Harran Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Harran Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Harran Üniversitesi\'nde Mezuniyet Coşkusu

2014-2015 eğitim öğretim yılının bahar dönemini kapatan Harran Üniversitesi'nin farklı bölümlerinde de mezuniyet coşkusu yaşandı.

14.06.2015 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harran Üniversitesi'nde İlahiyat Fakültesi 2015 mezunlarına bir veda yemeği tertipledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen veda yemeğinde duygulu anlar yaşandı. Son kez bir araya gelen mezun 220 öğrenci 5 yıllık eğitimi değerlendirirken geleceğe ilişkin umutlarını paylaştı.

Düzenlenen törene İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Akdemir, İlahiyat Fakültesi Akademisyenleri ve mezun öğrenciler katıldılar. Gecede Dekan Hikmet Akdemir "Bugün hüzün ve mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Öğrencilerimiz bizim evlatlarımız hem ayrılığın üzüntüsünü yaşarken hayata atılmalarının, yuvadan uçmalarının mutluluğu yaşıyoruz. İnşallah bu tür etkinlerimiz sürekli yapılacak. İlahiyat Fakültesi olarak bir yandan eğitimizi sürdürürken bir yandan da halkla bütünleşerek kendi branşımızda halkı aydınlatmayı hedefliyoruz" dedi.

Düzenlenen etkinliğin koordinasyonunu yar. Doç. Mahmut Öztürk ve Yar. Doç. Hüseyin Kurt yaptı.

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda da mezuniyet töreni yaşandı.

Eyyübiye yerleşkesinde, saat 19.00 da başlayan mezuniyet törenine katılım yoğun oldu.

Açık havada yapılan tören, kortej yürüyüşü, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Törene Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Necmettin Elmastaş, akademisyenler, mezun olan öğrenci ve aileleri katıldı.

Törende dönem birincisi Eyüp Canaltın, öğrenciler adına yaptığı konuşmada, üniversite yönetimine, akademisyenlere ve öğrenci ailelerine teşekkür ederek "Meslek Yüksekokulları birçok okullara göre daha başarılı ve uygulama alanı daha geniş eğitime sahiptir" dedi.

Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Necmettin Elmastaş ise okullarının Türkiye'nin sayılı okulları arasında olduğunu, her geçen gün büyüyerek ülke gençlerine eğitim vermekte olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Taşaltın ise konuşmasında mezun olan öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi.

8 bölüm, 16 programdan, 860 öğrencinin mezun olduğu törende, dereceye giren bölüm birincileri diploma ve hediyelerini Üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Taşaltın'ın elinden aldı.

Düzenlenen tören müzik eşliğinde öğrencilerin keplerini fırlatması havai fişek gösterisi ile sona erdi.

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Yine Harran Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Hizmetler Meslek Yüksekokulu'nda da mezuniyet coşkusu vardı. Yenişehir Kampüsü Morfoloji salonunda düzenlenen törene Rektör Taşaltın, Bölüm Müdiresi Prof. Dr. Zeynep Şimşek, akademisyenler, öğretim üyeleri, öğrenciler ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Programda Prof. Dr Şimşek konuşmasında yüksekokullarının mevcut durumu hakkında bilgi verdi. Düzenlenen tören, öğrencilerin öğretim görevlisi Miyaser Kaya'nın eşliğinde meslek andı içmesi ile devam etti. Ardından dönem birincisinin yaş kütüğüne plaket çakması, dereceye girenlere ödül ve diploma verilmesi ve mezun öğrencilerin kep atması ile tören sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Harran Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement