Hamamönü Ramazan'ı Dualarla Uğurladı - Son Dakika
Yerel

Hamamönü Ramazan'ı Dualarla Uğurladı

Ramazan ayının ruhuna en uygun etkinliklerin düzenlendiği Hamamönü ve Hamamarkası, 11 ayın sultanını da uğurladı.

15.07.2015 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan ayının ruhuna en uygun etkinliklerin düzenlendiği Hamamönü ve Hamamarkası, 11 ayın sultanını da uğurladı.

Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri her yıl olduğu gibi yine mütevazı bir şekilde gerçekleşti. Vatandaşlar, en keyifli sohbetlerin kapısını yine Hamamönü'nde araladı. Unutulmaz Ramazan akşamlarına ev sahipliği yapan Hamamönü, iftar için belirlenen en gözde mekanlardan oldu. Hamamönü'nde okunan Kur'an-ı Kerim ile gönüllere huzur dolarken hep bir ağızdan dualar edildi. Bölgede yer alan camiler ise özellikle teravih namazlarında doldu taştı.

İFTARDA HAMAMÖNÜ'NE AKIN ETTİLER

Sadece Altındağ'dan değil Ankara'nın ve Türkiye'nin dört bir tarafından gelen vatandaşlar, bölgeye akın etti. Hamamönü'nü tercih edenler, burada hem günün yorgunluğunu attı hem de birbirinden güzel etkinliklerle keyifli vakit geçirdi. Ankaralıların buluşma noktası haline gelen Hamamönü, tasavvuf müziğinin de tek adresi olarak dikkat çekti. Hamamönü'nde Hamamarkası'nda ve Kültür Sanat Evi'nde söylenen Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği'ne ait ezgiler kulakların pasını sildi. Vatandaşlar, Ramazan'ın simgelerinden biri olan semazenleri de beğeniyle izledi.

ÇOCUKLAR HAMAMÖNÜ'NDE HEP GÜLDÜ

Altındağ Belediyesi tarafından Hamamönü'ne kurulan stantlar ise alışveriş merkezlerini aratmadı. Hediyelik eşya, takı, antika müzik aletleri, el ürünleri ve daha birçok ürünün yer aldığı stantlara turistler de ilgi gösterdi. Stantlar, çevre düzenlemesi ve modern görüntüsüyle hem esnaf hem de vatandaş tarafından tam not aldı. Ramazan Ayı'nda gülücüklerin eksik olmadığı Hamamönü'nde sahne alan Hacivat ve Karagöz, çocukların neşe kaynağı oldu. Binlerce kare fotoğrafın çekildiği Hamamönü, Ramazan Ayı'nı dualarla uğurladı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hamamönü Ramazan'ı Dualarla Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement