Hareket Edin, Sağlıklı Beslenin - Son Dakika
Yerel

Hareket Edin, Sağlıklı Beslenin

Hareket Edin, Sağlıklı Beslenin

Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Mehmet Emin Tüzün, "Halk Sağlığı açısından en önemli amaç, sağlığı hasta olmadan önce koruyabilmektir." dedi.

12.09.2014 10:11  Güncelleme: 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Mehmet Emin Tüzün, "Halk Sağlığı açısından en önemli amaç, sağlığı hasta olmadan önce koruyabilmek, basit tedbirler ve önlemlerle doktora, ilaca gereksinim duymadan sağlık sorunlarının atlatılabilmesini sağlamaktır" dedi.

Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Tüzün, bütün herkesi sağlıklı beslenmeye, hareket etmeye ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemeye davet etti.

Halk Sağlığı Haftası'nın Sağlık Bakanlığınca her yıl kutlanıldığını ifade eden Tüzün, hafta boyunca koruyucu hekimlik hizmetlerinin öneminin vurgulandığına dikkat çekti.

Tüzün, "Halk Sağlığı uygulamasının sağlıklı bireylerin sağlıklı toplumu oluşturacağı anlayışından yola çıkarak, bireyin anne rahminden hayatın sonuna kadar olan tüm süreçte sağlıklı yaşam sürmesini ve hastalıklardan korunmasını amaçlar. Bireyi fiziksel, biyolojik ve sosyal çevresi ile bir bütün olarak görür, sağlık hizmetlerini kişiye hem sağlıklı iken hem hasta iken sunar. Sadece hastaneye ulaşanları değil tüm toplumu kapsar" diye konuştu.

Bütün herkesi sağlıklı beslenmeye ve hareket etmeye davet eden Tüzün, "Dünya genelinde ölümlerin yüzde 6'sından fiziksel hareketsizlik sorumlu tutulmaktadır. Çağın hastalığı birçok sistematik hastalıklarında sebebi olan obezitenin önde gelen sebeplerinden birisi de fiziksel hareketsizliktir. Özellikle çocuklarda obezitenin gittikçe yaygınlaştığı görülmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bir araştırmada 6-11 yaş grubundaki çocuklarımızın yüzde 58,4'ü düzenli olarak egzersiz yapmadığı ortaya çıkmıştır. Obezite ve önlenebilir bulaşıcı olmayan hastalıklardan korunma amaçlı olarak Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 yılı Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı olarak belirlenmiştir. Halk Sağlığı Haftası'nda biz de herkesi sağlıklı beslenmeye, hareket etmeye ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyip, bu haftadan itibaren sağlıklı yaşamaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan hafta dolayısıyla Erdemli Cumhuriyet Meydanı'nda stant açılarak konuyla ilgili broşür dağıtıldı, vatandaşlara sağlık konularında bilgiler verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hareket Edin, Sağlıklı Beslenin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement