Hani Benim Şekerim" Projesi Kadınlara Meslek Edindirdi - Son Dakika
Yerel

Hani Benim Şekerim" Projesi Kadınlara Meslek Edindirdi

Hani Benim Şekerim" Projesi Kadınlara Meslek Edindirdi

Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde SODES kapsamında yapılan "Hani Benim Şekerim" Projesi kursiyerlerine katılım belgeleri verildi.

22.04.2014 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde SODES kapsamında yapılan "Hani Benim Şekerim" Projesi kursiyerlerine katılım belgeleri verildi. Kursiyerlerin belgeleri, ilçeyi ziyarete gelen Vali Dr. Mehmet Oduncu tarafından verildi.

Düzenlenen programda proje hakkında bilgi veren Kurs Eğitmeni Mücahit Elçi, Eylül ayında başlayan ve Mart ayında tamamlanan kursta 20 kadının eğitim aldığını ifade ederek, kursta nikah şekeri, bebek şekeri ve kapı süsü hazırlama eğitimi verdiklerini, projenin amacının katılımcılara meslek edindirmek olduğunu söyledi.

Kursiyerleri tebrik eden Vali Dr. Mehmet Oduncu ise, "Katılan tüm kursiyerlerimizi ve bu projenin gerçekleşmesinde emeği ve katkısı olan herkesi tebrik ediyorum. Bu projenin Sumbas'ta yeni istihdam sahalarının açılışına bir basamak teşkil etmesini temenni ediyorum. Bugün kursumuz tamamlandı ama asıl iş bundan sonra başlıyor. Kursiyerlerimiz bu proje ile meslek edindiler ve bundan sonra da bu mesleklerini ekonomilerine katkıda bulunmak için kullanacaklar. Kursiyer hanımlarımızı yarı yolda bırakmayacağız ve onlara sahip çıkacağız. Sermaye desteğine ihtiyaç duyan kadınlarımıza mikro kredi desteği vereceğiz. Kursiyerlerimizin ürünlerini Osmaniye'deki Öğretmen Evi, Polis Evi ve düğün salonlarında camekan vitrinlerde teşhir ederek, yapılan ürünlere pazar oluşturma noktasında katkı sağlayacağız. Bildiğiniz üzere, İl Özel İdaresi bünyesinde Özidaş şirketimiz var. Özidaş vasıtasıyla da bu ürünlerin pazarlanmasında kadınlarımıza destek vereceğiz. Temenni ediyorum ki, Sumbas ilçemizi nikah şekeri, bebek şekeri ve diğer süs eşyalarının üretildiği ve pazarlandığı bir merkez haline getirmeyi başarırız" dedi.

Yapılacak olan projelere de destek olacaklarını belirten Vali Oduncu, "Bundan sonra hazırlayacağımız değişik projelerle, kadınlarımızın meslek sahibi olmaları, evlerine ek gelir sağlamaları konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Bizim dışımızda geliştirilen projeleri de ilgili kurumlardan geçirmek ve gerçekleştirmek suretiyle gerekli sermaye desteğini sağlarız" diye konuştu.

Kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerini inceleyen Vali Oduncu, ürünler hakkında kursiyerlerle sohbet etti. Programın son bölümünde kursiyerlere katılım belgeleri Vali Dr. Mehmet Oduncu ve protokol mensupları tarafından verildi.

Sumbas Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törene Vali Oduncu'nun yanı sıra eşi Dr. Nuray Oduncu, Vali Yardımcısı Mehmet Öz, Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, İl Milli Eğitim Müdür vekili Halil İbrahim Kahraman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur ile ilçe müdürleri de katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hani Benim Şekerim' Projesi Kadınlara Meslek Edindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement