Hasan Pulur Son Yolculuğuna Uğurlandı... - Son Dakika
Güncel

Hasan Pulur Son Yolculuğuna Uğurlandı...

Hasan Pulur Son Yolculuğuna Uğurlandı...

Yazar Hasan Pulur son yolculuğuna uğurlandı.

01.12.2015 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazar Hasan Pulur son yolculuğuna uğurlandı. 83 yaşında hayatını kaybeden Pulur için Levent'teki Afet Yolal Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı.

ESKİ BAŞBAKAN VE BAKANLAR CENAZEDE

Pulur'un cenazesine iş, siyaset ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı. Eski Başbakan Mesut Yılmaz, eski Bakanlar Hikmet Sami Türk, Sümer Oral, Mehmet Ağar ve Ertuğrul Günay da cenaze törenindeydi.

AYDIN DOĞAN'DAN PULUR AİLESİNE TAZİYE

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Taha Akyol cenaze törenine katılarak Pulur ailesine taziyede bulundu.

OĞLU: BİZE GÜZEL BİR MİRAS BIRAKTI

Taziyeleri kabul eden Hasan Pulur'un oğlu Bülent Pulur, babasının 6 aydır yoğun bakımda yattığını belirterek,  " Doğal olarak yazılarına ara verdi. Ondan önce de rahatsızlığı devam ediyordu ama ona rağmen yazılarına devam etti. Çok sıkıntıları vardı son bir ayında. Huzura erdi, diye düşünüyorum. Çok seveni varmış, O da bize güzel bir miras" diye konuştu. Bülent Pulur, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun da telefonla taziyede bulundukları bilgisini verdi.

ESKİ BAŞBAKAN MESUT YILMAZ DA CENAZEYE KATILDI

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, Hasan Pulur için " Türk basının simge isimlerinden birisiydi. Onun kaybıyla Türk basını biraz daha öksüz kaldı. Bütün basın camiasının, sevenlerinin başı sağolsun" değerlendirmesinde bulundu.

MEHMET AĞAR : KÖKENİ POLİS MUHABİRLİĞİYDİ.

Pulur'u, genç bir şube müdürüyken tanıdığını söyleyen Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar da " Kendisinin kökeni polis muhabirliğiydi. Uzun zamanlar, abiliklerini, insanlıklarını paylaştık. Bizim yükselişimiz içerisinde önemli yeri olan insanlardan biriydi. Tecrübelerinden çok istifade ettiğim bir insandı. Düzgün bir kalem, dürüst bir insandı" şeklinde konuştu.

AYDIN DOĞAN: MESLEĞİN TÜM KADEMELERİNDE BULUNDU...

Cenazeye katılan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan kendisine mikrofon uzatan habercilere de Pulur'la ilgili olarak, " Ben Hasan Pulur'a 'Hoca' derdim. Hoca nur içinde yatsın. Bab-ı Ali bir ustasını daha kaybetti. Yıldızlar teker teker gidiyor. İyi bir yazardı. Çok karakterli bir adamdı. Mesleğin bütün kademelerinde bulunmuş, Polis Adliye muhabirliğinden, yazı işleri müdürlüğünden, yazarlıktan, danışmanlıktan, bütün kademelerinde bulunmuş değerli bir ustaydı" değerlendirmesinde bulundu. Hürriyet Gazetesi Eski Başyazarı Oktay Ekşi de " Bu meslek ciddi bir yıldızını ve ustasını kaybetti. Nur içinde yatsın" dedi.

"O KADAR SAYGILI BİR İNSANDI Kİ"

Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç de " Ben Milliyet'te muhabirliğe başladığım zaman o yazı işleri müdürüydü. Sonra ben Güneş Gazetesi'ne Yazı İşleri Müdürü olarak gittim. O yazar olarak geldi. Bana dedi ki, ' Bak ben senin yazı işleri müdüründüm. Şimdi sen benim yazı işleri müdürümsün' dedi. ve o kadar saygılı bir insandı ki, yazısını yazar, kendi eliyle gelir verirdi bana. Okurdum. Okuduğum sürede de beklerdi. Bu eski Bab-ı Ali terbiyesi böyleydi" diye konuştu.

OKUL ARKADAŞI ESKİ BAKAN KONUŞTU

Pulur'un okul arkadaşı olduğunu söyleyen Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk de "Büyük bir şair, insanları seven, bütün Türk toplumunu kucaklayan bir insandı. Türk Milleti büyük bir evladını kaybetti" dedi.

"GÜZEL ANILAR BIRAKTI"

Hasan Pulur'la Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde (TGC) birlikte yöneticilik yaptıklarını hatırlatan TGC Başkanı Turgay Olcayto, " Gençlerin öğreneceği çok şey vardı. Hem yönetici olarak, hem iyi bir kalem olarak güzel anılar bıraktı" diye konuştu.

EŞİNİ VE OĞLUNU KAYBETMİŞTİ

83 yaşında hayatını kaybeden Hasan Pulur, 13 Şubat 2007 tarihinde 50 yıllık hayat arkadaşı Meral Pulur'u, 17 Ağustos 2010 tarihinde de iki oğlundan biri, 53 yaşındaki Korkut Pulur'u kanser hastalığı sebebiyle kaybetmişti. Hasan Pulur'un cenazesi Aşiyan Mezarlığı'daki aile kabristanına defnedildi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hasan Pulur Son Yolculuğuna Uğurlandı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement