Hamas: Din Savaşları Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Hamas: Din Savaşları Başlıyor

İsrail kabinesi, İsrail'i "Yahudi ulus devleti" olarak tanımlayan yasa tasarısını onayladı. Hamas, yasa tasarısını "Dini bir savaşın habercisi" olarak nitelendirdi.

24.11.2014 11:29  Güncelleme: 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığında toplanan kabinede, "Yeni vatandaşlık yasa tasarısı" görüşülerek, onaylandı. Söz konusu tasarıda, İsrail "Yahudi halkının ana vatanı ve ulus devleti" olarak tanımlanıyor ve her vatandaşın eşit haklara sahip olduğu" vurgulanıyor.

"YAHUDİLERİN ULUS DEVLETİ"

Başbakan Netanyahu, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, kabineye sunulan "Yeni vatandaşlık yasa tasarısı"yla ilgili bilgi verdi. Netanyahu, "İsrail Devleti, Yahudiler'in ulus devletidir. Her vatandaş eşit haklara sahiptir ve bu konuda ısrar ediyoruz. Fakat sadece Yahudiler'in bayrak, milli marş, her Yahudi için İsrail'e göç etme hakkı ve diğer semboller gibi ulusal hakları vardır" dedi.

"FİLİSTİNLİLER BUNU KABUL ETMİYOR"

İsrail'in "Yahudi kimliğine" karşı pek çok kesimin muhalefet ettiğini belirten Netanyahu, "Filistinliler bunu kabul etmiyor. Bu kesimden insanlar, Filistin devletinin tanınmasından memnuniyet duyarken, Yahudi ulus devletine şiddetle karşı çıkıyorlar" ifadelerine yer verdi.

İsrail'i "Yahudi halkının ulus devleti olarak" öngören ve kabine tarafından kabul edilen tasarının, yasalaşması için meclis onayına sunulacağı belirtildi.

Söz konusu yasa tasarısının, "İsrail devletinin yalnızca Yahudilere ait olduğu, Arap vatandaşların Yahudilerle eşit olmadığı ve onların ikinci sınıf vatandaş olarak görüldüğü" fikrini teyit ettiği gerekçesiyle eleştiriliyor.

HAMAS'TAN SERT ELEŞTİRİ

Hamas, İsrail'deki yeni vatandaşlık yasa tasarısının "dini bir savaşın habercisi" olduğunu iddia etti. Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, yasa tasarısı, "İsrail'in Yahudi devleti kimliğinin pekiştirilmesi anlamı taşıdığı" gerekçesiyle eleştirildi.

Açıklamada, "Bu kanun tasarısı, İsrail'in, Arap dünyasına her anlamıyla hakim olmak için kullanacağı dini bir savaşın habercisidir. Bu haliyle tüm Filistinliler ve bögedeki Arap ülkeleri için tehlike çanlarının çalınması anlamına gelmektedir" ifadesine yer verildi.

Hamas'ın açıklamasında, Filistin halkının ve hareketlerinin, İsrail'in ırkçı yayılmacı projeleri sonuçsuz kalıncaya kadar direnmeye devam edeceği belirtildi.

Hamas: Din Savaşları Başlıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Hamas: Din Savaşları Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • 666 sarı: Bu araplardan başka kim savaşıyor? Ne kadar cahil bir halk...birakın İsrail'de var olsun..adamlara gücün yetmez iki'de bir raket atarsın raketin hedef tutmaz..halkını öldürtdütsün sonra aman dünya ses çıkarmaz dersin...artık sizi tanıyorlar... 19 19 Yanıtla
  • 3 çocuk: hamasla savaşamayan korkak köpek israil ancak sivil halkı öldürür israil domuzdur domuz kafalı şerefsizler hamastan o kadar korkuyorki 'orkidle geziyorlar ' bütün siyonist israilliler erkekleride dahil 27 6 Yanıtla
  • 3 çocuk: yahudi domuz devleti 16 6 Yanıtla
  • Mirza: Ya bırakın filistin halkı çok çekti.onlarda devlet kursun 16 1 Yanıtla
  • SEDAT: israil hızla kendi sonunu hazırlıyor çok yakındır haritadan silinmesi benim görüşüm tabiki Allah bilir ben sadece kendi görüşümü belirteyim en fazla 3 yıl ömrü var israilin o kadar çok kaşındılarki şu an bütün islam alemi bilenmiş durumda ve bu durum da çok fazla sürmeyecek ısrarla islam alemine de saldırılara devam ediyorlar ellerinde ki kimyasal silahlara güveniyorlar galiba ama onlar bile kurtaramayacak sizi 11 4 Yanıtla
  • evladi resul: EY HAMAS BUTUN MUSLUMANLAR HAZIRDIR CANIMIZ KANIMIZ HELAL MESCIDI AKSAYA EY MESCIDI AKSA TEK BIR YAHUDI BIRAKMIYACAGIZ 11 1 Yanıtla
  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement