Hasta Gitti, Hayırsever Çıktı - Son Dakika
Yerel

Hasta Gitti, Hayırsever Çıktı

Hasta Gitti, Hayırsever Çıktı

Çerkezköy'de Devlet Hastanesine gittiğinde endoskopi cihazının tamirde olduğunu öğrenen Tazebey Ercan hastaneye yeni bir cihaz aldı.

12.04.2013 10:28  Güncelleme: 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Devlet Hastanesi'ne mide endoskopisi için gittiğinde endoskopi cihazının tamirde olduğunu öğrenen Serhat Emlak'ın sahibi hayırsever Tazebey Ercan hastaneye yeni bir endoskopi cihazı yardımında bulundu.

Geçtiğimiz aylarda geçirdiği bir mide ameliyatı sonucu kontrollerini yapmak için Çerkezköy Devlet Hastanesine giden Serhat Emlak'ın sahibi Tazebey Ercan "Endoskopi yapılması için bana 45 gün sonraya gün verildi. Sonrasında hastaneye geldim ve endoskopi cihazının bozuk olduğunu öğrendim. Bununla ilgili olarak Başhekim Necati Karaoğlu ile görüştüm ve bu cihazın masraflarının kendim tarafından karşılanacağını belirterek alınmasını istedim." dedi. Her şeyi devletten beklemenin yanlış olduğunu belirten Tazebey Ercan "Ben buradaki zengin insanların aralarında toplayacağı para ile yeni bir hastane bile yapılabileceğini düşünüyorum." İfadelerini kullandı.

Tazebey Ercan'ın aldığı cihaz sayesinde bir olan endoskopi cihazının 2'ye yükseldiğini belirten Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Necati Karaoğlu, "Tazebey Ercan'ın rahatsızlığı için bir mide endoskopisi istenmişti. Hastaneye geldiğinde tek bir cihazımız vardı ve o da tamire gönderilmişti. Bu cihazın neden bir ikincisi yok diye sorduğunda satın alma prosedürünün uzun sürdüğünü, belli yerlerden izin alınması gerektiğini anlattım. O da bu cihazın maliyetinin kendisi tarafından karşılanabileceğini bana söyledi. Gerekli işlemleri yaptıktan sonra firma ile görüştüm ve bir hafta gibi kısa bir sürede cihazı hastanemize kazandırdık." Şeklinde konuştu

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nin birçok ilçe ve beldeye de hizmet verdiğini belirten Karaoğlu "Hastanemizin hizmet nüfusu Çerkezköy'ün artan nüfusu ile birlikte oldukça arttı. Saray, Kapaklı, Çorlu, Çatalca, Vize'den bile ilçemiz hastanesine hasta geliyor. Günlük 2 bin 200-2 bin 500 civarı hastaya poliklinik hizmeti sunuyoruz. 2012 yılında toplam 570 bin civarında hastaya hizmet verdik. 10 binin üzerinde yatılı hasta aldık. Potansiyeli yüksek olan ve sürekli artan bir ortamda bulunuyoruz. Yeni alınan cihaz,

randevu sistemiyle 7- 8 hastaya hizmet eden bir yapıdan 20 hastaya hizmet veren bir yapıya sahip olmamızı sağladı."İfadelerini kullandı.

Son olarak hayırsever vatandaşa teşekkür eden Başhekim Necat Karaoğlu, Tazebey Ercan'a bir de plaket takdim etti.

12.04.2013 10: 18: 36

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hasta Gitti, Hayırsever Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement