Hamit Altıntop ve Gabriele Pin Basın Toplantısında Konuştular - Son Dakika
Spor

Hamit Altıntop ve Gabriele Pin Basın Toplantısında Konuştular

Hamit Altıntop ve Gabriele Pin Basın Toplantısında Konuştular

Galatasaray yardımcı antrenörü Pin ve oyunculardan Hamit Altıntop, basın toplantısında soruları yanıtladı.

21.10.2014 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray yardımcı antrenörü Gabriele Pin ve oyunculardan Hamit Altıntop yarın oynanacak Borussia Dortmund maçı öncesi basın toplantısında soruları yanıtladı.

Cesare Prandelli, programda adı görünmesine rağmen hasta olduğu için toplantıya katılamadı ve yardımcısı Gabriele Pin soruları yanıtladı. Pin'e ve Hamit'e önce takımın genel durumu ve maç hakkındaki görüşleri soruldu.

Gabriele Pin: Takımın durumu gayet iyi. Derbi galibiyeti özgüvenimizi geri getirdi. Her maçı kazanmaya odaklanmış durumdayız.

Hamit: Şampiyonlar Ligi'ne iyi bir başlangıç yapamadık. Gruptan çıkmak isityoruz ve bu iki maçı çok önemli görüyoruz. Kazanmamız lazım ve bunu yapacak gücümüz var.

Galatasaray ilk maçta 3lü defans oynadı. Bu maçta da aynı şey olacak mı?

Pin:

Arsenal maçı bizim için dönüm noktası oldu. Bizim için bir ders oldu. Takımların sistemi vardır önemli olan mantalitedir. Başka ülkelerde daha iyi takımlar görebilirsiniz ama bu burada gelişme olmadığı anlamına gelmez. Buraa yeni bir grup var üstüne kata kata ilerleyeceğiz.

Takımın sistemi sürekli değişiyor. Bu durum Dortmund karşısında da devam eder mi?

Pin: Birden fazla sistem denedik son maçlarda. Bir şey hatırlatayım: Biz Fenerbahçe 10 kişi kaldıktan sonra 4-3-2-1’e döndük. Bu sistemin takıma denge getirdiğine inanıyoruz ve buna devam edeceğiz.

Hamit’e: Dortmund’un senin kariyerinde önemli bir yeri var. Almanya'da ilk gollerini onlara atmıştın. Yarın da öyle olur mu?

Hamit: Evet benim aımdan önemli bir maç olacak ama sanırım o zaman yıl 2003’tü. O günden bu yana Dortmund her anlamda değişti. Bir Alman takımıyla oynamak benim için heyecan verici bir Türk-Alman olarak. Yarın karşılaşacağımız rakibin taraftarları arasında tanıdığımız insanların da olacağını biliyoruz. Ama biz iki senedir gruptan çıkıyoruz. Bu sene de atlayacağımıza inanıyoruz.

Takımın sistemi sürekli değişiyor alışabiliyor musunuz?

Hamit: Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki. Galatasaray olarak şu ana kadar ligde almak istediğimiz puanları aldık. Sadece Balıkesir’de aldığımız sonuç bize yakışmadı. Ama yine de istediğimiz yerdeyiz. Şunu açıkça söylemek istiyorum ki, kendimden de biliyorum. Yeni bir lige ve kültüre gelince oraya alışmak zor. Hocamız da öyle. Kendisi burayı bir Almanya ya da İspanya Ligi kadar bilmiyordu. Oyuncuların karatkterini de bilmiyordu.

Örneğin bu takımda Wesley Sneijder var onu herkes tanıyor. Ancak ben dahil pek çok oyuncuyu kaç kişi tanıyor ki. O yüzden bu süreç doğa. Biz durumumuzdan memnunuz. Biz bu yolda tüm engelleri aşmak istiyoruz. Ama yolumuz da uzun.

Luis van Gaal Bayern’e geldiğinde de çok kötü başlamıştık. Ama daha sonra sezonu şampiyon tamamladık. Yine aynı olabilir.

Galatasaray iki senedir gruptan çıkmasına rağmen bunda zorlanıyor. Ancak oyuncuların da özverisiyle son maçlarda aldığı galibiyetlerle gruptan çıktı. Bu size bir motivasyon sağlıyor mu?

Pin: Bu doğru oyuncuların son maçları iyi oynadığını biliyoruz. Ancak Dortmund karşısında kendi oyunumuzu oynamak istiyoruz.

Hamit: Bizim temelimiz Süper Lig, Borussia için de Bundesliga. Biz oyunumuzu öncelikle ligimize göre kuruyoruz. Ancak Şampiyonlar Ligi’nin kalitesi bizim ligimizin üsünde. Ancak Bundesliga’nın Premier Lig’in kalitesi Şampiyonlar Ligi’ne daha yakın olduğu için Arsenal ve Borussia Dortmund bize göre daha çok favori gösterilmesi normaldir.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Hamit Altıntop ve Gabriele Pin Basın Toplantısında Konuştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zeytinburnu'nda Silahlı Kavga: Bir Kişi Yaralandı
    20:24 Zeytinburnu'nda Silahlı Kavga: Bir Kişi Yaralandı

    Zeytinburnu'nda iki esnaf arasında çıkan tartışmayı ayırmaya çalışan bir kişi, tabanca ile vurularak yaralandı. Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı. Tartışma sonucunda ateş açan saldırgan gözaltına alınırken, yaralı şahıs hastaneye kaldırıldı.

  • A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Corendon Alanyaspor'u ziyaret etti
    20:14 A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Corendon Alanyaspor'u ziyaret etti

    A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Corendon Alanyaspor'u ziyaret etti. Montella, antrenman öncesinde kulüp başkanı ve teknik direktörle bir araya gelerek sohbet etti. Ziyaretin ardından futbolcularla bir araya gelen Montella, başarı diledi.

  • Havvanur Kethüda, Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazandı
    19:53 Havvanur Kethüda, Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazandı

    Hırvatistan'ın Porec kentinde düzenlenen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda kadınlar +81 kiloda yarışan Havvanur Kethüda, finalde Ukraynalı rakibini mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu. Trabzon Havalimanı'nda düzenlenen karşılama töreninde Kethüda, milli marşımızı okuttuğu için gururlu olduğunu belirtti ve gelecek hedeflerini paylaştı.

  • Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklara başladı
    19:45 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklara başladı

    Sivasspor, Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı. Teknik Direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda takım, ısınma hareketleri, pas çalışmaları ve çift kale maç yaparak hazırlıklarını tamamladı. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla çalışmalarına devam edecek. Maç, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • Sivas'ta U15 Türkiye Güreş Şampiyonası Başladı
    19:13 Sivas'ta U15 Türkiye Güreş Şampiyonası Başladı

    Sivas'ta düzenlenen U15 Türkiye Güreş Şampiyonası başladı. Şampiyonanın açılış seremonisine Sivas Valisi, Belediye Başkan Vekili ve birçok ünlü güreşçi katıldı.

  • İstanbul Yarı Maratonu 28 Nisan Pazar Günü Koşulacak
    19:01 İstanbul Yarı Maratonu 28 Nisan Pazar Günü Koşulacak

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen, Türkiye’de kırılan ilk uluslararası atletizm rekoruna ev sahipliği yapan "Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu", bu yıl 28 Nisan Pazar günü koşulacak. Avrupa’da “Gold Label” kategorisinde yer alan 4 yarı maratondan biri olan koşunun basın toplantısı İBB Maltepe Kenan Onuk Atletizm Pisti’nde yapıldı. Yarı Maraton’da kadınlar ve erkeklerde birincilere 15’er bin dolar verilecek. Tüm kategorilerde dağıtılacak muhtemel toplam para ödülü 8 milyon 6 bin lira.

  • 18 milyonluk teklif reddedildi! Galatasaray, Barış Alper'i rekor bonservisle satacak
    18:52 18 milyonluk teklif reddedildi! Galatasaray, Barış Alper'i rekor bonservisle satacak

    Galatasaray'da gösterdiği performansla Avrupa devlerini peşine takan ve 4-0 kazanılan Alanyaspor karşılaşmasında attığı 2 golle yıldızını daha da parlatan Barış Alper Yılmaz'ın talipleri her geçen gün artıyor. İtalya ve İngiltere'den gelen teklifleri reddeden sarı-kırmızılılar, Barış Alper'in 2024 Avrupa Şampiyonası performansını da hesaba katarak turnuva sonrasındaki satışından en az 25 milyon euro bonservis geliri elde etmeyi planlıyor.


Advertisement