Hanefi Avcı'nın Odasına Kaset Koyduğu Öne Sürülen Başkomiserin Avukatı: Uçuk Bir Senaryo - Son Dakika
Güncel

Hanefi Avcı'nın Odasına Kaset Koyduğu Öne Sürülen Başkomiserin Avukatı: Uçuk Bir Senaryo

Hanefi Avcı\'nın Odasına Kaset Koyduğu Öne Sürülen Başkomiserin Avukatı: Uçuk Bir Senaryo

Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya yönelik operasyonda 4 yıl önce dinleme kasetlerini Avcı'nın makam odasına koyduğu öne sürülen istihbarat şubesinde görevli başkomiser Erkan Soydan'ın avukatı Bayram Şahintürk, kasetlerin müvekkiliyle hiçbir alakasının olmadığını savundu.

14.11.2014 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya yönelik operasyonda 4 yıl önce dinleme kasetlerini Avcı'nın makam odasına koyduğu öne sürülen istihbarat şubesinde görevli başkomiser Erkan Soydan'ın avukatı Bayram Şahintürk, kasetlerin müvekkiliyle hiçbir alakasının olmadığını savundu.

Eskişehir'deki avukatlık bürosunda basın toplantısı düzenleyen Bayram Şahintürk, müvekkili Erkan Soydan hakkında bazı basın yayın organlarında yayınlanan haberin gerçekleri yansıtmadığını söyledi. Avukat Şahintürk şöyle devam etti:

UÇUK BİR SENARYO

"Akıl ve mantık sınırlarını zorlayan, tamamen uydurma, gerçekle zerre kadar ilgisi olmayan, uçuk bir senaryo haber olarak yayımlanmıştır. Hanefi Avcı'nın makamında bulunduğu söylenen kasetlerin, müvekkilim Erkan Soydan ile hiçbir alakası yoktur. Müvekkilimin İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan Polisevi ve kongre merkezine 24-26 Eylül 2010 tarihlerinde düzenlenen ve dönemin Eskişehir İstihbarat Şube Müdürü ve yardımcısı ile birlikte uluslararası istihbarat sempozyumuna katılmak üzere Valilik onayı ile görevli olarak İstanbul'a gitmesi suç unsuru olarak lanse edilmiştir. Müvekkilimin söz konusu sempozyumun bitmesinin ardından 26 Eylül 2010 Pazar günü Bartın'tan gelen ailesini karşılayıp Eskişehir'e getirmek üzere Ankara'ya gitmesi, sanki Hanefi Avcı'nın odasından çıkan kasetleri almaya gitmiş gibi gösterilmiştir."

MÜVEKKİLİM İFADE VERMEYE HAZIRDIR

Avukat Bayram Şahintürk, başkomiser Erkan Soydan'ın, Devrimci Karargah davasında 15 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum olan ve Anayasa Mahkemesi'nin 'ihlal' kararının ardından tahliye olan Hanefi Avcı'nın makam odasının aranması sırasında dışarıdan kaset getirip koymasının mümkün olmayacağını söyleyerek şunları kaydetti:

"Cumhuriyet başsavcılığı tarafından kamera kayıtları altında gerçekleştirilen arama faaliyetlerinde Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nde o dönem Başkomiser olarak görev yapan müvekkilimin, savcı nezaretinde arama yapılan yerlere dışarıdan suç delili olarak kaset getirip koyması akıl ve izan ile açıklanabilecek bir durum değildir. Ayrıca, bir kısım medyaya yansıdığı üzere müvekkilimin elini yüzüne götürmek suretiyle kendisini kameradan gizlemeye çalıştığı iddiası da oldukça komik ve algı oluşturmaya yönelik boş bir çabadır. Müvekkilimin elini alnına götürdüğü sırada anlık bir hareketini fotoğraflayıp yüzünü gizlemeye çalıştığını iddia etmek, kelimenin tam manasıyla tam bir aymazlık ve ahlaksızlıktır. Müvekkilim Erkan Soydan hali hazırda Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olup, Eskişehir cumhuriyet başsavcılığına verdiğimiz dilekçelerde de belirtildiği üzere 7 gün 24 saat bu asılsız iddiaların açığa kavuşturulması amacıyla ifade vermeye hazırdır. Sayın başsavcılığı tayin ve takdir edeceği herhangi bir zaman ifade vermeyi arzulamaktadır."

GÖREVİ GEREĞİ ORADA BULUNUYORDU

Basın mensuplarının yönelttiği soruları da yanıtlayan avukat Şahintürk, müvekkili Erkan Soydan'ı Hanefi Avcı'nın makam odasının aranması sırasında görevi gereği orada bulunduğunu ancak aramaya katılmadığını belirtti. Bayram Şahintürk, "Müvekkilim istihbarat şubede başkomiser olarak çalışmaktadır ve yapılan aramaların neredeyse hepsinde hatta hepsinde teamül olarak istihbarat şubenin görevlendirdiği polisler veya amirler aramalara eşlik ederler. Yani bu terör kapsamında yapılan bir operasyon veya arama da olabilir. Uyuşturucu ile ilgili arama da olabilir istihbarat şubenin benim böyle bir aramadan haberim yok, burada olan biteni bilmiyorum deme gibi bir lüksü yok. İstihbarat şubenin amacı bazı şeyleri önlemektir. Bu yüzden her yerde bilgisi olmak zorundadır. Müvekkilim de orada görevli olmamasına rağmen il Emniyet müdür vekilinin bilgisi dahilinde aramaya refakat etmiştir. Arama ile ilgili bir çalışma yapmamıştır ama" diye konuştu.

- Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hanefi Avcı'nın Odasına Kaset Koyduğu Öne Sürülen Başkomiserin Avukatı: Uçuk Bir Senaryo - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kızılay binasının çatısında yangın
    12:36 Kızılay binasının çatısında yangın

    Antalya'da Türk Kızılay'ın bulunduğu binanın çatısında çıkan yangın korkuttu. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, Muratpaşa ilçesi Etiler Mahallesi Evliya Çelebi Caddesi üzerindeki Türk Kızılay Antalya Merkez Şubesi'nin çatısında çıktı. Yangının klimadan çıktığı ve maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. Polis ve itfaiye ekiplerinin yangının çıkışına yönelik incelemesi devam ediyor.

  • Konya'da otomobil takla attı: 2 yaralı
    12:34 Konya'da otomobil takla attı: 2 yaralı

    Konya'nın Karapınar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında otomobil takla attı ve 2 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Madenlerin Denetimleri Artırıldı
    12:34 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Madenlerin Denetimleri Artırıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, madenlere yönelik yapılan denetimlerin artırıldığını belirterek, bu yıl 3 bin 225 maden ruhsat sahasının denetiminin gerçekleştirildiğini söyledi. Bakan Bayraktar, madenlerde iş sağlığı ve güvenliği konusunda yapılan organizasyonda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enerjide ve madende bağımsızlığını sağlaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin maden ihracatının her geçen gün arttığını ve madencilik sektörünün Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını ifade etti.

  • UEFA Ulusal Federasyonlar Komitesi 2024 yılındaki ilk toplantısını gerçekleştirdi
    12:34 UEFA Ulusal Federasyonlar Komitesi 2024 yılındaki ilk toplantısını gerçekleştirdi

    UEFA Ulusal Federasyonlar Komitesi, Etiler Le Meridien Otel'de gerçekleşen toplantıda futbolun genel sorunlarıyla ilgili konuştu. UEFA Onursal Üyesi ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik'in de katıldığı toplantıda, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

  • Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mali Sanayi ve Ticaret Bakanı Moussa Alassane Diallo ile stratejik ortaklıkları değerlendirdi
    12:33 Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mali Sanayi ve Ticaret Bakanı Moussa Alassane Diallo ile stratejik ortaklıkları değerlendirdi

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mali Sanayi ve Ticaret Bakanı Moussa Alassane Diallo ve beraberindeki heyetle bir araya gelerek, siyasi, iktisadi ve birçok alanda gerçekleştirilebilecek stratejik ortaklıkları değerlendirdiklerini bildirdi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmenin muhtelif yollarını ele aldıklarını vurgulayan Bolat, somut adımlar atma konusunda mutabık kaldıklarını belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Kadınlara Destek Veriyor
    12:33 Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Kadınlara Destek Veriyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığı sürdürülebilir kılmak amacıyla bal üreticilerine arı kovanı hibe ederken, kadınlara da ekipman desteği sağlıyor.

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman vefat etti
    12:32 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman vefat etti

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman hayatını kaybetti. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, vefat haberini sosyal medya hesabından duyurdu. Türkoğlu, 'A Erkek Milli Takım başantrenörümüz Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum' ifadelerini kullandı.

  • Afyonkarahisar'da Okul Sporları Kano Müsabakaları Tamamlandı
    12:31 Afyonkarahisar'da Okul Sporları Kano Müsabakaları Tamamlandı

    Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen okul sporları kano müsabakalarında dereceye giren sporcular, Ordu'da düzenlenecek olan Türkiye birinciliği yarışmalarında Afyonkarahisar'ı temsil etme hakkı kazandılar. Gençler K1 ve C1 kategorilerinde yapılan yarışmalarda birinci olan sporcular belirlendi.

  • Ahmet Ayık U15 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi
    12:30 Ahmet Ayık U15 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi

    Sivas'ın ev sahipliğinde düzenlenen Ahmet Ayık U15 Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, Taha Akgül Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 56 ilden 175 kulüp ve 900 sporcu katılım sağladığı şampiyonada Sivas Sporcu Eğitim Merkezi takım halinde şampiyon oldu.


Advertisement