Haluk Koç: 1 Mayıs Kutlamaları Taksim'de Yapılmalıdır, Yapılacaktır - Son Dakika
Güncel

Haluk Koç: 1 Mayıs Kutlamaları Taksim'de Yapılmalıdır, Yapılacaktır

Chp sözcüsü Haluk Koç, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de yapılması gerektiğini söyleyerek, "Aynı gezideki gibi İstanbul valisine kanunsuz emir veriliyor.

17.04.2014 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp sözcüsü Haluk Koç, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de yapılması gerektiğini söyleyerek, "Aynı gezideki gibi İstanbul valisine kanunsuz emir veriliyor. İstanbul Valisi de bu kanunsuz emri uygulamak için uzun cümlelerle yakında kuşlu, böcekli Twitter mesajı atar. Geziden alışkın buna. Validen önce Ak Parti İstanbul İl Başkanı açıklıyor. Parti devletinin en önemli göstergesi. İstanbul Valisi zıtlaşıyor, diretiyor. İstanbul Valisi kanunsuz emirleri uygulamaya sokmakta ısrar ederse, hukuken sorumlu duruma düşer. Zaten hukuk dosyası kabarık. Olay açık net. Bu yargı kararıdır. Gösteri yapma hakkını kullanan kişi gösteri yapılacak yeri de belirleme hakkına sahiptir. 1 Mayıs kutlamaları Taksim'de yapılmalıdır, yapılacaktır" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sözcüsü Haluk Koç, Twıtter ve Youtube engellemelerini eleştirerek, "Twıtter ve Youtube üzerindeki kısıtlamalar, şu anda görüşülmekte olan MİT yasası ile bir istihbarat devleti oluşturacak MİT yasası ile ülkenin çıkarlarından çok iktidarın çarpık ilişkilerini gizlenmesi ve ülke bütünlüğü ile ilgili gizli pazarlıklarının sorgulanması bütün bu gayretlerin önde gelenleri. Bu çerçevede seçimler öncesi ve sonrası TBMM kendilerini koruyacak bu özel hukuk tedbirlerinin yasalaşmasına ayrılmış durumda. Meclis'in işi gücü bu. 'Çankaya kimsenin cebinde değil' diyen kimse de bunların Anayasa'ya aykırılığını bildiği halde onaylamaktan geri kalmadı. Bu konuda serzeniş ifade etti. Bunlar Anayasa'ya aykırı Meclis'e geri göndermem gerekiyor ama hassas bir yerdeyim anlayın. Şirin görünmek gayreti ile taze gelinler gibi hem şikayet edip hem de onaylamak durumunda kaldı. CHP'nin bu aşamada yapacağı tek iş, Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak bunların iptalini sağlamaktı" ifadelerine yer verdi.

"KOMPLO TEORİLERİ DEVAM EDİYOR"

"Yüksek mahkeme ve onun başkanı arasında düello değil de tek taraflı bir tenkit başladı. Şiddetli bir saldırı diyebiliriz. Bu kişinin düşüncelerini bu şekilde ifade etmesini anlamak bir şekilde mümkün. Bir duygu analizi yapmak mümkün. Bir korku paranoyası içerisinde. Tedirgin, ürkek. Komplo teorileri devam ediyor. Acaba yüksek mahkeme de bana komplo kuranlar arasında diyor. Çok tehlikeli bir dönemeç bu. Sözlü ve görüntülü bir savaş da başladı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri adaylığına hazırlanan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık'a kadar, kendi inisiyatifince, rakiplerine karşı kullandırdığı bazı yöntemler vardı. Eski genel başkanımızla ilgili kaset komplosunda veya Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adaylarına dönük kaset komplolarını da görmüştük. 17 Aralık'tan sonra kendisine karşı ortak olduğu çevrelerce kullanıldığını ileri sürdüğü yöntemlerin devreye sokulmasını izledik. 17 Aralık'a kadar kendisi kullandı. 17 Aralık'tan sonra ortak hareket etiği çevrelerce kendisine karşı kullanıldı.

"HAŞİM KILIÇ İLE İLGİLİ LAR MEDYAYA SERVİS EDİLMEYE BAŞLANDI"

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile ilgili medyaya sızdırılan fotoğraflara değinen Koç şöyle konuştu: "Olası cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda adı geçen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile ilgili tartışılacak bazı fotoğraflar medyaya servis edilmeye başlandı. Eski fotoğraflar sızdırıldı. 17 Aralık'a kadar birisi servis yaptı. 17 Aralık'tan sonra birlikte servis yaptıkları bir grubun kendisine karşı olan hamlelerini gördük. Bu gibi şantaj, zorda bırakma veya etki dışı siyaset uygulamasının bu ülkede yegane mimarının uygulayıcısının bizzat Recep Tayyip Erdoğan isimli kişi olduğunu gösteriyor. Kendisi için bu yol mubahtır kullanılabilir. Kendisi ve etrafındakilere karşı kullanılırsa ayıptır, şantajdır, montajdır. Bu kirli siyaset döneminin tek sorumlusu, tetikçisi aynı zamanda da kurbanlarından biri Recep Tayyip Erdoğan'dır. Demokrasilerde hukuk devletlerinde ferman, talimat yoktur. Yargı üzerinde tehdit yağdıran başbakanlar yoktur. Bu rejimin uygulayıcısının adı diktatördür."

"AKP'DE İSTER İSTEMEZ BİR FETRET DÖNEMİ YAŞANACAKTIR"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin Koç, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerini biri çantada keklik görüyor. Birisi kimsenin cebinde değil diyor. Keklik demişken hemcinslerini avlatmak için kullanılan bir hayvandır. Hangisi rehber kekliktir, hangisi avlanacak kekliktir bunu zaman gösterecek. Bütün bu tartışmaların peşinden AKP'de ister istemez bir Fetret dönemi yaşanacaktır. Bu süreçte alışık oldukları şantaj ve karamalar siyasetini birbirlerine karşı da kullanacaklar mı pek yakında siyaset sahnesinde bunu da bekleyelim görelim" ifadelerine yer verdi.

Koç, "CHP'de toplumun bütün kesimlerine hitap edebilecek, kimliği ve kişiliği tartışılmayacak bir cumhurbaşkanı adayı ortaya koyacaktır" dedi.

"100 MİLYON DOLAR NERDEN GELDİ"

Ak Parti sözcüsü Hüseyin Çelik'in TÜRGEV'e ilişkin açıklamasını değerlendiren Koç, "TÜRGEV'e yapılan yardımlarla ilgili 'Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne de yardım ediliyordu ne var' diyor. Yazık 100 milyon dolar nerden geldi. Kim bu hayırsever? Karşılığında ne elde etti?" diye sordu.

"İSTANBUL VALİSİNE KANUNSUZ EMİR VERİLİYOR"

1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de yapılması gerektiğini söyleyen Koç, "Seçimden bir güç aldık diye 2 buçuk milyon oy kaybını gözden uzak tutan AKP yetkililerinin başı dönmüş şekilde yaptığı açıklamalar var. Aynı gezideki gibi İstanbul valisine kanunsuz emir veriliyor. İstanbul Valisi de bu kanunsuz emri uygulamak için uzun cümlelerle yakında kuşlu, böcekli Twıtter mesajı atar. Geziden alışkın buna. Validen önce Ak Parti İstanbul İl Başkanı açıklıyor. Parti devletinin en önemli göstergesi. İstanbul Valisi zıtlaşıyor, diretiyor. İstanbul Valisi kanunsuz emirleri uygulamaya sokmakta ısrar ederse, hukuken sorumlu duruma düşer. Zaten hukuk dosyası kabarık. Olay açık net. Bu yargı kararıdır. Gösteri yapma hakkını kullanan kişi gösteri yapılacak yeri de belirleme hakkına sahiptir. 1 Mayıs kutlamaları Taksim'de yapılmalıdır, yapılacaktır" diye konuştu.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın eleştirilerini değerlendirmesi istenen Koç, cumartesi günü yapılacak toplantıda herkesin görüşlerini dile getirebileceğini söyledi.

(HT)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Haluk Koç: 1 Mayıs Kutlamaları Taksim'de Yapılmalıdır, Yapılacaktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne Valisi Dombay köyünde yağmur duasına katıldı
    16:20 Edirne Valisi Dombay köyünde yağmur duasına katıldı

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Lalapaşa ilçesine bağlı Dombay köyünde düzenlenen yağmur duasına katıldı. Programda mevlit okundu ve dua edildi. Vali Sezer, yaptığı konuşmada yağmur duasının hem köylüye hem Edirne'ye hem de tüm Türkiye'ye hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

  • Anadolu Beşiktaşlılar Derneği, Şırnaklı öğrencileri Ankara'da ağırladı
    16:19 Anadolu Beşiktaşlılar Derneği, Şırnaklı öğrencileri Ankara'da ağırladı

    Anadolu Beşiktaşlılar Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Şırnaklı öğrencileri başkentte ağırladı. Dernek tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında 11 kız öğrenci, Ankara'nın tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret etti. Öğrenciler, Anıtkabir ve Millet Kütüphanesi gibi önemli noktaları gezerek unutulmaz bir deneyim yaşadı. Dernek başkanı Kemal Erdoğan, bu tür etkinliklerin gençlerin geleceğine ışık tuttuğunu belirtti ve projenin başarısında emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Van'da otomobil takla attı: 2'si ağır 5 kişi yaralandı
    16:19 Van'da otomobil takla attı: 2'si ağır 5 kişi yaralandı

    Van'ın Muradiye ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Dilaver Yıldız yönetimindeki bir otomobil kontrolden çıkarak takla attı. Kazada 2'si ağır olmak üzere toplam 5 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Erciş ve Muradiye ilçelerindeki hastanelere kaldırıldı.

  • Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 67 üreticiye 12 ton yer fıstığı tohumu dağıtıldı
    16:18 Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 67 üreticiye 12 ton yer fıstığı tohumu dağıtıldı

    Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi' kapsamında Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 67 üreticiye 12 ton yer fıstığı tohumu desteği verildi. Nurdağı Kaymakamı İsmail Alsancak, Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Nihat Deme ile çiftçilerin katıldığı törende dağıtım gerçekleştirildi.

  • Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Borçlar Bahane Olmayacak
    16:16 Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Borçlar Bahane Olmayacak

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Elbistan Belediyesi'nin 334 milyon 921 bin TL borcu olduğunu açıkladı. Gürbüz, borçların halka hizmet etmelerine engel olmayacağını belirtti ve Elbistan'ın daha güzel günler beklediğini söyledi.

  • 1969 Bilecik Spor Kulübü Çeşme Belediyespor maçına hazır
    16:15 1969 Bilecik Spor Kulübü Çeşme Belediyespor maçına hazır

    1969 Bilecik Spor Kulübü, yarın oynayacağı Çeşme Belediyespor maçının hazırlıklarını tamamlayarak, maç saatini beklemeye başladı. Kırmızı Şimşekler'de hedef 3 puan olurken, sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor.

  • Denizli'nin Çameli ilçesinde kuvvetli fırtına hasara yol açtı
    16:12 Denizli'nin Çameli ilçesinde kuvvetli fırtına hasara yol açtı

    Denizli'nin Çameli ilçesinde etkili olan kuvvetli fırtına, seralarda, kapalı halı sahalarda ve bazı işletmelerde hasara neden oldu. Belediye başkanı Cengiz Arslan, hasar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

  • Edirne'de okullar arası bisiklet yol yarışı düzenlendi
    16:09 Edirne'de okullar arası bisiklet yol yarışı düzenlendi

    Edirne'de yapılan okullar arası bisiklet yol yarışına minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde 45 öğrenci katıldı. Yarışta öğrenciler büyük bir rekabet içinde mücadele etti. Yarışlarda Bisiklet Federasyonuna bağlı 5 hakem görev yaptı ve güvenlik önlemleri alındı. Yarışlar başarılı bir şekilde sonuçlandı ve dereceye giren öğrencilere sertifika, madalya ve kupa verildi.

  • Van'ın Gevaş ilçesinde dereye düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
    16:08 Van'ın Gevaş ilçesinde dereye düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

    Van'ın Gevaş ilçesinde oyun oynarken dengesini kaybeden 3 yaşındaki Eylül Suratlı, dereye düştü. Akıntıya kapılarak gözden kaybolan çocuğun cansız bedeni, yapılan çalışmalar sonucunda 1 kilometre uzakta bulundu ve otopsi için Gevaş Devlet Hastanesi'ne götürüldü.


Advertisement