Hamile Kadının Çöp Kavgasında Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Hamile Kadının Çöp Kavgasında Öldürülmesi

Bayraklı ilçesinde kapı önüne konulan çöp yüzünden çıkan tartışmada hamile kadını öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan zanlı adliyeye sevk edildi.

17.04.2014 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayraklı ilçesinde 5 aylık hamile kadını kapı önüne konulan çöp yüzünden çıktığı iddia edilen tartışmada silahla vurarak öldüren zanlı, adliyeye sevk edildi.

Hamile Duygu Karaca'nın (20) öldürülmesi olayla ilgili gözaltına alınan M.K. (61), Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

M.K'nın polisteki ifadesinde, evinin yan duvarına hurda malzemeler bırakan komşusu Filiz Karaca ile tartıştıklarını, tartışmaya kadının çocuklarının da dahil olarak üzerlerine yürümesi üzerine ruhsatsız tabancasıyla ateş ettiğini, Duygu Karaca'nın vurulduğunu söylediği öğrenildi.

Zanlı adliyeye götürülüşü sırasında cinayetle ilgili yöneltilen sorulara ise "Böyle bir şey bilerek yapılır mı?" karşılığını verdi.

Öte yandan olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan Duygu Karaca'nın 16 yaşındaki kardeşi Ümitcan Karaca evlerinin karşısındaki boş arazide bulunan tahta parçalar nedeniyle komşuları M.K'nın kendilerine tepki gösterdiğini, cinayetin de bu sebeple çıkan tartışma sonucu yaşandığını söyledi.

Ümitcan Karaca, "Olay günü annem o eşyaları duvar dibinden çekti. Komşusuz, yine de ağza alınmayacak küfürler ederek üzerine yürümüş. Ben bunu duyunca satırla dışarı çıktım. Sonra M.K tabanca getirerek ateş etti. Bana ateş etti ama kavgayı ayırmak isteyen, beni koruyan ablam kurşunlara hedef oldu" dedi.

"Geçim sıkıntısı içindelerdi"

Öte yandan öldürülen Duygu Karaca'nın yakınları, olaydan büyük üzüntü duyduklarını, kalabalık bir nüfusa sahip ailenin geçim sıkıntısı çektiğini, dram yaşadığını söyledi.

Aile yakınları, kocasının evi terk etmesi sonrasında Filiz Karaca'nın 5'i erkek 6 çocuğuyla hayata tutunmaya çalıştığını, tek göz odalı kiralık evde kaldıklarını, ölen Duygu Karaca'nın da evin büyük çocuğu olarak çeşitli işlerde çalışıp aile bütçesine katkı sağladığını kaydetti. Duygu Karaca'nın kahvehanede çalışan Mehmet Çetin'le resmi nikahsız yaşadığını, ekonomik nedenlerle nikah müracaatını yapamadıklarını, bu birliktelikten hamile kaldığını belirten aile yakınları, annelik heyecanı yaşayan kadının kızına "Leyla" ismini vermek istediğini çevresindekilere anlattığını bildirdi.

Komşulardan Turgut Hasatış, gazetecilere, tartışmaya konu olan çöpün bazı tahta parçaları ve hurda malzemeler olduğunu, sokaklara atılan bu malzemeleri toplayan ailenin ihtiyaçlarını gidermeye çalıştığını bildirdi. Olayın, M.K'nın evinin yanındaki boş arsaya bu malzemelerin konulması nedeniyle başladığını, anne Filiz Karaca ile tartışan sanığın, olaya kadının çocuklarının dahil olması üzerine evinden silahını alarak ateş açması sonucu yaşandığını anlattı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hamile Kadının Çöp Kavgasında Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement