Hamas'tan "Esed'e" Yalanlama - Son Dakika
Güncel

Hamas'tan "Esed'e" Yalanlama

Hamas'ın önde gelen isimlerinden İsmail Rıdvan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in "Ülkede bazı silahlı gruplara destek verdikleri" yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

19.04.2015 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamas'ın önde gelen isimlerinden İsmail Rıdvan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in "Ülkede bazı silahlı gruplara destek verdikleri" yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Rıdvan AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hamas, Arap ülkelerinin iç işlerine karışmaktan kendini uzak tutuyor. Suriye içindeki herhangi bir silahlı grupla ilişkimiz yok" dedi.

Hamas'ın Arap ülkelerinin güven, istikrar ve birliğine büyük önem verdiğini vurgulayan Rıdvan,  "Filistin halkı ve Hamas'ın Arap ülkelerinin birliği ve bölgenin gücüne ihtiyacı var" diye konuştu.

Rıdvan, Esed'in "Hamas ile ilişkimiz öldü. Suriye halkı artık ona güvenmiyor" şeklindeki sözlerine ise yorum yapmaktan kaçındı.

Suriye Devlet Başkanı Esed, bir gazeteye yaptığı açıklamada, Hamas'ın "ülkede bazı silahlı gruplara destek verdiği" yönünde iddialarda bulunmuştu.

Hareketin Şam'da bulunan yetkililerinin Eknaf Beyt el-Makdis'e yardım çağrısında bulunduğunu öne süren Esed, Hamas'ı "Nusra Cephesi'nin bir parçası gibi çalışmakla" suçlamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hamas'tan 'Esed'e' Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bitlis'te terör örgütüne ait silah ve malzeme ele geçirildi
    10:57 Bitlis'te terör örgütüne ait silah ve malzeme ele geçirildi

    Bitlis'in Tatvan ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda toprağa gömülü silah, mühimmat ve çeşitli malzemeler ele geçirildi. Operasyonda kalaşnikof piyade tüfeği, şarjör, fişekler, el telsizi ve yaşam malzemeleri bulundu. Delil niteliği taşıyan malzemelere el konulurken diğer malzemeler ise yerinde imha edildi.

  • Bilecik'in Söğüt ilçesinde Belediye Başkanı Ferhat Durgut ilk nikahını kıydı
    10:57 Bilecik'in Söğüt ilçesinde Belediye Başkanı Ferhat Durgut ilk nikahını kıydı

    Söğüt Belediye Başkanı Ferhat Durgut, Mustafa Yılmaz ve Zarife Günçal'ın nikahını kıyarak bunun kendisi için de ilk olduğunu belirtti. Nikah kıyma işleminin ardından çifte ömür boyu mutluluklar dileyen Başkan Durgut, evlilik cüzdanını yeni çifte takdim etti.

  • Bilecik'in Osmaneli ilçesinde içme suyu sorunu çözülüyor
    10:57 Bilecik'in Osmaneli ilçesinde içme suyu sorunu çözülüyor

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde yaşanan içme suyu sorunu, yeni keşfedilen kaynaklarla çözülmeye çalışılıyor. Belediye Başkanı Bekir Torun, projenin hayata geçmesi için İller Bankası'ndan destek beklediklerini belirtti.

  • Antalya Doğal Yaşam Parkı'nda Bahar Coşkusu
    10:55 Antalya Doğal Yaşam Parkı'nda Bahar Coşkusu

    Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda bahar mevsimiyle birlikte yeni yavruların doğduğu ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda girişlerin ücretsiz olduğu açıklandı.


Advertisement