıkmak istediklerini belirtirken, Tuzlaspor Kaleci Antrenörü Mazhar Sevgi ise oyuncularının iyi mücadele ettiğini ve daha fazla gol atabileceklerini ifade etti.

  • Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu
    16:38 Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu

    Denizli Kayak Merkezi'nin bulunduğu Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesi'ndeki 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Karla birlikte Bozdağ beyaza büründü ve bazı vatandaşlar kar görmek için bölgeye gelerek fotoğraf çektirdi.


Advertisement